Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

En hollandsk sikkerhedsekspert fik adgang til Præsident Trumps Twitter-konto ved blot at gætte fem gange på hans password.

Den hollandske sikkerhedsekspert Victor Gevers skulle bare gætte fem gange på et password, før han i sidste uge fik adgang til den amerikanske præsident Trumps vigtigste kommunikationskanal - Twitterkontoen @realDonaldTrump.

Opdateret: Twitter og Det Hvide Hus afviser nu historien

Det fortæller han til TechCrunch, som har set beviser på Victor Gevers påstand.

Passwordet var ganske enkelt “maga2020!”, og præsidentens Twitterkonto var ikke beskyttet af tofaktor-autentification, som ellers er muligt, så Victor Gevers kom direkte ind til præsidentens konto.

Victor Gevers rapporterede sagen til sikkerhedsmyndighederne i USA, og kort tid efter blev passwordet ændret.

Faktisk er det ikke første gang, at Gevers har held til at gætte sig til Trumps password.

Tilbage i 2016 fandt han sammen med to andre sikkerhedseksperter ud af, at Trumps kendte vending “You’re fired” fra realityshowet The Apprentice også var adgangskode til Trumps Twitterkonto i denne form: “yourefired”

Dengang fortalte han om sagen til de hollandske myndigheder, og han supplerede med forslag til andre passwords, som præsidenten kunne bruge. Et af dem var såmænd “maga2020!”.

Twitter siger i en kommentar, at selskabet overhovedet ikke har set beviser på, at Victor Gevers påstande er korrekte. Og Det Hvide Hus afviser hele sagen som “fake news”.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst.