Apple kan være på vej med endnu en stor produktpræsentation: Banebrydende Mac er lige på trapperne

Det forlyder, at Apple på ganske udsædvanlig vis kan være på vej med den tredje produktpræsentation på blot tre måneder.

Apples har kun lige præsenteret den nye iPhone 12, men alligevel går der nu rygter om, at selskabet vil afholdte endnu en virtuel produktpræsentation i næste måned.

Hvis det holder stik, så vil Apple dermed stå noteret for intet mindre end tre produktpræsentationer på tre måneder.

Ifølge Computerworlds amerikanske søstermedie Macworld kan Apple planlægge en event den 17. november.

Her planlægger Apple ifølge Jon Prosser, der er kendt for at lække Apple-nyheder på Twitter, at præsentere den første Mac, der er udstyret med selskabets egen-udviklede chips baseret på ARM-standarden.

Læs også: Apple udvider iPhone-familien: Se de mange iPhone 12 modeller her

Revolutionerende chips
De egen-udviklede ARM-chips er i familie med dem, der allerede sidder Apples iPhones og iPads.

Skiftet kommer til at udgøre en mindre revolution for Apples Macs, der gennem de seneste 14 år har anvendt chips fra Intel .

Apple har siden lanceringen af iPhone 4 designet sine egne chips, der har vist at være formidabelt hurtige. Apples beslutning om at udvikle sine egne chips har vist at være en af de strategisk vigtigste beslutninger, som selskabet har foretaget i nyere tid.

Læs også: Derfor kan Apples dristige processor-revolution give Mac'en længeventet renæssance - men det kan også blive dødsstødet

Lancering inden årsskiftet
Skiftet til ARM-standarden blev annonceret ved Apples udviklerkonference. Her lovede Apple også, at de første Mac-computere med de nye chips vil blive præsenteret inden udgangen af 2020.

Det vil ikke være første gang, at Apple holder en produktpræsentation i november. Det vil dog være ganske usædvanligt med tre produktpræsentationer i på så kort tid.

Men til historien hører dog, at covid-19-pandemien har tvunget Apple til at afvikle virtuelle events, der stiller færre krav til logistikken end de store fysiske events.

To nye produkter på vej
Udover de nye Macs går der også rygter om, at Apple planlægger at lancere et ny produkt ved navn Airtags, der bliver en række små brikker, som kan fastgøres til nøglebundter og tasker, og dermed hjælpe brugerne med at identificere mistede genstande.

Samtidig går der også vedholdende rygter om, at Apple vil følge op på Airpods-succesen med et par nye over-ear-hovedtelefoner, der ventes at få navnet AirPods Studio.

Jon Prosser hævder dog på Twitter, at Airpods Studios ifølge hans oplysninger først bliver lanceret til marts.

Læs også: Apple annoncerer kæmpe Mac-nyhed: Nu bliver Intel sparket på porten


mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.