Nyt gratisværktøj skal sikre danske virksomheder bedre mod hackere

Danske virksomheder kan nu kaste sig over et helt nyt og gratis værktøj, der skal hjælpe med at styrke it-sikkerheden i Danmark blandt private virksomheder og offentlige organisationer.

En række offentlige og private organisationer lancerer mandag et nyt værktøj, der skal løfte it-sikkerheden hos danske virksomheder.

Sammen med DKHostmaster får danske virksomheder mulighed for at se, om de har tjek på helt basale it-sikkerhedstiltag for deres e-mailadresser og domæner.

Selvom det virker simpelt, så er netop de to områder stadig ikke på plads hos en række danske virksomheder og offentlige myndigheder.

Senest har Computerworld fortalt, hvordan flere statslige myndigheder ikke lever op til de minimumskrav Digitaliseringsstyrelsen kræver af dem.

Læs mere her: Kun 25 procent af de danske myndigheder lever op til minimumskrav om it-sikkerhed: Se listen her

Det nye værktøj er samlet med råd og vejledning på hjemmesiden sikkerpånettet.dk.

"Med det nye værktøj er det ikke længere tidskrævende og omkostningstungt for virksomheder at styrke IT-sikkerheden. Ved at besøge sikkerpånettet.dk er det nemt at teste den nuværende sikkerhed på ens hjemmeside. Værktøjet fortæller, om der er mangler i sikkerheden – og i så fald hvilke," lyder det fra Jakob Truelsen administrerende direktør hos domæneadministratoren DK Hostmaster i en meddelelse.

Behov for at løfte grundniveauet
Sammen med DK Hostmaster er det blandt andet DI, Dansk Erhverv, SMV Danmark, Forbrugerrådet Tænk, der har lanceret den nye tjeneste.

Derudover er Center for Cybersikkerhed også en del af det nye værktøjer.

Chef for Center for Cybersikkerhed, Thomas Lund-Sørensen understreger, at der er et stort behov for at få en bedre sikkerhed blandt de danske virksomheder.

"Der er brug for et løft af grundniveauet for it-sikkerhed hos danske virksomheder. Mange oplever, at det er både svært og ressourcekrævende at sikre sig væsentligt mod cyberkriminalitet. Det nye værktøj, som DK Hostmaster lancerer, gør det tilgængeligt for flere at rette op på internetsikkerheden. Det er et vigtigt skridt på vejen og derfor meget velkomment," lyder det fra Thomas Lund-Sørensen.

Gratisværktøjet kan tjekke om virksomhedernes hjemmesider og emailadresser lever op til en række krav, som om man anvender Https, Dmarc og DNSSEC.

Desuden giver det en række anbefalinger til, hvordan man kommer i mål med at sikre virksomhedens digitale tilstedeværelse.

"Med den her platform har det aldrig været nemmere for virksomheder at tage ansvar. Så vi håber virkelig, at der er mange virksomheder, der vil gøre brug af værktøjet, så vi sammen kan vinde kampen mod den stigende cyberkriminalitet og spare danskerne og danske virksomheder for tabte penge og ærgrelser," siger Jakob Truelsen.
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations.