Artikel top billede

Morgen-briefing: Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter / Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter / Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris

Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter. Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter. Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris. TDC-ansatte kommer med forslag til klima-forbedringer. C2IT køber Nplus. Jeff Bezos giver 791 millioner dollar til klima-aktivister.

Hjerteligt velkommen til Computerworlds morgen-briefing på denne dejlige tirsdag morgen.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter

Nordea har sammen med Høje Taastrup Fjernvarme installeret en stor varmepumpe i sit serverrum i Taastrup.

Den sørger nu for at pumpe det varme vand fra afkølingssystemet omkring bankens servere over i det lokale fjernvarmenet.

Ifølge banken svarer overskudsvarmen til den mængde varme, som 700 husstande forbruger, nemlig omkring 12.500 Mwh årligt.

Du kan læse mere om projektet hos Datacenter Industrien her.

Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter

Den kendte hacker ‘Mudge’ bliver ny it-sikkerhedschef hos Twitter, meddeler selskabet.

‘Mudge’ - der har det borgerlige navn Peiter Zatko - kommer til at referere direkte til CEO Jack Dorsey, og han får ret vide beføjelser og muligheder for at anbefale ændringer i struktur, postgange og processer.

Peiter Zatko stod i 1990’erne i spidsen for hackergruppen Cult of the Dead Cow, der blandt andet var kendt for at udvikle hackerværktøjer, der kunne ramme Windows.

Senere blev han ansat som white hacker i blandt andet det amerikanske forsvar og Google.

Twitter har i de senere år været plaget af dårlig it-sikkerhed og mange problemer, som selskabet håber, at ‘Mudge’ nu kan rette op på.

Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris

Kapitalfinden Adelis overtager selskabet KlarPris, der står bag et indkøbssystem af samme navn, som er målrettet byggebranchen.

KlarPris, der er stiftet af Jens Davidsen og har 12 medarbejdere, anvendes i dag af omkring 2.300 kunder, som primært er el- og VVS-virksomheder.

“Med Adelis som ny ejer får KlarPris nu et boost af kompetencer, viden og ressourcer, som for alvor vil vækste virksomheden, og hjælpe med at udbygge indkøbssystemet til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra branchens store aktører, og yderligere sætte fart på den internationale ekspansion, som allerede omfatter Sverige og Tyskland,” meddeler selskabet.

Du kan læse mere om købet hos KlarPris her.

TDC-ansatte kommer med forslag til klima-forbedringer

TDC har modtaget mere end 250 ideer fra sine medarbejdere til at nedbringe selskabets CO2-udledning.

Det fortæller TDC’s bæredygtigheds-direktør, Emilie Wedell-Wedellsborg, til Børsen.

En af de ‘rigtig gode’ ideer går på automatisk at sænke strømniveauet på TDC’s 3G-telemaster om natten, hvor de ikke bliver brugt, fortæller hun.

“Ellers har vi oplevet, at vores medarbejdere har rigtig godt styr på, hvor vi kan rykke på de små dagligdagsting som at skære ned på brugen af plastik, bedre affaldssortering osv,” fortæller hun.

C2IT køber Nplus

C2IT overtager det lille Kolding-baserede Microsoft-hus Nplus, der har 12 medarbejdere.

C2IT-direktør Carsten Sixhøi fortæller til ITWatch, at Nplus ‘gennem længere tid’ har ‘irriteret’ C2IT med sin dygtighed.

"De har været en skarp konkurrent. Og de har været irriterende dygtige. Derfor er vi glade for at overtage dem,” siger han.

C2IT vil blandt andet anvende Nplus til at komme ind på markedet for ERP til små og mellemstore virksomheder - især inden for produktion.

Jeff Bezos giver 791 millioner dollar til klima-aktivister

Amazons Jeff Bezos, der jo er verdens rigeste menneske, giver 791 millioner dollar til 16 organisationer, der alle arbejder for at beskytte miljøet.

Jeff Bezos har tidligere erklæret, at han i alt vil forære 10 milliarder dollar til personer og organisationer, der arbejder for at fremme miljøet - herunder videnskabsfolk, forskere, aktivister, NGO'er og lignende.

De 791 millioner dollar - godt fem milliarder kroner - går til organisationer som The Climate and Clean Energy Equity Fund, ClimateWorks Foundation, Dream Corps Green For All, Eden Reforestation Projects, Energy Foundation, Environmental Defense Fund og The Hive Fund for Climate and Gender Justice, skriver CNN.

Amazon har fornylig opsat mål om, at selskabet skal være 100 procent drevet af bæredygtig energi i 2025 og være CO2-neutral i 2040.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere