(Foto: Dan Jensen)

Intel sælger ud: Sydkoreanere køber Intels NAND-forretning for 75 milliarder kroner

Sydkoreanske SK Hynix køber en stor del af Intels mægtige forretning for flash hukommelse.

Intel vil sælge en væsentlig af sin NAND-forretning til sin sydkoreanske konkurrent SK Hynix med endelig overtagelse i marts 2025.

Det er planen, at SK Hynix her skal overtage intels NAND-forretning - inklusive fabrikker, udstyr, medarbejdere og design-rettigheder.

“SK Hynix og Intel stræber efter at opnå myndighedernes tilladelse [til opkøbet, red] i slutningen af 2021,” lyder det fra de to selskaber.

Dernæst vil Intel gradvist overdrage sine NAND-faciliteter til det sydkoreanske selskab. Intel fremstiller i dag sine flash chip på en stor fabrik i Dalian i Kina, som også indgår i handelen.

“Med opkøbet sigter SK Hynix efter at forøge sin konkurrence-dygtighed indenfor storage-løsninger - inklusive SSD’er til enterprise, i det hastigt voksende marked for NAND flash,” lyder det fra selskabet.

Det sydkoreanske selskab meddeler, at målet er at blive ‘en af verdens førende selskaber i halvleder-industrien.’

Intel meddeler, at frasalget af flash-forretningen sker, fordi selskabet vil fokusere på at investere i områder, hvor selskabet kan ‘spille en større rolle i kundernes succes,’ ligesom selskabet vil satse på områder, der kan ‘levere attraktive afkast til aktionærerne.’

Det har i den seneste tid ikke været tilfældet for NAND-forretningen, som Intel har haft svært ved at give tilstrækkeligt afkast, når man tager de massive investeringer, der er påkrævede, med i betragtningerne.

Intel har således fornylig eksempelvis meddelt, at produktionen af de kommende 7NM-chips er blevet udskudt til 2022.

Det har været noget af en streg i regningen, idet rivalerne i både Samsung og TSM allerede er i gang med at producere 7NM-chip.

Det kan du læse mere om her: Dystre udsigter for Intel trods fantastisk regnskab - udvikling af ny vital Intel-teknologi bliver et helt år forsinket

Opkøbet vil katapultere SK Hynix højt op på listen over verdens største flash-producenter.

Med opkøbet vil det sydkoreanske selskab nemlig komme til at sidde åp 23,2 procent af markedet - kun overgået af Samsung, der sidder på 31,4 procent.

Købet er blot det seneste i rækken af fusioner og frasalg i den globale chio-industri, der for tiden gennemgår en stor konsolidering.

Det er således ikke lang tid siden, at Nvidia købte Arm, hvilket du kan læse mere om her: AMD tæt på gigant-opkøb: Kan købe rival for 190 milliarder kroner

Det er fornylig også kommet frem, at AMD er ved at købe kinesiske Xilinx i en handel til 30 milliarder dollar.

Læs også:

Intel dropper sit verdensberømte logo og indfører ny visuel identitet: Her er selskabets blot fjerde logo på 51 år

Intel taber hastigt terræn til konkurrenterne: Og årsagen er åbenlys, mener en af Intels top-veteraner

Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Benefits of Automating P2P Processes
Purchasing and accounting departments are under constant pressure to boost efficiency. An ever-increasing number of processes to be managed; vacancies that cannot be filled; rising compliance demands: these are just some of the reasons why already heavy workloads keep growing. However, digitalizing and automating operational business processes can help reduce these workloads considerably. And when repetitive manual tasks such as data entry are eliminated, employees are freed up to focus on more challenging tasks. This white paper will outline just which tasks can be automated in purchasing and accounts payable departments in SAP ERP environments, from issuing purchase requisitions to filing invoices in line with auditing standards. We will describe how daily operations in Purchasing and Accounting are changing, as well as the benefits that automation offers.