RTX lander rekordoverskud trods stagnerende omsætning

It-virksomheden RTX kan præsentere et rekordstort driftsresultat i det dugfriske årsregnskab. Det sker på trods af, at omsætningen ikke har flyttet sig siden forrige år.

Med en stigning på otte procent rammer it-selskabet RTX en ny rekord for årets resultat.

I det seneste regnskab lander driftsresultatet nemlig på 108 millioner kroner, og det er det højeste nogensinde for den nordjyske virksomhed.

"Det har været et helt usædvanligt år, og meget har udviklet sig anderledes, end hvad vi og andre har kunnet forvente. Vores primære fokus har været medarbejdernes og vores samarbejdspartneres sundhed og sikkerhed. Det er vi lykkes godt med," lyder det fra direktør Peter Røpke i regnskabet.

Rekordresultatet kommer på trods af en toplinje, der ellers har stået stille siden 2019. Omsætningen lander nemlig på samme niveau som året før og lyder på 556 millioner kroner. Seks millioner højere end forrige år.

Alligevel er topchefen for det børsnoterede selskab godt tilfreds med begge resultater.

"Derudover har vi koncentreret os om at beskytte virksomhedens kommercielle og økonomiske interesser, og det mener vi er sket med et tilfredsstillende resultat til følge på både top- og bundlinje," lyder det ifølge regnskabet.

Læs også: De danske it-aktier buldrer frem i kølvandet på corona-krisen

Fastholder vækststrategi
Ser Peter Røpke frem i tiden, så regner han da også med, at den forventning selskabet har haft til det kommende regnskabsår fortsætter.

Forventningen er dog ikke enorme vækstrater, men at det kommende regnskab lander på nogenlunde samme niveau som nu.

Konkret betyder det en omsætning på mellem 545 og 600 millioner kroner, mens forventningen til driftsresultatet er på 95 til 120 millioner kroner.

"Vores fokusering på Enterprise, Healthcare og ProAudio fortsætter, og vi ser ingen tegn på en svækkelse af potentialet for RTX," siger Peter Røpke og fortsætter:

"Tværtimod oplever vi fortsat en væsentlig interesse fra både eksisterende og potentielle nye kunder i at udvide og indlede samarbejde med os på baggrund af vores trådløse kompetencer og produkter. Det er positivt og lover godt for de kommende år."

Læs også: Nordjyske RTX kommer stærkt igen efter corona-mavepuster: Hæver indtjeningen med 31 procent
Premium
Sådan har Matas fået den digitale tilstedeværelse til at eksplodere på tre år
Matas er på få år strøget ind som et af de fem mest kendte, danske brands på nettet. Det er sket gennem en ambitiøs strategi, fortæller ecommerce-direktør Brian Andersen til Computerworld.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.