Morgen-briefing: Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter / Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter / Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris

Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter. Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter. Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris. TDC-ansatte kommer med forslag til klima-forbedringer. C2IT køber Nplus. Jeff Bezos giver 791 millioner dollar til klima-aktivister.

Hjerteligt velkommen til Computerworlds morgen-briefing på denne dejlige tirsdag morgen.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter
Nordea har sammen med Høje Taastrup Fjernvarme installeret en stor varmepumpe i sit serverrum i Taastrup.

Den sørger nu for at pumpe det varme vand fra afkølingssystemet omkring bankens servere over i det lokale fjernvarmenet.

Ifølge banken svarer overskudsvarmen til den mængde varme, som 700 husstande forbruger, nemlig omkring 12.500 Mwh årligt.

Du kan læse mere om projektet hos Datacenter Industrien her.

Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter
Den kendte hacker ‘Mudge’ bliver ny it-sikkerhedschef hos Twitter, meddeler selskabet.

‘Mudge’ - der har det borgerlige navn Peiter Zatko - kommer til at referere direkte til CEO Jack Dorsey, og han får ret vide beføjelser og muligheder for at anbefale ændringer i struktur, postgange og processer.

Peiter Zatko stod i 1990’erne i spidsen for hackergruppen Cult of the Dead Cow, der blandt andet var kendt for at udvikle hackerværktøjer, der kunne ramme Windows.

Senere blev han ansat som white hacker i blandt andet det amerikanske forsvar og Google.

Twitter har i de senere år været plaget af dårlig it-sikkerhed og mange problemer, som selskabet håber, at ‘Mudge’ nu kan rette op på.

Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris
Kapitalfinden Adelis overtager selskabet KlarPris, der står bag et indkøbssystem af samme navn, som er målrettet byggebranchen.

KlarPris, der er stiftet af Jens Davidsen og har 12 medarbejdere, anvendes i dag af omkring 2.300 kunder, som primært er el- og VVS-virksomheder.

“Med Adelis som ny ejer får KlarPris nu et boost af kompetencer, viden og ressourcer, som for alvor vil vækste virksomheden, og hjælpe med at udbygge indkøbssystemet til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra branchens store aktører, og yderligere sætte fart på den internationale ekspansion, som allerede omfatter Sverige og Tyskland,” meddeler selskabet.

Du kan læse mere om købet hos KlarPris her.


TDC-ansatte kommer med forslag til klima-forbedringer
TDC har modtaget mere end 250 ideer fra sine medarbejdere til at nedbringe selskabets CO2-udledning.

Det fortæller TDC’s bæredygtigheds-direktør, Emilie Wedell-Wedellsborg, til Børsen.

En af de ‘rigtig gode’ ideer går på automatisk at sænke strømniveauet på TDC’s 3G-telemaster om natten, hvor de ikke bliver brugt, fortæller hun.

“Ellers har vi oplevet, at vores medarbejdere har rigtig godt styr på, hvor vi kan rykke på de små dagligdagsting som at skære ned på brugen af plastik, bedre affaldssortering osv,” fortæller hun.

C2IT køber Nplus
C2IT overtager det lille Kolding-baserede Microsoft-hus Nplus, der har 12 medarbejdere.

C2IT-direktør Carsten Sixhøi fortæller til ITWatch, at Nplus ‘gennem længere tid’ har ‘irriteret’ C2IT med sin dygtighed.

"De har været en skarp konkurrent. Og de har været irriterende dygtige. Derfor er vi glade for at overtage dem,” siger han.

C2IT vil blandt andet anvende Nplus til at komme ind på markedet for ERP til små og mellemstore virksomheder - især inden for produktion.

Jeff Bezos giver 791 millioner dollar til klima-aktivister
Amazons Jeff Bezos, der jo er verdens rigeste menneske, giver 791 millioner dollar til 16 organisationer, der alle arbejder for at beskytte miljøet.

Jeff Bezos har tidligere erklæret, at han i alt vil forære 10 milliarder dollar til personer og organisationer, der arbejder for at fremme miljøet - herunder videnskabsfolk, forskere, aktivister, NGO'er og lignende.

De 791 millioner dollar - godt fem milliarder kroner - går til organisationer som The Climate and Clean Energy Equity Fund, ClimateWorks Foundation, Dream Corps Green For All, Eden Reforestation Projects, Energy Foundation, Environmental Defense Fund og The Hive Fund for Climate and Gender Justice, skriver CNN.

Amazon har fornylig opsat mål om, at selskabet skal være 100 procent drevet af bæredygtig energi i 2025 og være CO2-neutral i 2040.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Sådan outsourcer du effektivt – og undgår fælderne
Nogle outsourcer for at minimere omkostningsniveauet, andre for at skaffe ressourcer og spidskompetencer, der er svære at skaffe lokalt – eller af en helt tredje årsag. Der er dog talrige forhold, der er gode at afdække, før man overhovedet begynder at lede en outsourcingudbyder. Man skal klarlægge egne projektbehov samt de spørgsmål og krav, man vil stille samt indsamle viden og erfaringer om, hvordan samarbejdet indledes, drives og styres optimalt. Dertil skal man kende til de hyppigste faldgruber, der kan få et ellers lovende outsourcingsamarbejde til at køre i grøften.