Artikel top billede

Samsung leverer modsætningsfyldt regnskab: Overskud dykker trods rivende udvikling

Den sydkoreanske tech-kæmpe leverer et formidabelt regnskab, hvor det samtidig maner til besindighed.

Den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung kan – til trods for den verdensomspændende pandemi - præsentere en omsætningsrekord i sit seneste regnskab.

Men alligevel øjner selskabet mørke skyer i horisonten.

I kvartalsrapporten for månederne fra juli til september 2020, kan koncernen mønstre en omsætning på hele 66.960 milliarder koreanske won, svarende til 376 milliarder kroner.

En ny rekord for selskabet, som forklares med, at der i tredje kvartal af 2020 blev indhentet efterspørgsel fra det restriktionsramte andet kvartal 2020.

Særligt mobilsalget er gået frem i det netop afsluttede kvartal, hvor virksomheden kan præstere en fremgang på 59 procent i styksalget i forhold til samme periode året før.

Meget af den fremgang tilskrives også Huaweis svindende markedsandele på grund af amerikanske handelsrestriktioner, skriver Reuters.

Sløje udsigter

Til trods for de positive takter forudser virksomheden, at overskuddet vil dale i fremtiden.

”Den globale efterspørgsel ser ud til at vokse, men der er store usikkerheder forbundet med udsigter til flere bølger af covid-pandemien,” noterer selskabets vice-præsident Ben Suh i regnskabsrapporten.

Usikkerheden styrkes af, at der regnes med at være et dalende behov for server-komponenter samt en øget konkurrence i smartphone-branchen, hvorfor virksomheden nedjusterer sine forventninger til bundlinjen i det kommende kvartal.

Læs også: Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere