Nye tal afslører: Efter hårdt corona-forår stiger omsætningen igen i de små it-virksomheder

Helt nye fra regnskabsprogrammet Billy indikerer, at der igen er fremgang at spore hos de små virksomheder i den danske it-branche.

Der er igen fremgang at spore for de små virksomheder i it-branchen. Det indikerer nye tal fra regnskabsprogrammet Billy.

Blandt 600 små it-virksomheder, der bruger programmet, steg omsætningen med 4,3 procent i forhold til samme kvartal året før.

En fremgang der kommer efter betydeligt mere dystre tal i foråret. Her faldt omsætningen ifølge Billy med 8,5 procent i forbindelse med nedlukingen.

”Det tyder på, at en del af opgaverne i forårets lock-down blev sat standby, men er gået i gang igen og forsøgt indhentet," siger Billys direktør Anders Tomsen ifølge en pressemeddelelse.

Større end den generelle fremgang
Ifølge tallene fra Billy er fremgangen blandt it-virksomhederne større end den generelle fremgang hos Billys mere end 20.000 kunder.

Således lyder fremgangen på tværs af selskabets kunder på 1,9 procent i kvartalet.

”Andet kvartal var slemt for de små selvstændige. Nu ser det ud til at vi er tilbage på sporet i tredje kvartal, men jeg kan godt være nervøs for at de nye restriktioner kan ramme dem igen, siger Anders Tomsen ifølge pressemeddelelsen.

Digitalisering er vejen ud krisen
Tal brancheorganisationen IT-branchen har også vist, at danske it-virksomheder indtil videre er sluppet relativt uskadt gennem coronakrisen.

"I starten af coronakrisen oplevede mange, at både det offentlige og erhvervslivet stoppede op med deres it-projekter. Heldigvis kan vi se, at netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder, og at it-investeringerne er begyndt at stige igen,” sagde Natasha Friis Saxberg, administrerende direktør for IT-Branchen, til Computerworld i oktober.

Ifølge IT-Branchen tal oplevede branchen som helhed et lille dyk i forbindelse med nedlukingen, så var omsætningen andet kvartalet 1,6 procent højere end i samme kvartal året før.

Læs også:
It-branchen går stort set fri af coronakrisen: "Netop digitaliseringen har været vejen ud af krisen for mange virksomheder"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2021

Gennem målrettede opkøb og egenudvikling tilbyder SAP i dag en produktpalette, der blandt andet omfatter avancerede analyseredskaber, HR-systemer og helt- eller delvist cloud-baserede løsninger. Få muligheden for at møde erfarne it-folk, der kan hjælpe dig videre på din SAP-rejse.

13. april 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


Premium
NNIT-selskabet Scales efter nedlukning af svenske og norske selskaber: De store vækstmuligheder ligger i Danmark
Interview: I løbet af 2020 har det NNIT-ejede Scales lukket sine datterselskaber i Norge og Sverige. I stedet fokuserer ERP-selskabet udelukkende på Danmark de næste par år, forklarer, forklarer CEO Hasse Bergman. Se her, hvorfor selskabet har afviklet de to nordiske enheder.
Computerworld
Sundhed.dk er klar med vaccinepas: Sådan finder du det
Regeringen har sendt et digitalt coronapas i udbud, men allerede nu kan du få adgang til et digitalt vaccinepas, der dokumenterer din vaccinationsstatus.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Gør dine medarbejdere til et aktiv i sikkerhedsarbejdet
Vi glemmer hurtigt gode råd og sikkerhedskurser. Men sådan behøver det ikke at være. Moderne træning, opfølgning og simulationer skaber en sikkerhedsorienteret kultur, som minimerer risikoen for, at din virksomhed rammes af ødelæggende cyberangreb.