Huawei sælger kæmpebrandet Honor for næsten 100 milliarder kroner: Satser på at slippe ud af USA-sanktioner

Mobilgiganten Huawei har fundet en køber til sit lavprismærke Honor, som står for over en fjerdedel af Huaweis mobilsalg. Håbet er, at et selvstændigt Honor kan slippe for USA’s sanktioner, som Huawei forventer fortsætter under Biden som præsident.

Så blev der fundet en køber til Huaweis lavprismærke Honor - og ikke mindst en prisseddel.

Selskabet med omkring 7.000 ansatte og en årsomsætning på cirka 90 milliarder kroner skal koste omkring 95 milliarder kroner.

Køberne er et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og den lokale regering i Shenzhen-provinsen. Det skriver Reuters.

Håbet er, at Honor dermed kan slippe ud af de USA-sanktioner, som har ramt Huawei hårdt.

Selskabets telefoner sendt på markedet efter maj 2019 har ikke adgang til Google Mobile Services - herunder Google Play, Gmail og YouTube, og sanktionerne har også ramt Huaweis muligheder for at bruge amerikansk 5G-teknologi.

Ifølge Reuters kilder er frasalget samtidig et tydeligt tegn på, at Huawei ikke regner med, at USA’s syn på Huawei som en sikkerhedsrisiko vil ændre sig, selvom præsidenten skulle hedde Biden i stedet for Trump.

Honor, som i Danmark mest er kendt som en mobiltelefon-producent, fremstiller også laptops, tablets, smart-tv og forskelligt tilbehør.

Ifølge Reuters stod der Honor på 26 procent af de 51,7 millioner mobiler, som Huawei solgte i tredje kvartal af 2020.

Huawei etablerede Honor i 2013.

Selskabet, som for det meste fungeret som et selvstændigt selskab, var allerede i gang med at blive solgt fra i oktober.

Det kan du læse mere om her: Huawei klar til at opgive mobilbrand: Handel for over 20 milliarder under opsejlingPremium
Coloplasts it-direktør: GDPR har givet de it-kriminelle et nyt værktøj til at angribe os
Interview: Det er ikke kun på plads og kapacitet, at sundhedssektoren lige nu er udfordret. De sikkerhedsansvarlige har også fået en del mere at se til gennem et kaotisk 2020. "Cyberkriminelle har opdaget, at der er en hel masse værdi i denne her datatype. Enten som afpresningsmulighed eller som viden, de kan udnytte til noget," siger CIO i Coloplast, René Rasmussen. Læs første artikel i serien om perspektiver fra sektoren, der er de it-kriminelles nye guldkalv
Computerworld
Intel taber retssag og skal betale to milliarder dollar: "Det er skandaløst"
Chipgiganten Intel har tabt en retsag i USA, og er blevet idømt en bøde på hele 2,1 milliarder dollar. Det er en af de største bøder for en patentsag i USA's historie.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.