Artikel top billede

Nye tal afslører: Efter hårdt corona-forår stiger omsætningen igen i de små it-virksomheder

Helt nye fra regnskabsprogrammet Billy indikerer, at der igen er fremgang at spore hos de små virksomheder i den danske it-branche.

Der er igen fremgang at spore for de små virksomheder i it-branchen. Det indikerer nye tal fra regnskabsprogrammet Billy.

Blandt 600 små it-virksomheder, der bruger programmet, steg omsætningen med 4,3 procent i forhold til samme kvartal året før.

En fremgang der kommer efter betydeligt mere dystre tal i foråret. Her faldt omsætningen ifølge Billy med 8,5 procent i forbindelse med nedlukingen.

”Det tyder på, at en del af opgaverne i forårets lock-down blev sat standby, men er gået i gang igen og forsøgt indhentet," siger Billys direktør Anders Tomsen ifølge en pressemeddelelse.

Større end den generelle fremgang

Ifølge tallene fra Billy er fremgangen blandt it-virksomhederne større end den generelle fremgang hos Billys mere end 20.000 kunder.

Således lyder fremgangen på tværs af selskabets kunder på 1,9 procent i kvartalet.

”Andet kvartal var slemt for de små selvstændige. Nu ser det ud til at vi er tilbage på sporet i tredje kvartal, men jeg kan godt være nervøs for at de nye restriktioner kan ramme dem igen, siger Anders Tomsen ifølge pressemeddelelsen.

Digitalisering er vejen ud krisen

Tal brancheorganisationen IT-branchen har også vist, at danske it-virksomheder indtil videre er sluppet relativt uskadt gennem coronakrisen.

"I starten af coronakrisen oplevede mange, at både det offentlige og erhvervslivet stoppede op med deres it-projekter. Heldigvis kan vi se, at netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder, og at it-investeringerne er begyndt at stige igen,” sagde Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør for IT-Branchen, til Computerworld i oktober.

Ifølge IT-Branchen tal oplevede branchen som helhed et lille dyk i forbindelse med nedlukingen, så var omsætningen andet kvartalet 1,6 procent højere end i samme kvartal året før.

Læs også:
It-branchen går stort set fri af coronakrisen: "Netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere