Twitter og Det Hvide Hus afviser hack af Donald Trumps-konto

Historien om, at en hollandsk sikkerhedsekspert har gættet Donald Trumps uopfindsomme kodeord til Twitter, holder ikke vand, lyder det fra både Twitter og Det Hvide Hus.

En hollandsk sikkerhedsekspert hævder, at han har hacket den amerikanske præsident Donald Trumps twitter-konto.

Men den historie bliver ifølge amerikanske The Verge nu afvist af både Twitter og Det Hvide Hus.

Sikkerhedseksperten Victor Gevers har ifølge den hollandske avis De Volkskrant tilsyneladende gættet sig frem til Trumps kodeord var Maga2020.

Et opsigtsvækkende uopfindsomt kodeord, fordi Maga er en ofte brugt forkortelsen for Donald Trumps kampagneslogan Make America Great Again.

Ifølge mediet brugte Trump hellere kke to-faktor-sikkerhed.

Læs også: Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

Twitter: Intet understøtter historien
Men Twitter oplyser nu til det amerikanske medie The Verge, at selskabet ikke har set nogen tegn på, at historien skulle være korrekt.

“Vi har ikke fundet nogen beviser, der understøtter de påstande, som er blevet bragt i en artikel i Holland i dag,” lyder det ifølge The Verge fra en talsperson fra Twitter.

Fra talspersonen lyder det desuden:

“Vi er proaktive i at implementere sikkerhedsforanstaltninger for højprofilerede valg-relaterede konti.”

Det Hvide Hus er endnu mere håndfaste afvisningen.

“Det er absolut ikke sandt,” siger Jude Deere, vicepressechef i Det Hvide Hus, og tilføjer til The Verge

“Men vi kommentere ikke på sikkerhedsprocedure, der er relateret til præsidents sociale medier.”

Læs også:
Disse seks hackere stod bag angreb på to præsidentvalg, OL i Sydkorea og nedlukningen af Ukraines elnet
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.