Samsung leverer modsætningsfyldt regnskab: Overskud dykker trods rivende udvikling

Den sydkoreanske tech-kæmpe leverer et formidabelt regnskab, hvor det samtidig maner til besindighed.

Den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung kan – til trods for den verdensomspændende pandemi - præsentere en omsætningsrekord i sit seneste regnskab.

Men alligevel øjner selskabet mørke skyer i horisonten.

I kvartalsrapporten for månederne fra juli til september 2020, kan koncernen mønstre en omsætning på hele 66.960 milliarder koreanske won, svarende til 376 milliarder kroner.

En ny rekord for selskabet, som forklares med, at der i tredje kvartal af 2020 blev indhentet efterspørgsel fra det restriktionsramte andet kvartal 2020.

Særligt mobilsalget er gået frem i det netop afsluttede kvartal, hvor virksomheden kan præstere en fremgang på 59 procent i styksalget i forhold til samme periode året før.

Meget af den fremgang tilskrives også Huaweis svindende markedsandele på grund af amerikanske handelsrestriktioner, skriver Reuters.

Sløje udsigter
Til trods for de positive takter forudser virksomheden, at overskuddet vil dale i fremtiden.

”Den globale efterspørgsel ser ud til at vokse, men der er store usikkerheder forbundet med udsigter til flere bølger af covid-pandemien,” noterer selskabets vice-præsident Ben Suh i regnskabsrapporten.

Usikkerheden styrkes af, at der regnes med at være et dalende behov for server-komponenter samt en øget konkurrence i smartphone-branchen, hvorfor virksomheden nedjusterer sine forventninger til bundlinjen i det kommende kvartal.

Læs også: Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan øger du medarbejdertilfredshed og produktivitet
En af de mest effektive måder at øge medarbejdernes produktivitet og tilfredshed med arbejdspladsen er ved at give frit valg mellem Windows eller Mac, når der skal vælges arbejdscomputer. Samtidig mindskes presset på supporten, mens sikkerhedsniveauet højnes. Med en client-as-a-service aftale kan du lade medarbejderne selv træffe valget, men uden at uden at det behøver at være udfordrende eller ressourcekrævende for virksomheden. Eksempelvis kan du lade partneren håndtere alt fra finansiering, leverance, klargøring og implementering til support og lifecycle-management. Læs mere i denne hvidbog.