Samsung leverer modsætningsfyldt regnskab: Overskud dykker trods rivende udvikling

Den sydkoreanske tech-kæmpe leverer et formidabelt regnskab, hvor det samtidig maner til besindighed.

Den sydkoreanske tech-kæmpe Samsung kan – til trods for den verdensomspændende pandemi - præsentere en omsætningsrekord i sit seneste regnskab.

Men alligevel øjner selskabet mørke skyer i horisonten.

I kvartalsrapporten for månederne fra juli til september 2020, kan koncernen mønstre en omsætning på hele 66.960 milliarder koreanske won, svarende til 376 milliarder kroner.

En ny rekord for selskabet, som forklares med, at der i tredje kvartal af 2020 blev indhentet efterspørgsel fra det restriktionsramte andet kvartal 2020.

Særligt mobilsalget er gået frem i det netop afsluttede kvartal, hvor virksomheden kan præstere en fremgang på 59 procent i styksalget i forhold til samme periode året før.

Meget af den fremgang tilskrives også Huaweis svindende markedsandele på grund af amerikanske handelsrestriktioner, skriver Reuters.

Sløje udsigter
Til trods for de positive takter forudser virksomheden, at overskuddet vil dale i fremtiden.

”Den globale efterspørgsel ser ud til at vokse, men der er store usikkerheder forbundet med udsigter til flere bølger af covid-pandemien,” noterer selskabets vice-præsident Ben Suh i regnskabsrapporten.

Usikkerheden styrkes af, at der regnes med at være et dalende behov for server-komponenter samt en øget konkurrence i smartphone-branchen, hvorfor virksomheden nedjusterer sine forventninger til bundlinjen i det kommende kvartal.

Læs også: Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable: Start opgøret med kompleksitet og det manglende overblik: Få styr på mulighederne og planen

Overblik og kompleksitet er derfor i fokus på dette digitale roundtable, hvor vi deler erfaringer fra digitale ledere i danske virksomheder. Her kan du blandt andet kan høre om, hvordan du bedst muligt sikrer dig overblik og reducerer kompleksiteten af dine it-systemer.

09. marts 2021 | Læs mere


Inspiration til dit næste skridt med Microsoft Dynamics 365

Med Microsoft Dynamics 365 har Microsoft forsøgt at samle alle de grundlæggende funktioner, som en virksomhed har brug for, og de arbejder sammen ved hjælp af smarte virksomhedsapps og en fælles datamodel.

16. marts 2021 | Læs mere


Computerworld Digital Summit Days 2021: Sæt kursen med de rigtige it-beslutninger

Tre dage med unik viden og inspiration til din digitale organisation. Temaerne er digitalisering, it-sikkerhed og intelligent ERP. Du kan være med, når vi sætter ideerne, eksemplerne og de gode digitale erfaringer i centrum. Det sker gennem interaktive debatpaneler, konkrete erfaringer og oplagte keynotes.

23. marts 2021 | Læs mere


Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC – styrken af en hybrid cloud strategi
Cloud computing er blevet en integreret del af forretningsstrategi og it-arkitektur for mange virksomheder i løbet af det sidste årti. Brugen af cloud er blevet udbredt, fordi virksomheder vil indføre nye forretningsmodeller, udtrække værdifuld indsigt fra enorme datamængder, håndtere krævende arbejdsbelastninger, levere nye produkter hurtigere og opnå konkurrencemæssige fordele. Men cloudadoption har også introduceret nye udfordringer. Denne undersøgelse af virksomhedens it-kunder fremhæver de største udfordringer med offentlig cloud.