Artikel top billede

Det digitale kørekort lagt ned efter voldsom trafik

Opdateret: Det nye digitale kørekort er ramt af store opstartsproblemer på lanceringsdagen. Der opleves lige nu så stor trafik, at det for flere ikke er muligt at oprette sit digitale kørekort i appen.

(Opdateret kl. 15.30. Der kan stadig opleves problemer med at oprette det digitale kørekort i appen.)

I dag tirsdag har Digitaliseringsstyrelsen åbnet for den nye app, der kan konvertere ens fysiske kørekort til en virtuel kopi.

Men tirsdag formiddag er det på grund af heftig trafik for flere ikke muligt at gå i gang med oprettelsen af det digitale kørekort.

"Beklager, vi oplever meget trafik lige nu," lyder den korte besked, når man forsøger at oprette et digitalt kørekort i Digitaliseringsstyrelsens app, der netop har ramt gaden.

Dermed er det på lanceringsdagen for den nye app tirsdag formiddag ikke muligt at oprette et digitalt kørekort.

"Vi håber på din tålmodighed. Prøv venligst senere," lyder meddelelsen.

Hos Digitalsieringsstyrelsen er meldingen, at der lige nu arbjedes på højtryk for at få sluset alle igennem, men at der er mange brugere på samtidig.

"Der arbejdes på højtryk ud fra en forberedt plan, så alle kan komme endeligt videre i processen. Der er meget stor interesse lige nu. Vi melder ud lige så snart, der er nyt," siger Anne Katrine Restrup, presse- og kommunikationsansvarlig hos Digitaliseringsstyrelsen.

Computerworld har prøvekørt den nye app. Det kan du læse mere om her: Prøvekørt: Det nye digitale kørekort overrasker positivt med et lille strejf af magi

Klar til download

Fra dags dato er det helt nye digitale kørekort klar til download som en
app fra Apples App Store og Google Play.

Med det digitale kørekort kan du lade dit fysiske kørekort blive derhjemme, og i stedet tage dit kørekort med på mobilen.

Det er norske Visma Consulting, der er leverandør på appen. Visma vandt i 2019 opgaven via et SKI-udbud på rammeaftalen SKI 02.17.

Formelt set er kørekortet udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Transport- og Boligministeriet, Færdselsstyrelsen, Justitsministeriet og Rigspolitiet.

For at anvende appen skal du være besiddelse af et dansk kørekort, et NemID og et gyldigt dansk pas.

Derudover skal du, hvis du er iPhone-bruger, have iPhone 7 eller nyere, der kører iOS 13.2 eller nyere.

Er du Android-bruger skal du have en Android-telefon med NFC og som kører Android 8.0 Oreo eller nyere.

Appen kan ikke afvikles på telefoner, der er rootede eller jailbroken.

Du kan hente kørekort-appen til iPhone her, mens Android-versionen kan hentes her.

Læs også: I dag kan du downloade det digitale kørekort: Her er hvad det kræver