Artikel top billede

Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

En hollandsk sikkerhedsekspert fik adgang til Præsident Trumps Twitter-konto ved blot at gætte fem gange på hans password.

Den hollandske sikkerhedsekspert Victor Gevers skulle bare gætte fem gange på et password, før han i sidste uge fik adgang til den amerikanske præsident Trumps vigtigste kommunikationskanal - Twitterkontoen @realDonaldTrump.

Opdateret: Twitter og Det Hvide Hus afviser nu historien

Det fortæller han til TechCrunch, som har set beviser på Victor Gevers påstand.

Passwordet var ganske enkelt “maga2020!”, og præsidentens Twitterkonto var ikke beskyttet af tofaktor-autentification, som ellers er muligt, så Victor Gevers kom direkte ind til præsidentens konto.

Victor Gevers rapporterede sagen til sikkerhedsmyndighederne i USA, og kort tid efter blev passwordet ændret.

Faktisk er det ikke første gang, at Gevers har held til at gætte sig til Trumps password.

Tilbage i 2016 fandt han sammen med to andre sikkerhedseksperter ud af, at Trumps kendte vending “You’re fired” fra realityshowet The Apprentice også var adgangskode til Trumps Twitterkonto i denne form: “yourefired”

Dengang fortalte han om sagen til de hollandske myndigheder, og han supplerede med forslag til andre passwords, som præsidenten kunne bruge. Et af dem var såmænd “maga2020!”.

Twitter siger i en kommentar, at selskabet overhovedet ikke har set beviser på, at Victor Gevers påstande er korrekte. Og Det Hvide Hus afviser hele sagen som “fake news”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere