Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

Serie: Bundfrossen og kulsort morderisk humor med nordisk accent

HBO Nordic har blændet op for fjerde sæson af den fremragende serie Fargo, hvor man ikke kan være sikker på meget andet end at det bliver sjovt og meget, meget ondt.

Coen-brødrene har haft en heldig hånd med at lave film, der ikke gør meget væsen af sig, men som med tiden er blevet moderne klassikere.

The Big Lebowski er det mest oplagte eksempel. Fargo er et andet. I denne stilfærdige kriminalfilm render de medvirkende rundt i bundfrosne Minnesota, taler med løjerlig skandinavisk accent, bedrager og tager livet af hinanden, tænder for grenhakkeren – og pågribes af en sindig og gennemført gravid efterforsker.

Men hvor vi desværre nok kommer til at vente forgæves på en Lebowski-inspireret-serie, så er HBO nu nået til fjerde sæson af Fargo.

Serien har ingen direkte kobling til filmen, og hver sæson er en afsluttet enhed med hver sin intrige, rollebesætning, lokation og tidsperiode.

Sæson tre foregår eksempelvis i moderne tid, hvor Ewan McGregor spiller dobbelt hovedrolle som to stridende tvillingebrødre, der kommer i kløerne på en fuldkommen skruppelløs kriminel psykopat.

Men i sæson fire er vi derimod i Kansas City i 1950, hvor stridende gangsterfamilier bytter børn med hinanden for at hindre, at konflikterne stikker helt af.

Måske er bossernes idé god i teorien. Men i praksis går det galt, hvilket man allerede ser i de indledende scener.

Som i alle de øvrige sæsoner stiller Fargo sæson fire med et virkelig stærkt hold medvirkende. Her skal blandt andet nævnes Chris Rock som gangsterboss og Jessie Buckley som dybt excentrisk, racistisk og morderisk sygeplejerske.

Men selv om serien Fargo på overfladen er helt forskellig fra filmen Fargo, så har de en lang række fællesnævnere. Blandt andet begsort humor samt skuespil og skuespillere i verdensklasse; I tidligere sæsoner har bl.a. Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Kirsten Dunst og Ted Danson været med.

Dertil kommer et gennemført nihilistisk syn på verden som et grumt sted, hvor tingene med ret stor sandsynlighed bliver værre i morgen, end de var i dag. Det er simpelthen en fornøjelse!

Titel: Fargo (sæson 4 har haft premiere, nyt afsnit hver uge. Sæson 1-3 tilgængelig i deres helhed). Streames på HBO Nordic
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere