Morgen-briefing: Facebook vil udvide datacenter i Odense / Kommune til medarbejdere: Sluk smittestop-app / Svensk it-forsikringsselskab på vej til Danmark / Aarhus Universitet vil udvikle teknologier mellem maskine og hjerne

Facebook vil udvide datacenter i Odense. Kommune til medarbejdere: Sluk smittestop-app. Svensk it-forsikringsselskab på vej til Danmark. Aarhus Universitet vil udvikle teknologier mellem maskine og hjerne. Rigmand vil købe fintech-virksomheder op. IT-Universitetet vil have større kønsdiversitet blandt de ansatte. Ny Power åbner mandag med ‘brag’ i Kolding.

Velkommen til ugens første morgen-briefing, som i dag er sammensat af Dan Jensen.

Facebook vil udvide datacenter i Odense
Facebook vil udvide sit datacenter i Odense, hvor byrådet nu har sat gang i det indledende arbejde, der skal munde ud i endelig godkendelse af en udvidelse.

Ifølge Fyens Stiftstidende ønsker Facebook at bygge to nye datahaller, nye kontorer, nyt nødstrømsanlæg samt flere andre bygninger.

Facebook er for tiden ved at opføre datahal nummer tre på området i Odense. De nye byggeplaner vil i givet fald betyde, at Facebook-byggeriet kommer op på 200.000 kvadratmeter, hvilket er mere end det dobbelte af arealet under tag, når datahal tre er færdig.

Du kan komme med ind i de store haller her: Tag med inden for: Så vild er Facebooks nye datacenter i Odense til 6,5 milliarder kroner.


Kommune til medarbejdere: Sluk smittestop-app
Favrskov Kommune vil ikke have, at de ansatte går rundt med den danske smittestop-app aktiv på deres mobiltelefoner.

Kommunen mener ifølge TV2 Østjylland, at appen sender beskeder til for mange personer, når en person identificeres som smittet som corona.

Alle dem, der herefter får besked via appen, skal efterfølgende testes og isoleres.

“Den [appen, red] giver ikke aktuelt et retvisende billede af, hvem der er nærtstående – det vil sige hvem der har været inden for en meter af den smittede i 15 minutter. Og det medvirker til at overbelaste testsystemet,” siger kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Svensk it-forsikringsselskab på vej til Danmark
Det svenske it-forsikringsselskab mySafety åbner i Danmark med fokus på forsikringer til at beskytte forbrugernes digitale identiteter online.

Selskabet samarbejder blandt andet med forskellige it-virksomheder og overvåger løbende forskellige foraer på dark web på udkig efter eksempelvis stjålne data.

Det svenske selskab meddeler, at forretningen i vid udstrækning er opbygget på partnerskabet. Her er målet at indgå 5-10 nye partnerskaber på det danske marked i 2021.

Aarhus Universitet vil udvikle teknologier mellem maskine og hjerne
Aarhus Universitet meddeler, at man 8. februar åbner et nyt forskningscenter med navnet ‘IbrAln,’ der får til opgave at ‘udvikle nye grænseflade-teknologier til hjernen, som er styret af AI-hardware.’

I spidsen for centeret indsættes lektor Farshad Moradi, der for tiden står i spidsen for en gruppe, der arbejder på at udvikle batteriløse nanorobotter, som via lys kan modulere neuroner inde i hjernen.

“Vi ser et meget stort potentiale i forskningen her på IbrAIn – både når det kommer til behandlingen og forståelsen af neurologiske sygdomme, men også i udviklingen af ny AI-hardware, der bliver set som en game changer for fremtidens computerstyrede systemer,” meddeler Farshad Moradi.

Rigmand vil købe fintech-virksomheder op
Den danske rigmand Christian Frahm vil via sit nye selskab United Fintech inden for en årrække opkøbe et to-cifret antal fintech-virksomheder, fortæller han til Børsen.

Christian Frahm blev hovedrig, da han i 2016 solgte sit selskab CFH Group for 825 millioner kroner til britiske Playtech.

“Over de næste fem år vil United Fintech lave en række strategiske opkøb af sunde, veldrevne fintech-virksomheder med globalt vækstpotentiale og solide produkter til banker og finansvirksomheders bankaktiviteter,” siger han til avisen.

IT-Universitetet vil have større kønsdiversitet blandt de ansatte
IT-Universitetet i København er klar med en handlingsplan, der skal sikre det, som universitetet kalder for ‘større kønsdiversitet blandt de ansatte.’

Universitetet vil med planen arbejde ‘systematisk og strategisk’ for at få flere kvindelige forskere, i det andelen af kvindelige forskere var 31 procent i 2018.

“Hvis ikke vi udnytter hele massen af forskningstalenter, risikerer vi simpelthen at gå glip af viden og perspektiver, der kunne føre til vigtige forskningsmæssige gennembrud,” siger rektor Martin Tvede Zachariasen.

Du kan læse mere om planen hos IT-Universitetet her.


Ny Power åbner mandag med ‘brag’ i Kolding
4.500 danskere har bestilt billet til åbningen af det nye Power-varehus i Kolding, der åbner mandag morgen som Power-varehus nummer 18 herhjemme.

Direktør Jesper Boysen kalder i JyskeVestkysten avisen for ‘det flotteste, vi har haft i Danmark.’

“Det adskiller sig de øvrige på flere måder. Det har hvide lofter og er meget lysere, end vores øvrige forretninger. Og så har vi udvidet vores afdeling for gaming væsentligt. Det gør også en forskel, at det er en butik, der er bygget decideret til os,” siger han til avisen.

Varehuset er det første, som Power har åbnet under corona, og de 4.500 kunder har skullet bestille tid for at undgå, at der bliver for meget trængsel i butikken.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.