Artikel top billede

Ny opdatering er netop frigivet: Nu virker den danske corona-app også i udlandet

Der er netop blev udsendt en opdatering til den danske corona-app Smittestop, der betyder, at den også kan bruges i udlandet.

En helt ny opdatering til den danske smittesporings-app Smittestop betyder, at appen nu også kan bruges i udlandet.

Det skriver Sundheds- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Opdateringen er netop blevet frigivet i dag, og den betyder helt konkret, at brugere af Smittestop nu vil få besked, hvis de har været i tæt kontakt med en person, der bruger et andet europæisk lands smittesporings-app.

Når Smittestop nu kan kommunikere med andre landes smittesporings-apps skyldes det, at Danmark har tilsluttet sig en europæisk gateway, der gør den i stand til at udveksle data med corona-apps fra andre lande, som er også tilsluttet gatewayen.

Danmark blandt de første lande

Den nye gateway er udviklet af den tyske it-gigant SAP, og Danmark er sammen med Tyskland, Irland, Italien, Spanien og Letland blandt de første lande, der har tilsluttet sig gatewayen.

”Danskerne har desværre ikke mulighed for at rejse lige nu, men vi skal gøre alt for at bremse enhver smittekæde i Danmark. I den forbindelse er den opdaterede app et godt værktøj, så borgere kan få besked hurtigt, hvis de har været i nærheden af for eksempel en tysk håndværker, der har været i Danmark og arbejde, og som bliver testet positiv hjemme i Tyskland,” siger sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke ifølge en pressemeddelelse.

Opdateringen indeholder også en ny funktion, hvor appen vil blive ved med at advare brugerne om, at de har været eksponeret for smitte ind til, at de åbnet og læst advarslen.

Læs også: Prisen for den danske Smittestop-app lander på mindst 35 millioner kroner i 2020 - flere udgifter på vej
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere