Artikel top billede

Slut med tocifrede vækstrater for Huawei

Omstridte Huawei har været vant til tocifrede vækstrater, men det seneste kvartal er en anden historie.

Den omstridte kinesiske techgigant Huawei siger - i hvert fald foreløbig - farvel til tocifrede vækstrater, som selskabet ellers har været forvænt med. Det skriver Reuters.

Omsætningen steg i tredje kvartal med 3,7 procent. Totalt landede omsætningen i de tre første kvartaler af 2020 på 771,3 milliarder yuan svarende til cirka 727 milliarder kroner.

Ifølge Huawei er der tale om en omsætningsvækst på 9,9 procent i forhold til samme periode sidste år. Indtjeningsmarginen faldt dog til 8 procent mod 8,7 procent.

Huawei er ramt både af corona-pandemien og amerikanske sanktioner. Huawei har tidligere meldt ud, at selskabet må stoppe produktionen af high-end Kirin-chips på grund af sanktionerne, og det forventes, at Huawei løber tør for chips til næste år.

Huaweis salg er ifølge selskabet selv præget af stor indenlandsk efterspørgsel på grund af frygt for ikke at kunne købe nye modeller. Til gengæld falder omsætningen uden for Kinas grænser delvist på grund af USA’s sanktioner, som betyder, at Huawei ikke som hidtil kan benytte Google Android.

Huawei overvejer at sælge dele af sit lavpris-subbrand Honor, som potentielt kan indbringe 25 milliarder yuan svarende til omkring 24 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere