(Foto: Dan Jensen)

Hackerverdenens lejesoldater har kronede dage under corona: Det skal du vide om ny APT-trend

Mere digitalisering har fået den cyberkriminelle undergrund til at organisere sig i stor stil. Et betalt hackerangreb på konkurrenten, eller den dumme chef er i dag ikke mere end en Google-søgning væk. "Det er blevet meget mere tilgængeligt, mere organiseret og langt mere velstruktureret, end det har været nogensinde før," siger it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS.

Premium Kun for abonnenter

Det får du i artiklen

  • Se sikkerhedseksperts Q&A om APT-hackergrupper.
  • Læs hvordan situationen med APT-grupperne ser ud i Danmark.
  • Se hvordan strafferammen er for dem, der lader sig friste til at betale APT-hackere.
1.090
5:30 min
Du er CIO, og sidder med en meget presset økonomi efter corona-krisen. Eller måske er du daytrader, og ønsker dig et forspring i markedet. Det kan også være, at du lige er blevet uretfærdigt fyret fra din stilling – så du er vred.

Hvad gør du så? Du går på Google, og søger efter ”hacker services”. Og nu har du din økonomiske løsning, dit forspring på aktiemarkedet eller din hævn.

fuld adgang til Computerworld Premium

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

Vælg abonnement

Hvad er Premium?

Betalingskort

Prøv Computerworld Premium

1 måned for 19kr. Herefter 295kr/mdr.

Få fuld adgang til Computerworld Premium i 12 måneder for 2.195 kr.

Mulighed for faktura og EAN betaling

Vil du hellere snakke med os?


Premium velkomsttilbud

Tilmelder du dig Premium sender vi dig via mail de tre seneste udgivelser af Computerworld - fyldt med unikke artikler, reportager og analyser af krydsfeltet mellem teknologi, ledelse og forretning

Link til udgivelserne sendes via mail umiddelbart efter der er købt adgang til Premium. Udgivelserne leveres digitalt.

Computerworlds udgivelser

Ingen binding - kan opsiges når som helst. Abonnement fornyes automatisk.

Allerede abonnent?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


Premium
Michael Meister fik et tilbud, han ikke kunne sige nej til: Her er hans plan som ny topchef for Cibicom
Interview:Michael Meister forlader snart IT Relation til fordel for rollen som topchef i danske Cibicom, hvor han skal være med til at sætte fart på væksten. Se hans plan for selskabet her.
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.