Bog: Bill Gates’ bud på konkret og effektiv kamp mod klimaforandringer

I den kommende bog, How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need tager Bill Gates livtag med en af moderne tids største udfordringer.

Gennem de seneste 10 år har Bill Gates arbejdet på at klarlægge klimaforandringernes årsager og virkninger i samspil med eksperter fysik, kemi, biologi, teknik, statskundskab og finans.

På den baggrund giver han i How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need, der udkommer 21. februar konkrete bud på, hvordan vi kan arbejde på at bremse klimaændringerne - både anskuet på globalt, nationalt og personligt plan.

Udfordringen er som bekendt ikke længere at erkende, at vi står overfor en enorm udfordring.

På sin blog fremhæver Gates derimod, at vi ret akut savner gennemførlige planer for, hvordan vi løfter opgaven i praksis.

How to Avoid a Climate Disaster vil angiveligt give et samfundsmæssigt muligt samt naturvidenskabeligt og teknisk velbegrundet bud på, hvordan vi kommer videre. Også selv om det vil kræve omstilling og der skal sluges nogle politiske kameler hist og her.

Ligeledes bærer foromtalen præg af, at Gates vil gøre op med nogle af de ofte svært urealistiske forestillinger om, hvordan opgaven skal gribes an.

Derfor er der god grund til at tro, at bogen vil blive læst med interesse hos virksomheder og i regeringskontorer verden over, for Gates plejer at være værd at lytte til.

Og således føjes endnu et kapitel til historien om et usædvanligt menneske. Hvilket forfatteren må siges at være, næsten uanset hvordan man anskuer det.

Han var benhård og undertiden temmeligt kolerisk geekboss bag opbygningen af et af verdens mest værdifulde virksomheder, Microsoft. Hvilket man kan høre mere om i den anbefalelsesværdige Netflix-serie, Inside Bill’s Brain.

Gates er også notorisk læsehest, der kværner sig gennem bøger med samme hastighed som hans gode ven, superinvestoren Warren Buffett, spiser Oreo’s. Samt en omsorgsfuld kammerat, der fremstillede lagkage med netop Oreo’s-tema, da Buffett for nylig fyldte 90 år.

Endelig er Gates engageret filantrop, der de seneste 10 år har sat størstedelen af sin tid og enorme formue ind på at bekæmpe netop klimaforandringer, men også malaria, AIDS og epidemier såsom Covid-19.

Sidstnævnte har skaffet Bill Gates endnu flere uvenner på halsen, end han havde allerede.

Blandt andet har alverdens sølvpapirshatte beskyldt ham for at ville injicere mikrochips i os alle sammen, og sådan er der jo så meget.

Titel: How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need

Forfatter: Bill Gates, udkommer 21. februar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.