Artikel top billede

(Foto: THE_WHITE_HOUSE / SHEALAH_CRAIGHEAD)

Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

En hollandsk sikkerhedsekspert fik adgang til Præsident Trumps Twitter-konto ved blot at gætte fem gange på hans password.

Den hollandske sikkerhedsekspert Victor Gevers skulle bare gætte fem gange på et password, før han i sidste uge fik adgang til den amerikanske præsident Trumps vigtigste kommunikationskanal - Twitterkontoen @realDonaldTrump.

Opdateret: Twitter og Det Hvide Hus afviser nu historien

Det fortæller han til TechCrunch, som har set beviser på Victor Gevers påstand.

Passwordet var ganske enkelt “maga2020!”, og præsidentens Twitterkonto var ikke beskyttet af tofaktor-autentification, som ellers er muligt, så Victor Gevers kom direkte ind til præsidentens konto.

Victor Gevers rapporterede sagen til sikkerhedsmyndighederne i USA, og kort tid efter blev passwordet ændret.

Faktisk er det ikke første gang, at Gevers har held til at gætte sig til Trumps password.

Tilbage i 2016 fandt han sammen med to andre sikkerhedseksperter ud af, at Trumps kendte vending “You’re fired” fra realityshowet The Apprentice også var adgangskode til Trumps Twitterkonto i denne form: “yourefired”

Dengang fortalte han om sagen til de hollandske myndigheder, og han supplerede med forslag til andre passwords, som præsidenten kunne bruge. Et af dem var såmænd “maga2020!”.

Twitter siger i en kommentar, at selskabet overhovedet ikke har set beviser på, at Victor Gevers påstande er korrekte. Og Det Hvide Hus afviser hele sagen som “fake news”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere