(Foto: Dan Jensen)

Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner

Sydkoreanske SK Hynix køber en stor del af Intels mægtige forretning for flash hukommelse.

Intel vil sælge en væsentlig af sin NAND-forretning til sin sydkoreanske konkurrent SK Hynix med endelig overtagelse i marts 2025.

Det er planen, at SK Hynix her skal overtage intels NAND-forretning - inklusive fabrikker, udstyr, medarbejdere og design-rettigheder.

“SK Hynix og Intel stræber efter at opnå myndighedernes tilladelse [til opkøbet, red] i slutningen af 2021,” lyder det fra de to selskaber.

Dernæst vil Intel gradvist overdrage sine NAND-faciliteter til det sydkoreanske selskab. Intel fremstiller i dag sine flash chip på en stor fabrik i Dalian i Kina, som også indgår i handelen.

“Med opkøbet sigter SK Hynix efter at forøge sin konkurrence-dygtighed indenfor storage-løsninger - inklusive SSD’er til enterprise, i det hastigt voksende marked for NAND flash,” lyder det fra selskabet.

Det sydkoreanske selskab meddeler, at målet er at blive ‘en af verdens førende selskaber i halvleder-industrien.’

Intel meddeler, at frasalget af flash-forretningen sker, fordi selskabet vil fokusere på at investere i områder, hvor selskabet kan ‘spille en større rolle i kundernes succes,’ ligesom selskabet vil satse på områder, der kan ‘levere attraktive afkast til aktionærerne.’

Det har i den seneste tid ikke været tilfældet for NAND-forretningen, som Intel har haft svært ved at give tilstrækkeligt afkast, når man tager de massive investeringer, der er påkrævede, med i betragtningerne.

Intel har således fornylig eksempelvis meddelt, at produktionen af de kommende 7NM-chips er blevet udskudt til 2022.

Det har været noget af en streg i regningen, idet rivalerne i både Samsung og TSM allerede er i gang med at producere 7NM-chip.

Det kan du læse mere om her: Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Opkøbet vil katapultere SK Hynix højt op på listen over verdens største flash-producenter.

Med opkøbet vil det sydkoreanske selskab nemlig komme til at sidde åp 23,2 procent af markedet - kun overgået af Samsung, der sidder på 31,4 procent.

Købet er blot det seneste i rækken af fusioner og frasalg i den globale chio-industri, der for tiden gennemgår en stor konsolidering.

Det er således ikke lang tid siden, at Nvidia købte Arm, hvilket du kan læse mere om her: AMD tæt på gigant-opkøb: Kan købe rival for 190 milliarder kroner

Det er fornylig også kommet frem, at AMD er ved at købe kinesiske Xilinx i en handel til 30 milliarder dollar.

Læs også:

Intel dropper sit verdensberømte logo og indfører ny visuel identitet: Her er selskabets blot fjerde logo på 51 år

Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.