Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Nye tal afslører: Efter hårdt corona-forår stiger omsætningen igen i de små it-virksomheder

Helt nye fra regnskabsprogrammet Billy indikerer, at der igen er fremgang at spore hos de små virksomheder i den danske it-branche.

Der er igen fremgang at spore for de små virksomheder i it-branchen. Det indikerer nye tal fra regnskabsprogrammet Billy.

Blandt 600 små it-virksomheder, der bruger programmet, steg omsætningen med 4,3 procent i forhold til samme kvartal året før.

En fremgang der kommer efter betydeligt mere dystre tal i foråret. Her faldt omsætningen ifølge Billy med 8,5 procent i forbindelse med nedlukingen.

”Det tyder på, at en del af opgaverne i forårets lock-down blev sat standby, men er gået i gang igen og forsøgt indhentet," siger Billys direktør Anders Tomsen ifølge en pressemeddelelse.

Større end den generelle fremgang

Ifølge tallene fra Billy er fremgangen blandt it-virksomhederne større end den generelle fremgang hos Billys mere end 20.000 kunder.

Således lyder fremgangen på tværs af selskabets kunder på 1,9 procent i kvartalet.

”Andet kvartal var slemt for de små selvstændige. Nu ser det ud til at vi er tilbage på sporet i tredje kvartal, men jeg kan godt være nervøs for at de nye restriktioner kan ramme dem igen, siger Anders Tomsen ifølge pressemeddelelsen.

Digitalisering er vejen ud krisen

Tal brancheorganisationen IT-branchen har også vist, at danske it-virksomheder indtil videre er sluppet relativt uskadt gennem coronakrisen.

"I starten af coronakrisen oplevede mange, at både det offentlige og erhvervslivet stoppede op med deres it-projekter. Heldigvis kan vi se, at netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder, og at it-investeringerne er begyndt at stige igen,” sagde Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør for IT-Branchen, til Computerworld i oktober.

Ifølge IT-Branchen tal oplevede branchen som helhed et lille dyk i forbindelse med nedlukingen, så var omsætningen andet kvartalet 1,6 procent højere end i samme kvartal året før.

Læs også:
It-branchen går stort set fri af coronakrisen: "Netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere