Nye tal afslører: Efter hårdt corona-forår stiger omsætningen igen i de små it-virksomheder

Helt nye fra regnskabsprogrammet Billy indikerer, at der igen er fremgang at spore hos de små virksomheder i den danske it-branche.

Der er igen fremgang at spore for de små virksomheder i it-branchen. Det indikerer nye tal fra regnskabsprogrammet Billy.

Blandt 600 små it-virksomheder, der bruger programmet, steg omsætningen med 4,3 procent i forhold til samme kvartal året før.

En fremgang der kommer efter betydeligt mere dystre tal i foråret. Her faldt omsætningen ifølge Billy med 8,5 procent i forbindelse med nedlukingen.

”Det tyder på, at en del af opgaverne i forårets lock-down blev sat standby, men er gået i gang igen og forsøgt indhentet," siger Billys direktør Anders Tomsen ifølge en pressemeddelelse.

Større end den generelle fremgang
Ifølge tallene fra Billy er fremgangen blandt it-virksomhederne større end den generelle fremgang hos Billys mere end 20.000 kunder.

Således lyder fremgangen på tværs af selskabets kunder på 1,9 procent i kvartalet.

”Andet kvartal var slemt for de små selvstændige. Nu ser det ud til at vi er tilbage på sporet i tredje kvartal, men jeg kan godt være nervøs for at de nye restriktioner kan ramme dem igen, siger Anders Tomsen ifølge pressemeddelelsen.

Digitalisering er vejen ud krisen
Tal brancheorganisationen IT-branchen har også vist, at danske it-virksomheder indtil videre er sluppet relativt uskadt gennem coronakrisen.

"I starten af coronakrisen oplevede mange, at både det offentlige og erhvervslivet stoppede op med deres it-projekter. Heldigvis kan vi se, at netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder, og at it-investeringerne er begyndt at stige igen,” sagde Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør for IT-Branchen, til Computerworld i oktober.

Ifølge IT-Branchen tal oplevede branchen som helhed et lille dyk i forbindelse med nedlukingen, så var omsætningen andet kvartalet 1,6 procent højere end i samme kvartal året før.

Læs også:
It-branchen går stort set fri af coronakrisen: "Netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.