Artikel top billede

Det vælter ind med hvidvask-underretninger: ” Vi arbejder nu langt mere datadrevet og analysebaseret”

Hvidvasksekretariatet modtager langt flere henvendelser end i samme periode sidste år.

Antallet af underretninger omkring mistænkelige forhold til hvidvasksekretariatet er vokset med næsten en tredjedel igennem det seneste år.

Det oplyser Anklagemyndigheden, som på sin hjemmeside konstaterer, at antallet af henvendelser er vokset med næsten 30 procent i tredje kvartal 2020 i forhold til samme periode i 2019.

”Der er i dag et stort fokus på at bekæmpe hvidvask og terrorfinansiering, og det er vi meget tilfredse med. Det er vigtigt, at der bliver indberettet, for det giver os mulighed for at se på en konkret mistanke, men også at se på, om der er generelle problemstillinger knyttet til de mange tusinde indberetninger. Derfor er det godt, at vi får flere underretninger, for de er afgørende for vores mulighed for at finde de manglende brikker i det kriminelle puslespil,” fortæller sekretariatsleder Jørgen Andersen.

I alt har underretningspligtige virksomheder og organisationer indberettet 52.486 sager til myndigheden i seneste kvartal mod 37.687 forrige år.

Mindre manuelt arbejde

Bag det øgede antal underretninger er en mere datadrevet tilgang, der minimerer mængden af manuelt arbejde i forbindelse med efterretningsarbejdet.

”Vi arbejder nu langt mere datadrevet og analysebaseret, og vores specialister inddrager både eksterne datakilder, open source informationer og algoritmer i vores analysearbejde med at sammenstille store datamængder til at lægge lige præcis det puslespil, der gør det muligt at finde en person eller et netværk, der kan være interessant for en efterforskning hos politiet eller en sag hos skattemyndighederne,« siger Jørgen Andersen.

Næsten en tredjedel af sidste kvartals underretninger er viderebehandlet af andre myndigheder, mod blot en ud af syv i samme periode i 2019.

Læs også: Nye it-løsninger på vej i Skat: Kommer til at skal spille central rolle i fremtidens skattekontrol
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere