Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Samsung leverer modsætningsfyldt regnskab: Overskud dykker trods rivende udvikling

Den sydkoreanske tech-kæmpe leverer et formidabelt regnskab, hvor det samtidig maner til besindighed.

Den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung kan – til trods for den verdensomspændende pandemi - præsentere en omsætningsrekord i sit seneste regnskab.

Men alligevel øjner selskabet mørke skyer i horisonten.

I kvartalsrapporten for månederne fra juli til september 2020, kan koncernen mønstre en omsætning på hele 66.960 milliarder koreanske won, svarende til 376 milliarder kroner.

En ny rekord for selskabet, som forklares med, at der i tredje kvartal af 2020 blev indhentet efterspørgsel fra det restriktionsramte andet kvartal 2020.

Særligt mobilsalget er gået frem i det netop afsluttede kvartal, hvor virksomheden kan præstere en fremgang på 59 procent i styksalget i forhold til samme periode året før.

Meget af den fremgang tilskrives også Huaweis svindende markedsandele på grund af amerikanske handelsrestriktioner, skriver Reuters.

Sløje udsigter

Til trods for de positive takter forudser virksomheden, at overskuddet vil dale i fremtiden.

”Den globale efterspørgsel ser ud til at vokse, men der er store usikkerheder forbundet med udsigter til flere bølger af covid-pandemien,” noterer selskabets vice-præsident Ben Suh i regnskabsrapporten.

Usikkerheden styrkes af, at der regnes med at være et dalende behov for server-komponenter samt en øget konkurrence i smartphone-branchen, hvorfor virksomheden nedjusterer sine forventninger til bundlinjen i det kommende kvartal.

Læs også: Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere