Stort nedbrud:KMD arbejder på højtryk for at klarlægge omfanget og årsagen - rammer flere af selskabets kunder

Artikel top billede

Star Wars tilbage til rødderne med støv, snavs og anløbne typer

The Mandalorian er en velproduceret og underholdende blanding af seriewestern og rumslagsmål. Bare alle nyere Star Wars-film havde været skåret over samme skabelon.

Forventningerne var enorme i efteråret 1999. Endelig ville George Lucas vise, hvad han kunne, når der var seriøse budgetter, computergenererede special effects og skuespillere i verdensklasse på bordet. 16 års ulidelig venten var forbi, og udklædte fans holdt døgnvagt foran biograferne for at få de allerførste billetter.

Men, men, men… Star Wars: The Phantom Menace var småkedelig, replikkerne kiksede og den lille dreng, der siden skulle blive til mægtige Darth Vader, lige et nummer for kæk og nævenyttig. Dertil kom – uha! – snotirriterende Jar-Jar Binks.

De to efterfølgende film var ikke meget bedre. Star Wars var blevet en oppustet og selvfed cashcow. Mange sad tilbage med så flad en smag i munden, at ikke engang de senere og markant bedre Star Wars 7-9 samt en række enkeltstående mellemtitler helt kunne dulme skuffelsen.

Så hvorfor nu bruge tid på The Mandalorian på Disney Plus? Primært fordi serien er bragende god underholdning og bringer Star Wars-universet tilbage til rødderne.

Den gennemgående historie kan stå på bagsiden af en serviet: Dusørjæger kidnapper et barn for nogle lede typer, men tager i stedet den lille til sig.

De grumme Imperials

I hver episode skal ”Mando” slås for at beholde barnet, der ligner en spæd Yoda, mens han prøver at komme en smule tættere på mysteriet om dets ophav. Undervejs navigerer han mellem grumme Imperials samt skruppelløse skurke og finder hjælp og allierede, hvor han kan. Også selv om det undertiden betyder, at han må rode rundt på den forkerte side af loven.

Hver episode varer en lille times tid og slutter gerne med en cliffhanger. Det er med til at gøre The Mandalorian til en blanding af rumeventyr og klassisk seriewestern.

Dertil kommer fine bipersoner og gæsteskuespillere, klædelig selvironi – Stormtroopers kan bare ikke ramme! – og gensyn med mange af de elementer, der gjorde de første Star Wars-film til popkulturelle ikoner.

Hovedpersonen (og hans rustning) stammer eksempelvis fra samme krigerkaste som Boba Fett, en af de mest elskede bipersoner i den oprindelige trilogi.

The Mandalorian er flagskib for Disney Plus og har været rasende kostbar at producere; én episode koster angiveligt 15 millioner dollars. Men effekterne får ikke lov at stjæle billedet, og de fleste locations og medvirkende fremstår støvede, slidte og en smule anløbne.

Undervejs forventer man faktisk at se en bagstiv Han Solo hænge ud i en snusket bar på Tatooine. Det sker næppe, men er heller ikke decideret umuligt. The Mandalorian foregår trods alt kun fem år efter Return of the Jedi.

Sæson tre på vej

Serien havde amerikansk premiere sidste år, men er først nu kommet til Danmark med Disney Plus. Det har været en lang ventetid, men til gengæld har sæson to netop nået at få premiere. Så der venter mange timers underholdning, hvis man ikke allerede følger Mando og Baby Yoda. Produktionen af sæson tre er også i fuld sving.

The Mandalorian er det helt store slagnummer for Disney Plus, og man har ikke ønsket at overlade for meget til tilfældighederne. Det viser sig bl.a. i valget af solide Jon Favreau som serieskaber.

Hovedrollen som Mando eller Din Djarin, som dusørjægeren faktisk hedder, spilles af Pedro Pascal. Ham vil mange huske i rollen som benhårde Oberyn ”The Viper” Martell, der kom grueligt slemt af dage i Game of Thrones.

Her hører man dog kun hans stemme, for en rigtig Mandalorian tager aldrig sin hjelm af. Sådan er det bare. Eller ”This Is The Way,” som de konstaterer.

Se traileren til sæson ét her https://youtu.be/aOC8E8z_ifw

Total: The Mandalorian. Kan streames på Disney Plus (hele sæson 1, sæson 2 frigives løbende)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere