Artikel top billede

Foto: Mads Elkær

Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"

Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.

Den svindeldømte Stein Bagger har tilsyneladende gjort comeback i en ny branche.

Det skriver Weekendavisen.

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års fængsel for svindel og dokumentfalsk for mere end 800 millioner kroner i forbindelse med IT-Factory-skandalen.

Læs også: Dom: Stein Bagger idømt syv års fængsel

Men ifølge Weekendavisen har han nu kastet sin kærlighed på løbehjulsbranchen, hvor han er involveret i firmaet Action Space, der vil investere store summer i den nye løbehjulssport.

I løbehjulsmiljøet går Stein Bagger ifølge Weekendavisen under navnet Sten Hansen, men han gør også brug af navnene Sten Stocazi, Sten Patrick og Sten Berggren.

Dukkede op i dyre biler

Kilder beskriver overfor Weekendavisen Stein Bagger som leder eller bagmand for Action Space.

Et firma der ifølge avisen er ejet af selskabet Global Appcasting, der igen er ejet af moderselskabet Mediatech 5G Invest, som har en aktiekapital på 50 millioner kroner.

En anonym norsk kvinde beskriver over for Weekendavisen, hvordan hun i 2018 og 2019 stødte på Stein Bagger til en svensk løbehjulskonkurrence og senere også i Barcelona, hvor han var i selskab med løbehjulsstjernen Kota.

”Vi blev målløse, da denne gruppe af mænd dukkede op i dyre biler. De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme og visioner for branchen. Det samme gjorde de året efter i Barcelona, hvor de sammen med Kota dukkede op i en Ferrari og en Lamborghini.

Det er klart, at sådan noget kommer bag på os, når vi står i en sportshal med hotdogs og ser på teenagere køre løbehjul. Den ene af mændene opførte sig åbenlyst som chefen. Senere spurgte en dansk far, som også var der, om vi vidste, hvem ‘chefen’ var. Det var så Stein Bagger,” siger hun til avisen.

Stein Bagger blev løsladt i 2014, og i 2018 meddelte Kammeradvokaten, at den opgav at finde den resterende del af pengene fra Stein Baggers formue.

Læs også: Kammeradvokaten opgiver jagten på Stein Bagger-formue - ingen vil betale for yderligere efterforskning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere