Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

Visma overtager det aarhusianske konsulenthus Ditmer - vil styrke sin position i det jyske

Visma fortsætter sin opkøbsbølge i Danmark. Visma Custom Solutions overtager det kendte aarhusianske softwarehus Ditmer.

Opkøbsglade norske Visma er igen ude med tegnebogen i det danske it-marked.

Selskabet overtager nemlig nu det velkendte aarhusianske konsulenthus Ditmer, som er ejet og leder af stifter Morten Ditmer.

Konkret overtages Ditmer nu af Visma-divisionen Visma Custom Solutions, der i et stykke tid har været på udkig efter interessante opkøbsemner i det jyske.

Direktør Lars Berthelsen meddeler således, at Visma Costum Solutions ønsker at styrke sin position i det vestlige Danmark.

Han kalder Ditmer for en ‘sund virksomhed med et godt brand.’

“Ditmer matcher både vores udbud af software-produkter og vores konsulentforretning,” siger han.

Visma har tidligere købt op i det østjyske, hvor selskabet i de senere år har købt Kapacity, Co3, IMS og FirstAgenda.

Visma peger på, at en række af Ditmers løsninger passer godt ind i ikke mindst FirstAgendas produkt-portefølje, som består af møde-software, der anvendes af ikke mindst mange kommuner.

“Nogle af Ditmers software-løsninger er stærke udvidelser til FirstAgendas møde-software, hvilket betyder, at vi fremover kan tilbyde en helstøbt mødesuite til kommuner og andre offentlige organisationer,” siger Lar Berthelsen.

Hertil kommer Ditmers konsulentforretning, som Visma har store forventninger til.

Direktør Morten Ditmer Sørensen siger, at Ditmer har ambitioner om øget internationalisering og om at komme til at bide skeer med større opgaver, end selskabt nuværende størrelse giver muligheder for i dag.

“Med Visma får vi større muskler til at leve disse ambitioner ud. Vi har ydermere valgt Visma, fordi det giver nogle øgede muligheder for vores medarbejdere for at træde ind i et større fagligt fællesskab, hvor de også kan udvikle sig,” siger han.

Visma tilføjer, at selskabet fortsat er på opkøbsjagt.

“Det er vores ambition i Custom Solutions-divisionen i Visma at fortsætte med at tilføje attraktive selskaber, som bidrager positivt til vores plads i markedet,” lyder det fra Lars Berthelsen.

Ditmer - der har hovedkvarter i Aarhus-forstaden Aabyhøj - landede i fjor en bruttofortjeneste på knap 30 millioner kroner og et overskud på knap en million kroner.

Selskabet har omkring 50 medarbejdere.