Artikel top billede

Antal af corona-baserede cyberangreb på nettet eksploderer i Storbritannien

Mere end en fjerdedel af de hændelser, som Storbritanniens National Cyber Security Center (NCSC) har regeret på, har været Covid-19-relaterede.

Bor man i Storbritannien, kan man have modtaget reklamer fra butikker, der tilbyder personligt beskyttelsesudstyr, testsæt og ligefrem vacciner mod Covid-19.

Og har man været uforsigtig nok til at trykke på links i disse mails, så er man altså gået i cyberfælden.

For mellem september 2019 og august 2020 har det britiske sikkerhedsagentur (NCSC), der er ansvarlig for at sikre Storbritanniens egen kommunikation, talt 723 tilfælde af cyberangreb. Det viser en ny rapport fra agenturet, skriver BBC.

Det er en stigning på næsten 10 procent sammenlignet med den foregående periode. Ud af det samlede tal var i alt 194 af angrebene Covid-19-relaterede.

Agenturet afslører samtidig, at det har modvirket 15.354 kampagner, der har brugt coronavirus-temaer som lokkedue for at narre folk til at klikke på et link eller åbne en vedhæftet fil, der indeholder skadelig software.

Sundshedssystemet under beskydning

Det har været ude tidligere, at britiske embedsmænd ser en ”vedvarende trussel” fra stater, der målretter cyberangreb mod vaccineforskning og levering af disse.

Eksempelvis blev Rusland tilbage i juli beskyldt for forsøg på at stjæle vaccinerelaterede oplysninger via cyberspionage.

Det er blandt andet sundhedsrelateret forskning og det britiske sundhedssystem (NHS), der har været i skudlinjen for angrebene. Derfor understreges det i rapporten, at særligt beskyttelse af netop disse to har været af høj prioritet.

De fastfrosne data

Desuden er ransomware-angreb, hvor hackere låser organisationer ud af deres computere og afpresser offeret for store summer penge for at gendanne adgang, en metode, der bliver mere og mere almindelig.

Desuden er de samtidig mere målrettede og aggressive end tidligere.

Eksempelvis er der blevet truet med, at hvis organisationen nægter at betale, så agter hackerne at offentligt udstille organisationen. Desuden ses det, at hackerne truer med at lække den indefrosne data, hvis der ikke betales.

Nogen gange sker det alligevel, at data forbliver indefrosset eller lækket, selv hvis organisationen bukker under og betaler afpresserne.

NCSC beretter, at det har håndteret mere end tre gange så mange ransomware-hændelser som i det foregående år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere