(Foto: Dan Jensen)

Ukrainsk udvikler idømt ni års fængsel: Stjal 60 millioner kroner i digital valuta fra Microsoft for at købe liebhavervilla og Tesla

En Ukrainsk-født udvikler udnyttede sin test-adgang til Microsofts online-butik og stjal gavekort og andre værdier for 60 millioner kroner, som han solgte online. Han forsøgte at skjule indtægterne med en såkaldt bitcoin-tumbler. Nu er han idømt ni års fængsel og risikerer udvisning fra USA.

Hvad der i sidste ende afslørede 26-årige Volodymyr Kvashuk som en svindler, står ikke helt klart.

Måske var det hans forklaring til det amerikanske skattevæsen om, at de 17,5 millioner kroner i bitcoins, som han overførte til sin bank, var en gave fra et familiemedlem.

Måske var det bare fordi, han havde glemt, at tyveknægte bliver opdaget, hvis de pludselig kommer til penge på uforklarlig vis og begynder at bruge løs af dem.

I hvert fald endte det skidt for Volodymyr Kvashuk.

Han skal nu afsone ni års fængsel i USA og betale godt 50 millioner kroner i erstatning. Og bagefter risikerer han udvisning til Ukraine. Det skriver Geekwire.

Volodymyr havde ellers et fint job som softwareudvikler hos Microsoft, hvor han begyndte i 2016. Her havde han blandt andet test-adgang til Microsofts online-butik, og det endte med at blive en for stor fristelse.

Det lykkedes ham frem til hans afskedigelse i 2018 at lænse butikken for digitale værdier til i alt 60 millioner kroner. Blandt andet gavekort, som han videresolgte online.

For at skjule sine spor brugte han blandt andet test-mailadresser, som tilhørte nogle af hans kolleger.

Volodymyr brugte også en såkaldt bitcoin-tumbler i et forsøg på at skjule pengestrømmene.

En bitcoin-tumbler er en service, som sørger for, at den transaktions-gennemsigtighed, der ellers er indbygget i blockchains, bliver sat ud af spillet. Meget belejligt, hvis man kommer til penge, som ingen skal vide noget om.

Efter syv måneders svindel overførte han så bitcoins for 2,8 millioner dollars svarende til de 17,5 millioner kroner til banken med forklaringen til skattevæsenet om gaven fra et familiemedlem.

Pengene brugte han blandt andet på et dejligt hus med udsigt til vandet til små 10 millioner kroner og en ny Tesla.

Men folk fra Microsofts havde fået færten af svindlen, og i maj 2018 konfronterede de Volodymyr - og en måned efter blev han fyret.

Og siden tog politi og anklagemyndighed fat i affæren, som altså nu har fundet en afslutning.

Retssagen varede fem dage. Volodymyr Kvashuk nægtede sig skyldig og sagde, at han ikke havde til hensigt at fuppe Microsoft, og at han arbejdede på et “special project to benefit the company”.Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.