Artikel top billede

Slut med tocifrede vækstrater for Huawei

Omstridte Huawei har været vant til tocifrede vækstrater, men det seneste kvartal er en anden historie.

Den omstridte kinesiske techgigant Huawei siger - i hvert fald foreløbig - farvel til tocifrede vækstrater, som selskabet ellers har været forvænt med. Det skriver Reuters.

Omsætningen steg i tredje kvartal med 3,7 procent. Totalt landede omsætningen i de tre første kvartaler af 2020 på 771,3 milliarder yuan svarende til cirka 727 milliarder kroner.

Ifølge Huawei er der tale om en omsætningsvækst på 9,9 procent i forhold til samme periode sidste år. Indtjeningsmarginen faldt dog til 8 procent mod 8,7 procent.

Huawei er ramt både af corona-pandemien og amerikanske sanktioner. Huawei har tidligere meldt ud, at selskabet må stoppe produktionen af high-end Kirin-chips på grund af sanktionerne, og det forventes, at Huawei løber tør for chips til næste år.

Huaweis salg er ifølge selskabet selv præget af stor indenlandsk efterspørgsel på grund af frygt for ikke at kunne købe nye modeller. Til gengæld falder omsætningen uden for Kinas grænser delvist på grund af USA’s sanktioner, som betyder, at Huawei ikke som hidtil kan benytte Google Android.

Huawei overvejer at sælge dele af sit lavpris-subbrand Honor, som potentielt kan indbringe 25 milliarder yuan svarende til omkring 24 milliarder kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere