Artikel top billede

Bog: Bill Gates’ bud på konkret og effektiv kamp mod klimaforandringer

I den kommende bog, How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need tager Bill Gates livtag med en af moderne tids største udfordringer.

Gennem de seneste 10 år har Bill Gates arbejdet på at klarlægge klimaforandringernes årsager og virkninger i samspil med eksperter fysik, kemi, biologi, teknik, statskundskab og finans.

På den baggrund giver han i How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need, der udkommer 21. februar konkrete bud på, hvordan vi kan arbejde på at bremse klimaændringerne - både anskuet på globalt, nationalt og personligt plan.

Udfordringen er som bekendt ikke længere at erkende, at vi står overfor en enorm udfordring.

På sin blog fremhæver Gates derimod, at vi ret akut savner gennemførlige planer for, hvordan vi løfter opgaven i praksis.

How to Avoid a Climate Disaster vil angiveligt give et samfundsmæssigt muligt samt naturvidenskabeligt og teknisk velbegrundet bud på, hvordan vi kommer videre. Også selv om det vil kræve omstilling og der skal sluges nogle politiske kameler hist og her.

Ligeledes bærer foromtalen præg af, at Gates vil gøre op med nogle af de ofte svært urealistiske forestillinger om, hvordan opgaven skal gribes an.

Derfor er der god grund til at tro, at bogen vil blive læst med interesse hos virksomheder og i regeringskontorer verden over, for Gates plejer at være værd at lytte til.

Og således føjes endnu et kapitel til historien om et usædvanligt menneske. Hvilket forfatteren må siges at være, næsten uanset hvordan man anskuer det.

Han var benhård og undertiden temmeligt kolerisk geekboss bag opbygningen af et af verdens mest værdifulde virksomheder, Microsoft. Hvilket man kan høre mere om i den anbefalelsesværdige Netflix-serie, Inside Bill’s Brain.

Gates er også notorisk læsehest, der kværner sig gennem bøger med samme hastighed som hans gode ven, superinvestoren Warren Buffett, spiser Oreo’s. Samt en omsorgsfuld kammerat, der fremstillede lagkage med netop Oreo’s-tema, da Buffett for nylig fyldte 90 år.

Endelig er Gates engageret filantrop, der de seneste 10 år har sat størstedelen af sin tid og enorme formue ind på at bekæmpe netop klimaforandringer, men også malaria, AIDS og epidemier såsom Covid-19.

Sidstnævnte har skaffet Bill Gates endnu flere uvenner på halsen, end han havde allerede.

Blandt andet har alverdens sølvpapirshatte beskyldt ham for at ville injicere mikrochips i os alle sammen, og sådan er der jo så meget.

Titel: How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need

Forfatter: Bill Gates, udkommer 21. februar
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere