Artikel top billede

Serie: Bundfrossen og kulsort morderisk humor med nordisk accent

HBO Nordic har blændet op for fjerde sæson af den fremragende serie Fargo, hvor man ikke kan være sikker på meget andet end at det bliver sjovt og meget, meget ondt.

Coen-brødrene har haft en heldig hånd med at lave film, der ikke gør meget væsen af sig, men som med tiden er blevet moderne klassikere.

The Big Lebowski er det mest oplagte eksempel. Fargo er et andet. I denne stilfærdige kriminalfilm render de medvirkende rundt i bundfrosne Minnesota, taler med løjerlig skandinavisk accent, bedrager og tager livet af hinanden, tænder for grenhakkeren – og pågribes af en sindig og gennemført gravid efterforsker.

Men hvor vi desværre nok kommer til at vente forgæves på en Lebowski-inspireret-serie, så er HBO nu nået til fjerde sæson af Fargo.

Serien har ingen direkte kobling til filmen, og hver sæson er en afsluttet enhed med hver sin intrige, rollebesætning, lokation og tidsperiode.

Sæson tre foregår eksempelvis i moderne tid, hvor Ewan McGregor spiller dobbelt hovedrolle som to stridende tvillingebrødre, der kommer i kløerne på en fuldkommen skruppelløs kriminel psykopat.

Men i sæson fire er vi derimod i Kansas City i 1950, hvor stridende gangsterfamilier bytter børn med hinanden for at hindre, at konflikterne stikker helt af.

Måske er bossernes idé god i teorien. Men i praksis går det galt, hvilket man allerede ser i de indledende scener.

Som i alle de øvrige sæsoner stiller Fargo sæson fire med et virkelig stærkt hold medvirkende. Her skal blandt andet nævnes Chris Rock som gangsterboss og Jessie Buckley som dybt excentrisk, racistisk og morderisk sygeplejerske.

Men selv om serien Fargo på overfladen er helt forskellig fra filmen Fargo, så har de en lang række fællesnævnere. Blandt andet begsort humor samt skuespil og skuespillere i verdensklasse; I tidligere sæsoner har bl.a. Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst og Ted Danson været med.

Dertil kommer et gennemført nihilistisk syn på verden som et grumt sted, hvor tingene med ret stor sandsynlighed bliver værre i morgen, end de var i dag. Det er simpelthen en fornøjelse!

Titel: Fargo (sæson 4 har haft premiere, nyt afsnit hver uge. Sæson 1-3 tilgængelig i deres helhed). Streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.