Her er Apples helt nye billige Mini-højttaler, der skal tage kampen op med Amazon og Google

Apples første Homepod var ikke nogen stor succes. Nu prøver Apple igen med en ny, mindre og billigere HomePod Mini.

Premium Kun for abonnenter
Denne Premium-artikel er normalt kun for abonnenter

Men vi har valgt at låse den op for at give dig et eksempel på den omfattende viden og de artikler, som du har adgang til som Computerworld Premium-abonnent.

Tak, lad mig læse den OK, fortæl mig mere om Premium
Apples første Homepod blev lanceret for godt to år siden, men den er mildt sagt ikke blevet revet ned af hylderne.

Nu prøver Apple sig med en ny og mindre Homepod-højttaler, HomePod Mini.

Det store spørgsmål er, om den, i modsætning til sin storebror, kan tage kampen op mod Googles og Amazons langt mere populære højttalere.

Tirsdag aften blev HomePod Mini første gang vist frem for verden til et virtuelt Apple-event, hvor Apple også præsentere fire nye iPhones.

Læs mere her: Apple udvider iPhone-familien: Se de mange iPhone 12 modeller her

Lille og rund
Den nye Homepod Mini er en lille rund højttaler, der har den samme stof-agtige overflade, som den store Homepod og en touch-skærm på toppen.

Apple siger selv, at Homepod har en lydkvalitet, der er uhørt for en højttaler af den størrelse. Og lydoplevelsen kan blive dobbelt så stor med to Homepod-højttalere, der automatisk vil spille i stereo, hvis de bliver placeret i nærheden af hinanden.

Homepod Mini er naturligvis udstyret med Apples intelligente - og ofte kritiserede - assistent Siri. Apple understreger dog, at Siri-oplevelsen er blevet både bedre og hurtigere siden lanceringen af den første Homepod-højttaler.

Læs også: En måned med Homepod: Apple vil hive endnu flere penge op af mine lommer, men er den nye højttaler pengene værd?

Låner chip fra Apple Watch
Højttaleren gemmer desuden på Apples egen S5-chip, der også sidder i Apple Watch Series 5 og Apple Watch SE. Ifølge Apple bidrager chippen blandt andet til en digital forbedring af lydkvaliteten.

En af de væsentligste funktioner for en smarthøjttaler som Homepod - men også konkurrenter som Amazon Echo og Googles Nest Audio og Google Home - er, at de fungerer som hjernen i det digitale hjem.

Det vil sige, at de kan bruges til at kontrollere alt fra intelligente termostater til digitale elpærer, og ved præsentationen gjorde Apple sige umage med at understrege denne tyoe smarthome-funktioner.

Apple fremhæver desuden en funktion ved navn Intecom, der gør det muligt, at sende lydbeskeder mellem Homepod-højttalere placeret forskellige steder i hjemme.

Billig efter Apple-standarder
Homepod Mini bliver efter Apple-standarder et relaltivt produkt. Den amerikanske pris kommer således til at lyde på 99 dollar, hvilket med den aktuelle dollarkurs svarer til knap 630 kroner.

Indtil videre har den første Homepod-højttaler dog udelukkende kunne købes i Danmark via parallel-import, og det er derfor også uvist om Homepod Mini vil komme til Danmark.

Læs også: Analyse: Google, Microsoft, Apple og Amazon er midt i et hårdt et opgør om fremtidens digitale assistenter - og Amazon er langt foran


Kunne du lide, hvad du netop har læst?

Artiklen er en del af Computerworld Premium

Med Premium får du adgang til eksklusivt indhold for abonnenter

Se mere Premium indhold

Med Computerworld Premium får du

Øget indsigt i it og digitalisering. Premium klæder dig på til at træffe bedre beslutninger.

Et konkret overblik over it-markedet, nye tendenser samt konkrete råd og erfaringer fra danske beslutningstagere.

Råd og erfaringer fra danske CIO'er, analytikere og it-beslutningstagere. Samlet i 10-15 unikke artikler hver uge.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.