Artikel top billede

(Foto: Lars Jacobsen)

Medie: USA på vej med ny konkurrencesag mod Facebook

Facebook kan stå over for en ny konkurrence sag allerede i november, når de amerikanske myndigheder ventes at åbne endnu en sag mod it-giganten.

Allerede i november kan de amerikanske myndigheder offentliggøre en ny konkurrencesag mod den sociale medie gigant Facebook.

Det skriver Reutersmed henvisning til flere kilder tæt på processen.

De amerikanske myndigheder har igennem længere tid diskuteret mulighederne for at åben endnu en sag mod Facebook, der skal fokusere på selskabets trussel mod konkurrenceren i USA.

Facebook har flere gange været under beskydning for it-gigantens tunge placering på markedet.

EU's konkurrencekommissær har også tidligere åbnet for muligheden for at se nærmere på Facebooks brug af data.

Læs mere her: Vestager affyrer advarselsskud mod Facebook: "Vi har nogle bekymringer"

Og sidste år valgte den danske kommissær så at åbne en formel sag mod Facebook og Googles indsamling af data.

Hverken Facebook eller de amerikanske myndigheder har svaret på Reuters henvendelse på en kommentar om nyheden om en mulig konkurrencesag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere