Artikel top billede

(Foto: Unsplash)

Antal af corona-baserede cyberangreb på nettet eksploderer i Storbritannien

Mere end en fjerdedel af de hændelser, som Storbritanniens National Cyber Security Center (NCSC) har regeret på, har været Covid-19-relaterede.

Bor man i Storbritannien, kan man have modtaget reklamer fra butikker, der tilbyder personligt beskyttelsesudstyr, testsæt og ligefrem vacciner mod Covid-19.

Og har man været uforsigtig nok til at trykke på links i disse mails, så er man altså gået i cyberfælden.

For mellem september 2019 og august 2020 har det britiske sikkerhedsagentur (NCSC), der er ansvarlig for at sikre Storbritanniens egen kommunikation, talt 723 tilfælde af cyberangreb. Det viser en ny rapport fra agenturet, skriver BBC.

Det er en stigning på næsten 10 procent sammenlignet med den foregående periode. Ud af det samlede tal var i alt 194 af angrebene Covid-19-relaterede.

Agenturet afslører samtidig, at det har modvirket 15.354 kampagner, der har brugt coronavirus-temaer som lokkedue for at narre folk til at klikke på et link eller åbne en vedhæftet fil, der indeholder skadelig software.

Sundshedssystemet under beskydning

Det har været ude tidligere, at britiske embedsmænd ser en ”vedvarende trussel” fra stater, der målretter cyberangreb mod vaccineforskning og levering af disse.

Eksempelvis blev Rusland tilbage i juli beskyldt for forsøg på at stjæle vaccinerelaterede oplysninger via cyberspionage.

Det er blandt andet sundhedsrelateret forskning og det britiske sundhedssystem (NHS), der har været i skudlinjen for angrebene. Derfor understreges det i rapporten, at særligt beskyttelse af netop disse to har været af høj prioritet.

De fastfrosne data

Desuden er ransomware-angreb, hvor hackere låser organisationer ud af deres computere og afpresser offeret for store summer penge for at gendanne adgang, en metode, der bliver mere og mere almindelig.

Desuden er de samtidig mere målrettede og aggressive end tidligere.

Eksempelvis er der blevet truet med, at hvis organisationen nægter at betale, så agter hackerne at offentligt udstille organisationen. Desuden ses det, at hackerne truer med at lække den indefrosne data, hvis der ikke betales.

Nogen gange sker det alligevel, at data forbliver indefrosset eller lækket, selv hvis organisationen bukker under og betaler afpresserne.

NCSC beretter, at det har håndteret mere end tre gange så mange ransomware-hændelser som i det foregående år.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere