Morgen-briefing: Om små tre år kan IT-Universitetet levere eftertragtede eksperter i data science / Trafikalarmen Saphe satser på det tyske marked efter hård corona-tid / SAP-firmaet Boyum IT Solutions får ny ejer

Morgen-briefing: Om små tre år kan IT-Universitetet levere eftertragtede eksperter i data science / Trafikalarmen Saphe satser på det tyske marked efter hård corona-tid / SAP-firmaet Boyum IT Solutions får ny ejer / Boozt.com stepper up i kampen mod Amazon / Konflikten mellem Kina og USA kan gavne Intel / Var det noget med en gratis weekend med Netflix?

Mornings. Så blev det torsdag, og her det seneste morgen-epos fra den fremskudte lyttepost på Amager. Niels Veileborg sad ved tasterne.

Om små tre år kan IT-Universitetet levere eftertragtede eksperter i data science
Fra næste sommer bliver det muligt at tage en to-årig cand.scient. i Data Science på IT-Universitetet. De kommende kandidater bliver stærkt eftertragtede i erhvervslivet, som skriger på specialister, der kan trække værdifuld viden ud af store datamængder.

"Data Science-kompetencer er utrolig efterspurgte i næsten alle brancher, fra banksektoren til sundhedsområdet og detailhandel. De virksomheder, vi er i kontakt med, beskriver stor efterspørgsel efter kandidater i Data Science,” fortæller Peter Sestoft, institutleder for datalogi på IT-Universitetet.

Den nye kandidatuddannelse bygger ovenpå ITU’s Data Science-bacheloruddannelse, som har været udbudt siden 2017. ITU bliver det første universitet i Danmark, hvor man kan tage en sammenhængende, fem-årig uddannelse i Data Science, skriver IT-universitetet til Computerworld.

Trafikalarmen Saphe satser på det tyske marked efter hård corona-tid
Den danskudviklede trafikalarm Saphe, som sidder i 700.000 danske biler, har haft det hårdt under corona-pandemien med kraftigt fald i salg og overskud. Nu går selskabet benhårdt efter en lancering på det tyske marked. Det skriver Finans.

Saphe har landet en dataaftale med Blitzer, som angiveligt er en af de største trafikapps i Tyskland.

“Tyskland er et kæmpe marked med 50 millioner biler. Vi samarbejder samtidig allerede med den største trafikapp i Benelux-landene, og da mange tyskere bor i det vestlige Tyskland og også krydser grænserne, gør det os attraktive,” siger stifteren af Saphe, Freddy Sørensen, til Finans.

SAP-firmaet Boyum IT Solutions får ny ejer
Boyum IT Solutions, der de seneste fire år har været ejet af GRO Capital og Mikael Boyum, er solgt til Volpi Capital, fremgår det af en pressemeddelelse.

Boyum IT Solutions, der arbejder med SAP Business One, har nu over 8.500 mindre og mellemstore virksomheder som kunder i mere end 110 lande via et netværk med over 650 partnere.

Boozt.com stepper up i kampen mod Amazon
Modetøjs-sitet Boozt.com, som har danske aner, stepper nu op i den kommende nordiske konkurrencen med Amazon. Boozt satser nu på at blive den største forhandler af boligtilbehør i Norden. Det skriver Børsen.

Boozt.com omsatte sidste år for 2,4 milliarder kroner - 450 millioner mere end året før. ATP, Sampension og Friheden Invest er blandt de større ejere.

Konflikten mellem Kina og USA kan gavne Intel
Intel og andre tech-firmaer kan ende med at få gavn af den igangværende konflikt mellem USA og Kina, mener Intels topchef Bob Swan.

“Kina er et stort marked for os, men på samme tid er en bredere rolle inden for 5G-infrastrukturen også en stor mulighed for Intel,” sagde han ved Wall Street Journals teknologikonference forleden, skriver Ritzau Finans.

Var det noget med en gratis weekend med Netflix?
Streaminggiganten Netflix overvejer at tilbyde 48 timers gratis streaming af indholdet som et markedsføringsstunt. Det skriver mediet Protocol.com.

I første omgang tester Netflix fremgangsmåden i Indien, og flere lande kan følge efter, fortalte selskabets COO Greg Peters i forbindelse med offentliggørelsen af Netflix’ seneste kvartalsregnskab.mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.