Visma overtager det aarhusianske konsulenthus Ditmer - vil styrke sin position i det jyske

Visma fortsætter sin opkøbsbølge i Danmark. Visma Custom Solutions overtager det kendte aarhusianske softwarehus Ditmer.

Opkøbsglade norske Visma er igen ude med tegnebogen i det danske it-marked.

Selskabet overtager nemlig nu det velkendte aarhusianske konsulenthus Ditmer, som er ejet og leder af stifter Morten Ditmer.

Konkret overtages Ditmer nu af Visma-divisionen Visma Custom Solutions, der i et stykke tid har været på udkig efter interessante opkøbsemner i det jyske.

Direktør Lars Berthelsen meddeler således, at Visma Costum Solutions ønsker at styrke sin position i det vestlige Danmark.

Han kalder Ditmer for en ‘sund virksomhed med et godt brand.’

“Ditmer matcher både vores udbud af software-produkter og vores konsulentforretning,” siger han.

Visma har tidligere købt op i det østjyske, hvor selskabet i de senere år har købt Kapacity, Co3, IMS og FirstAgenda.

Visma peger på, at en række af Ditmers løsninger passer godt ind i ikke mindst FirstAgendas produkt-portefølje, som består af møde-software, der anvendes af ikke mindst mange kommuner.

“Nogle af Ditmers software-løsninger er stærke udvidelser til FirstAgendas møde-software, hvilket betyder, at vi fremover kan tilbyde en helstøbt mødesuite til kommuner og andre offentlige organisationer,” siger Lar Berthelsen.

Hertil kommer Ditmers konsulentforretning, som Visma har store forventninger til.

Direktør Morten Ditmer Sørensen siger, at Ditmer har ambitioner om øget internationalisering og om at komme til at bide skeer med større opgaver, end selskabt nuværende størrelse giver muligheder for i dag.

“Med Visma får vi større muskler til at leve disse ambitioner ud. Vi har ydermere valgt Visma, fordi det giver nogle øgede muligheder for vores medarbejdere for at træde ind i et større fagligt fællesskab, hvor de også kan udvikle sig,” siger han.

Visma tilføjer, at selskabet fortsat er på opkøbsjagt.

“Det er vores ambition i Custom Solutions-divisionen i Visma at fortsætte med at tilføje attraktive selskaber, som bidrager positivt til vores plads i markedet,” lyder det fra Lars Berthelsen.

Ditmer - der har hovedkvarter i Aarhus-forstaden Aabyhøj - landede i fjor en bruttofortjeneste på knap 30 millioner kroner og et overskud på knap en million kroner.

Selskabet har omkring 50 medarbejdere.mest debatterede artikler

Premium
Grundfos fyrer to-cifret antal it-medarbejdere i stor omstrukturering
Den store fyringsrunde i Grundfos i september har fået konsekvenser for selskabets it-afdeling, der bliver beskåret. Et to-cifret antal it-medarbejdere er blevet opsagt.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.