Artikel top billede

RTX lander rekordoverskud trods stagnerende omsætning

It-virksomheden RTX kan præsentere et rekordstort driftsresultat i det dugfriske årsregnskab. Det sker på trods af, at omsætningen ikke har flyttet sig siden forrige år.

Med en stigning på otte procent rammer it-selskabet RTX en ny rekord for årets resultat.

I det seneste regnskab lander driftsresultatet nemlig på 108 millioner kroner, og det er det højeste nogensinde for den nordjyske virksomhed.

"Det har været et helt usædvanligt år, og meget har udviklet sig anderledes, end hvad vi og andre har kunnet forvente. Vores primære fokus har været medarbejdernes og vores samarbejdspartneres sundhed og sikkerhed. Det er vi lykkes godt med," lyder det fra direktør Peter Røpke i regnskabet.

Rekordresultatet kommer på trods af en toplinje, der ellers har stået stille siden 2019. Omsætningen lander nemlig på samme niveau som året før og lyder på 556 millioner kroner. Seks millioner højere end forrige år.

Alligevel er topchefen for det børsnoterede selskab godt tilfreds med begge resultater.

"Derudover har vi koncentreret os om at beskytte virksomhedens kommercielle og økonomiske interesser, og det mener vi er sket med et tilfredsstillende resultat til følge på både top- og bundlinje," lyder det ifølge regnskabet.

Læs også: De danske it-aktier buldrer frem i kølvandet på corona-krisen

Fastholder vækststrategi

Ser Peter Røpke frem i tiden, så regner han da også med, at den forventning selskabet har haft til det kommende regnskabsår fortsætter.

Forventningen er dog ikke enorme vækstrater, men at det kommende regnskab lander på nogenlunde samme niveau som nu.

Konkret betyder det en omsætning på mellem 545 og 600 millioner kroner, mens forventningen til driftsresultatet er på 95 til 120 millioner kroner.

"Vores fokusering på Enterprise, Healthcare og ProAudio fortsætter, og vi ser ingen tegn på en svækkelse af potentialet for RTX," siger Peter Røpke og fortsætter:

"Tværtimod oplever vi fortsat en væsentlig interesse fra både eksisterende og potentielle nye kunder i at udvide og indlede samarbejde med os på baggrund af vores trådløse kompetencer og produkter. Det er positivt og lover godt for de kommende år."

Læs også: Nordjyske RTX kommer stærkt igen efter corona-mavepuster: Hæver indtjeningen med 31 procent