Nyt gratisværktøj skal sikre danske virksomheder bedre mod hackere

Danske virksomheder kan nu kaste sig over et helt nyt og gratis værktøj, der skal hjælpe med at styrke it-sikkerheden i Danmark blandt private virksomheder og offentlige organisationer.

En række offentlige og private organisationer lancerer mandag et nyt værktøj, der skal løfte it-sikkerheden hos danske virksomheder.

Sammen med DKHostmaster får danske virksomheder mulighed for at se, om de har tjek på helt basale it-sikkerhedstiltag for deres e-mailadresser og domæner.

Selvom det virker simpelt, så er netop de to områder stadig ikke på plads hos en række danske virksomheder og offentlige myndigheder.

Senest har Computerworld fortalt, hvordan flere statslige myndigheder ikke lever op til de minimumskrav Digitaliseringsstyrelsen kræver af dem.

Læs mere her: Kun 25 procent af de danske myndigheder lever op til minimumskrav om it-sikkerhed: Se listen her

Det nye værktøj er samlet med råd og vejledning på hjemmesiden sikkerpånettet.dk.

"Med det nye værktøj er det ikke længere tidskrævende og omkostningstungt for virksomheder at styrke IT-sikkerheden. Ved at besøge sikkerpånettet.dk er det nemt at teste den nuværende sikkerhed på ens hjemmeside. Værktøjet fortæller, om der er mangler i sikkerheden – og i så fald hvilke," lyder det fra Jakob Truelsen administrerende direktør hos domæneadministratoren DK Hostmaster i en meddelelse.

Behov for at løfte grundniveauet
Sammen med DK Hostmaster er det blandt andet DI, Dansk Erhverv, SMV Danmark, Forbrugerrådet Tænk, der har lanceret den nye tjeneste.

Derudover er Center for Cybersikkerhed også en del af det nye værktøjer.

Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen understreger, at der er et stort behov for at få en bedre sikkerhed blandt de danske virksomheder.

"Der er brug for et løft af grundniveauet for it-sikkerhed hos danske virksomheder. Mange oplever, at det er både svært og ressourcekrævende at sikre sig væsentligt mod cyberkriminalitet. Det nye værktøj, som DK Hostmaster lancerer, gør det tilgængeligt for flere at rette op på internetsikkerheden. Det er et vigtigt skridt på vejen og derfor meget velkomment," lyder det fra Thomas Lund-Sørensen.

Gratisværktøjet kan tjekke om virksomhedernes hjemmesider og emailadresser lever op til en række krav, som om man anvender Https, Dmarc og DNSSEC.

Desuden giver det en række anbefalinger til, hvordan man kommer i mål med at sikre virksomhedens digitale tilstedeværelse.

"Med den her platform har det aldrig været nemmere for virksomheder at tage ansvar. Så vi håber virkelig, at der er mange virksomheder, der vil gøre brug af værktøjet, så vi sammen kan vinde kampen mod den stigende cyberkriminalitet og spare danskerne og danske virksomheder for tabte penge og ærgrelser," siger Jakob Truelsen.mest debatterede artikler

Premium
Millionvis af Android-apps har kurs mod din Windows-pc: Forstå hvad Microsofts ’Project Latte’ går ud på
Microsoft forsøger atter en gang at få Android-programmer til at fungere med Windows 10. Spørgsmålet bliver, om de nye bestræbelser vil åbne op for en kattelem eller en ladeport af nye apps til Windows 10 økosystemet.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.