Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Tiktok har ikke hørt fra Trump i ugevis: Udfordrer nu ordre om frasalg i amerikansk domstol

Kinesiske ByteDance udfordrer nu Donald Trumps ordre om et frasalg af selskabets videodelings-app Tiktok.

Efter et års intens dialog med Trump-administrationen stod det klart for Tiktok, at et frasalg af selskabets amerikanske forretning var uundgåeligt.

Men nu har ByteDance, der ejer Tiktok, ikke hørt noget fra Trump-administrationen i flere uger.

Derfor er Tiktok gået til den amerikansk appelret med en skriftlig anmodning, der udfordrer Trumps frasalgsordre, der skulle træde i kraft torsdag.

Det skriver CNBC.

Donald Trump beordrede ByteDance 14. august 2020, at selskabet skulle frasælge videodelings-appen Tiktok på amerikansk jord inden for 90 dage.

De 90 dage er gået på torsdag, men ifølge Reuters står Tiktok med en række uafklarede spørgsmål, da Trump-administrationen ikke har været til at få kontakt med umiddelbart før, under og efter det amerikanske præsidentvalg.

Tiktok anmoder derfor nu om en domstolsprøvelse af Trumps frasalgskendelse.

Det kinesiske selskab mener, at selve ordren og konstateringen om, at Tiktok udgør en sikkerhedstrussel, var ulovlig og krænker selskabets rettigheder i forhold til den amerikanske forfatning.

Læs også: Oracle er med til at sikre TikToks overlevelse i USA: Køber 12,5 procent af selskabet og indgår kæmpe cloud-kontrakt

ByteDance har været i forhandlinger om en aftale med supermarkedskæden Walmart og it-gianten Oracle om at placere selskabets amerikanske aktiviteter over i et nyt selskab.

Det kinesiske selskab er stadig interesseret i at indgå aftalen, fremgår det. Det er dog en række ubesvarede spørgsmål om vilkårene, der nu tynger, derfor har Bytedance anmodet om at forlænge fristen på frasalgsordren med 30 dage.

Trump-administrationen har flittigt hævdet, at TikTok skaber nationale sikkerhedsproblemer, da de personlige data for amerikanske brugere kan udnyttes af Kinas regering.

TikTok, der har over 100 millioner amerikanske brugere, benægter nu beskyldningerne igen.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.