Huawei sælger kæmpebrandet Honor for næsten 100 milliarder kroner: Satser på at slippe ud af USA-sanktioner

Mobilgiganten Huawei har fundet en køber til sit lavprismærke Honor, som står for over en fjerdedel af Huaweis mobilsalg. Håbet er, at et selvstændigt Honor kan slippe for USA’s sanktioner, som Huawei forventer fortsætter under Biden som præsident.

Så blev der fundet en køber til Huaweis lavprismærke Honor - og ikke mindst en prisseddel.

Selskabet med omkring 7.000 ansatte og en årsomsætning på cirka 90 milliarder kroner skal koste omkring 95 milliarder kroner.

Køberne er et konsortium bestående af mobildistributøren Digital China og den lokale regering i Shenzhen-provinsen. Det skriver Reuters.

Håbet er, at Honor dermed kan slippe ud af de USA-sanktioner, som har ramt Huawei hårdt.

Selskabets telefoner sendt på markedet efter maj 2019 har ikke adgang til Google Mobile Services - herunder Google Play, Gmail og YouTube, og sanktionerne har også ramt Huaweis muligheder for at bruge amerikansk 5G-teknologi.

Ifølge Reuters kilder er frasalget samtidig et tydeligt tegn på, at Huawei ikke regner med, at USA’s syn på Huawei som en sikkerhedsrisiko vil ændre sig, selvom præsidenten skulle hedde Biden i stedet for Trump.

Honor, som i Danmark mest er kendt som en mobiltelefon-producent, fremstiller også laptops, tablets, smart-tv og forskelligt tilbehør.

Ifølge Reuters stod der Honor på 26 procent af de 51,7 millioner mobiler, som Huawei solgte i tredje kvartal af 2020.

Huawei etablerede Honor i 2013.

Selskabet, som for det meste fungeret som et selvstændigt selskab, var allerede i gang med at blive solgt fra i oktober.

Det kan du læse mere om her: Huawei klar til at opgive mobilbrand: Handel for over 20 milliarder under opsejlingPremium
Nomineret til Årets CIO 2020: Alan Jensen og Salling Group har investeret milliarder af kroner i kæmpe omstilling "Det lønner sig rent faktisk sig"
Nomineret til Årets CIO 2020: På toppen af den kæmpe milliardtransformation, som Salling Group har kørt igennem i it-landskabet, høster koncernen nu frugterne. To helt konkrete eksempler viser, hvad Salling Group og CIO Alan Jensen i dag er i stand til.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.