Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

En hollandsk sikkerhedsekspert fik adgang til Præsident Trumps Twitter-konto ved blot at gætte fem gange på hans password.

Den hollandske sikkerhedsekspert Victor Gevers skulle bare gætte fem gange på et password, før han i sidste uge fik adgang til den amerikanske præsident Trumps vigtigste kommunikationskanal - Twitterkontoen @realDonaldTrump.

Opdateret: Twitter og Det Hvide Hus afviser nu historien

Det fortæller han til TechCrunch, som har set beviser på Victor Gevers påstand.

Passwordet var ganske enkelt “maga2020!”, og præsidentens Twitterkonto var ikke beskyttet af tofaktor-autentification, som ellers er muligt, så Victor Gevers kom direkte ind til præsidentens konto.

Victor Gevers rapporterede sagen til sikkerhedsmyndighederne i USA, og kort tid efter blev passwordet ændret.

Faktisk er det ikke første gang, at Gevers har held til at gætte sig til Trumps password.

Tilbage i 2016 fandt han sammen med to andre sikkerhedseksperter ud af, at Trumps kendte vending “You’re fired” fra realityshowet The Apprentice også var adgangskode til Trumps Twitterkonto i denne form: “yourefired”

Dengang fortalte han om sagen til de hollandske myndigheder, og han supplerede med forslag til andre passwords, som præsidenten kunne bruge. Et af dem var såmænd “maga2020!”.

Twitter siger i en kommentar, at selskabet overhovedet ikke har set beviser på, at Victor Gevers påstande er korrekte. Og Det Hvide Hus afviser hele sagen som “fake news”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere


Simplificeret storage: Spar penge og besvær med software-defined storage fra Red Hat

Alle organisationer skal forholde sig til håndtering og lagring af hastigt stigende datamængder, hvilket igen øger behovet for en stabil, sikker og fleksibel måde at opbevare deres data på. Vel at mærke uden samtidig at presse økonomien unødigt. Når du har deltaget i Arrow’s webinar, har du viden om, hvordan din næste storageløsning skal se ud og hvorfor open source modellen fra Red Hat CEPH er det rigtige valg.

26. november 2020 | Læs mere


Bedre EDI til SAP

Mød førende danske virksomheder, der alle bruger SAP, og hør hvordan de har tacklet komplekse forretningsudfordringer med EDI. Lær af erfaringer fra Lemvigh-Müller og BESTSELLER, få INVIXO’s 5 skridt til bedre EDI, og hør om SAP’s seneste, massive satsning på deres integrationsplatform.

27. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.