Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter / Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter / Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris

Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter. Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter. Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris. TDC-ansatte kommer med forslag til klima-forbedringer. C2IT køber Nplus. Jeff Bezos giver 791 millioner dollar til klima-aktivister.

Hjerteligt velkommen til Computerworlds morgen-briefing på denne dejlige tirsdag morgen.

Dagens morgen-briefing er sammensat af Dan Jensen.

Nordea varmer huse i Taastrup op med spildvarme fra datacenter

Nordea har sammen med Høje Taastrup Fjernvarme installeret en stor varmepumpe i sit serverrum i Taastrup.

Den sørger nu for at pumpe det varme vand fra afkølingssystemet omkring bankens servere over i det lokale fjernvarmenet.

Ifølge banken svarer overskudsvarmen til den mængde varme, som 700 husstande forbruger, nemlig omkring 12.500 Mwh årligt.

Du kan læse mere om projektet hos Datacenter Industrien her.

Berømt white hacker blive sikkerheds-chef i Twitter

Den kendte hacker ‘Mudge’ bliver ny it-sikkerhedschef hos Twitter, meddeler selskabet.

‘Mudge’ - der har det borgerlige navn Peiter Zatko - kommer til at referere direkte til CEO Jack Dorsey, og han får ret vide beføjelser og muligheder for at anbefale ændringer i struktur, postgange og processer.

Peiter Zatko stod i 1990’erne i spidsen for hackergruppen Cult of the Dead Cow, der blandt andet var kendt for at udvikle hackerværktøjer, der kunne ramme Windows.

Senere blev han ansat som white hacker i blandt andet det amerikanske forsvar og Google.

Twitter har i de senere år været plaget af dårlig it-sikkerhed og mange problemer, som selskabet håber, at ‘Mudge’ nu kan rette op på.

Kapitalfond overtager it-selskabet KlarPris

Kapitalfinden Adelis overtager selskabet KlarPris, der står bag et indkøbssystem af samme navn, som er målrettet byggebranchen.

KlarPris, der er stiftet af Jens Davidsen og har 12 medarbejdere, anvendes i dag af omkring 2.300 kunder, som primært er el- og VVS-virksomheder.

“Med Adelis som ny ejer får KlarPris nu et boost af kompetencer, viden og ressourcer, som for alvor vil vækste virksomheden, og hjælpe med at udbygge indkøbssystemet til at imødekomme den stigende efterspørgsel fra branchens store aktører, og yderligere sætte fart på den internationale ekspansion, som allerede omfatter Sverige og Tyskland,” meddeler selskabet.

Du kan læse mere om købet hos KlarPris her.

TDC-ansatte kommer med forslag til klima-forbedringer

TDC har modtaget mere end 250 ideer fra sine medarbejdere til at nedbringe selskabets CO2-udledning.

Det fortæller TDC’s bæredygtigheds-direktør, Emilie Wedell-Wedellsborg, til Børsen.

En af de ‘rigtig gode’ ideer går på automatisk at sænke strømniveauet på TDC’s 3G-telemaster om natten, hvor de ikke bliver brugt, fortæller hun.

“Ellers har vi oplevet, at vores medarbejdere har rigtig godt styr på, hvor vi kan rykke på de små dagligdagsting som at skære ned på brugen af plastik, bedre affaldssortering osv,” fortæller hun.

C2IT køber Nplus

C2IT overtager det lille Kolding-baserede Microsoft-hus Nplus, der har 12 medarbejdere.

C2IT-direktør Carsten Sixhøi fortæller til ITWatch, at Nplus ‘gennem længere tid’ har ‘irriteret’ C2IT med sin dygtighed.

"De har været en skarp konkurrent. Og de har været irriterende dygtige. Derfor er vi glade for at overtage dem,” siger han.

C2IT vil blandt andet anvende Nplus til at komme ind på markedet for ERP til små og mellemstore virksomheder - især inden for produktion.

Jeff Bezos giver 791 millioner dollar til klima-aktivister

Amazons Jeff Bezos, der jo er verdens rigeste menneske, giver 791 millioner dollar til 16 organisationer, der alle arbejder for at beskytte miljøet.

Jeff Bezos har tidligere erklæret, at han i alt vil forære 10 milliarder dollar til personer og organisationer, der arbejder for at fremme miljøet - herunder videnskabsfolk, forskere, aktivister, NGO'er og lignende.

De 791 millioner dollar - godt fem milliarder kroner - går til organisationer som The Climate and Clean Energy Equity Fund, ClimateWorks Foundation, Dream Corps Green For All, Eden Reforestation Projects, Energy Foundation, Environmental Defense Fund og The Hive Fund for Climate and Gender Justice, skriver CNN.

Amazon har fornylig opsat mål om, at selskabet skal være 100 procent drevet af bæredygtig energi i 2025 og være CO2-neutral i 2040.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere