Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Star Wars tilbage til rødderne med støv, snavs og anløbne typer

The Mandalorian er en velproduceret og underholdende blanding af seriewestern og rumslagsmål. Bare alle nyere Star Wars-film havde været skåret over samme skabelon.

Forventningerne var enorme i efteråret 1999. Endelig ville George Lucas vise, hvad han kunne, når der var seriøse budgetter, computergenererede special effects og skuespillere i verdensklasse på bordet. 16 års ulidelig venten var forbi, og udklædte fans holdt døgnvagt foran biograferne for at få de allerførste billetter.

Men, men, men… Star Wars: The Phantom Menace var småkedelig, replikkerne kiksede og den lille dreng, der siden skulle blive til mægtige Darth Vader, lige et nummer for kæk og nævenyttig. Dertil kom – uha! – snotirriterende Jar-Jar Binks.

De to efterfølgende film var ikke meget bedre. Star Wars var blevet en oppustet og selvfed cashcow. Mange sad tilbage med så flad en smag i munden, at ikke engang de senere og markant bedre Star Wars 7-9 samt en række enkeltstående mellemtitler helt kunne dulme skuffelsen.

Så hvorfor nu bruge tid på The Mandalorian på Disney Plus? Primært fordi serien er bragende god underholdning og bringer Star Wars-universet tilbage til rødderne.

Den gennemgående historie kan stå på bagsiden af en serviet: Dusørjæger kidnapper et barn for nogle lede typer, men tager i stedet den lille til sig.

De grumme Imperials

I hver episode skal ”Mando” slås for at beholde barnet, der ligner en spæd Yoda, mens han prøver at komme en smule tættere på mysteriet om dets ophav. Undervejs navigerer han mellem grumme Imperials samt skruppelløse skurke og finder hjælp og allierede, hvor han kan. Også selv om det undertiden betyder, at han må rode rundt på den forkerte side af loven.

Hver episode varer en lille times tid og slutter gerne med en cliffhanger. Det er med til at gøre The Mandalorian til en blanding af rumeventyr og klassisk seriewestern.

Dertil kommer fine bipersoner og gæsteskuespillere, klædelig selvironi – Stormtroopers kan bare ikke ramme! – og gensyn med mange af de elementer, der gjorde de første Star Wars-film til popkulturelle ikoner.

Hovedpersonen (og hans rustning) stammer eksempelvis fra samme krigerkaste som Boba Fett, en af de mest elskede bipersoner i den oprindelige trilogi.

The Mandalorian er flagskib for Disney Plus og har været rasende kostbar at producere; én episode koster angiveligt 15 millioner dollars. Men effekterne får ikke lov at stjæle billedet, og de fleste locations og medvirkende fremstår støvede, slidte og en smule anløbne.

Undervejs forventer man faktisk at se en bagstiv Han Solo hænge ud i en snusket bar på Tatooine. Det sker næppe, men er heller ikke decideret umuligt. The Mandalorian foregår trods alt kun fem år efter Return of the Jedi.

Sæson tre på vej

Serien havde amerikansk premiere sidste år, men er først nu kommet til Danmark med Disney Plus. Det har været en lang ventetid, men til gengæld har sæson to netop nået at få premiere. Så der venter mange timers underholdning, hvis man ikke allerede følger Mando og Baby Yoda. Produktionen af sæson tre er også i fuld sving.

The Mandalorian er det helt store slagnummer for Disney Plus, og man har ikke ønsket at overlade for meget til tilfældighederne. Det viser sig bl.a. i valget af solide Jon Favreau som serieskaber.

Hovedrollen som Mando eller Din Djarin, som dusørjægeren faktisk hedder, spilles af Pedro Pascal. Ham vil mange huske i rollen som benhårde Oberyn ”The Viper” Martell, der kom grueligt slemt af dage i Game of Thrones.

Her hører man dog kun hans stemme, for en rigtig Mandalorian tager aldrig sin hjelm af. Sådan er det bare. Eller ”This Is The Way,” som de konstaterer.

Se traileren til sæson ét her https://youtu.be/aOC8E8z_ifw

Total: The Mandalorian. Kan streames på Disney Plus (hele sæson 1, sæson 2 frigives løbende)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.