Artikel top billede

Foto: Mads Elkær (Foto: Mads Elkær)

Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"

Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.

Den svindeldømte Stein Bagger har tilsyneladende gjort comeback i en ny branche.

Det skriver Weekendavisen.

Stein Bagger blev i 2009 idømt syv års fængsel for svindel og dokumentfalsk for mere end 800 millioner kroner i forbindelse med IT-Factory-skandalen.

Læs også: Dom: Stein Bagger idømt syv års fængsel

Men ifølge Weekendavisen har han nu kastet sin kærlighed på løbehjulsbranchen, hvor han er involveret i firmaet Action Space, der vil investere store summer i den nye løbehjulssport.

I løbehjulsmiljøet går Stein Bagger ifølge Weekendavisen under navnet Sten Hansen, men han gør også brug af navnene Sten Stocazi, Sten Patrick og Sten Berggren.

Dukkede op i dyre biler

Kilder beskriver overfor Weekendavisen Stein Bagger som leder eller bagmand for Action Space.

Et firma der ifølge avisen er ejet af selskabet Global Appcasting, der igen er ejet af moderselskabet Mediatech 5G Invest, som har en aktiekapital på 50 millioner kroner.

En anonym norsk kvinde beskriver over for Weekendavisen, hvordan hun i 2018 og 2019 stødte på Stein Bagger til en svensk løbehjulskonkurrence og senere også i Barcelona, hvor han var i selskab med løbehjulsstjernen Kota.

”Vi blev målløse, da denne gruppe af mænd dukkede op i dyre biler. De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme og visioner for branchen. Det samme gjorde de året efter i Barcelona, hvor de sammen med Kota dukkede op i en Ferrari og en Lamborghini.

Det er klart, at sådan noget kommer bag på os, når vi står i en sportshal med hotdogs og ser på teenagere køre løbehjul. Den ene af mændene opførte sig åbenlyst som chefen. Senere spurgte en dansk far, som også var der, om vi vidste, hvem ‘chefen’ var. Det var så Stein Bagger,” siger hun til avisen.

Stein Bagger blev løsladt i 2014, og i 2018 meddelte Kammeradvokaten, at den opgav at finde den resterende del af pengene fra Stein Baggers formue.

Læs også: Kammeradvokaten opgiver jagten på Stein Bagger-formue - ingen vil betale for yderligere efterforskning




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere