Artikel top billede

Huawei sælger kæmpebrandet Honor for næsten 100 milliarder kroner: Satser på at slippe ud af USA-sanktioner

Mobilgiganten Huawei har fundet en køber til sit lavprismærke Honor, som står for over en fjerdedel af Huaweis mobilsalg. Håbet er, at et selvstændigt Honor kan slippe for USA’s sanktioner, som Huawei forventer fortsætter under Biden som præsident.

Så blev der fundet en køber til Huaweis lavprismærke Honor - og ikke mindst en prisseddel.

Selskabet med omkring 7.000 ansatte og en årsomsætning på cirka 90 milliarder kroner skal koste omkring 95 milliarder kroner.

Køberne er et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og den lokale regering i Shenzhen-provinsen. Det skriver Reuters.

Håbet er, at Honor dermed kan slippe ud af de USA-sanktioner, som har ramt Huawei hårdt.

Selskabets telefoner sendt på markedet efter maj 2019 har ikke adgang til Google Mobile Services - herunder Google Play, Gmail og YouTube, og sanktionerne har også ramt Huaweis muligheder for at bruge amerikansk 5G-teknologi.

Ifølge Reuters kilder er frasalget samtidig et tydeligt tegn på, at Huawei ikke regner med, at USA’s syn på Huawei som en sikkerhedsrisiko vil ændre sig, selvom præsidenten skulle hedde Biden i stedet for Trump.

Honor, som i Danmark mest er kendt som en mobiltelefon-producent, fremstiller også laptops, tablets, smart-tv og forskelligt tilbehør.

Ifølge Reuters stod der Honor på 26 procent af de 51,7 millioner mobiler, som Huawei solgte i tredje kvartal af 2020.

Huawei etablerede Honor i 2013.

Selskabet, som for det meste fungeret som et selvstændigt selskab, var allerede i gang med at blive solgt fra i oktober.

Det kan du læse mere om her: Huawei klar til at opgive mobilbrand: Handel for over 20 milliarder under opsejling