(Foto: Dan Jensen)

Spansk teleselskab på vej til at overtage 3’s danske telemaster

Det spanske teleselskab Cellnex Telecom er på vej til at overtage 3’s telemaster i hele Europa - herunder i Danmark.

Mobilselskabet 3’s mobilmaster i Danmark kan meget vel snart få ny ejer.

3-ejeren CK Hutchinson Holding er nemlig langt henne i drøftelserne med spanske Cellnex Telecom om et salg af alle dets europæiske telemaster - herunder altså de danske.

Det drejer sig om i alt 28.500 mobilmaster i Europa. Heraf står de omkring 1.300 i Danmark.

Ifølge Bloomberg har de to parter allerede indgået ‘en omfattende aftale.’

Der er dog ikke indgået en endelig købsaftale endnu, hedder det.

CK Hutchinson er ifølge Bloomberg den seneste i rækken af mobil-operatører, som ønsker at frasælge sin masteforretning.

Grunden er ikke mindst det store og meget investeringskrævende teknologiskifte, der for tiden finder sted over mod 5G.

Cellnex Telecom holder til i Barcelona og er allerede i dag Europas største maste-selskab. Selskabet har opkøbt ret agressivt i det seneste år, hvor selskabet har udvidet i både Portugal og Polen,

Med købet af CK Hutchinsons master vil Cellnex kunne få fodfæste i en række lande, hvor selskabet i dag ikke er tilstede. Det gælder Danmark samt lande som Storbritiannien, Irland og Sverige.

Selskabet lever af at udleje sine mobilmaster til mobiloperatører i de pågældende lande.

Læs også:

5G-tillid er godt - men standarder er altså bedre
Premium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Bill Gates har en løsning: Sådan undgår vi klimakatastrofen
Klumme: Bill Gates vil gerne redde verden. Intet mindre. Og som alle store it-folk regner han baglæns. Politikerne er mest optaget af, hvad der kan lade sig gøre, og hvad de kan skabe flertal for. Men Bill Gates har set på klimakatastrofen, og hans budskab er klart.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.