Artikel top billede

Google vil forbinde Europa og Indien med gigantisk nyt fiberoptisk kabel

Et nyt fiberoptisk kabel skal finde forbinde Europa og Indien, og samtidig krydse grænsen mellem to fjender.

Google arbejder i øjeblikket med planer at etablere et gigantisk fiberoptisk netværk, der blandt skal krydse gennem Israel og Saudi Arabien, som historisk set har været fjender.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis skal den nye fiberforbindelse forbinde Europa og Indien og dermed åbne en ny korridor for den globale internettrafik.

Læs også: Kæmpe fiber-kabel mellem Esbjerg og USA på plads: ”Det eneste, der er at se, efter at have brændt flere milliarder kroner af, er et kloak-dæksel ved strandbredden”

Mere netværkskapacitet

En sådan forbindelse vil sikre mere netværkskapacitet til gavn for Youtube samt Googles søgeforretning.

Men den vil ifølge Wall Street Journal også bidrage til, at Google kan udrulle flere globale datacentre, hvilket vil styrke selskabets cloudforrenting, som i øjeblikket halter betydeligt efter både Amazon Webservices og Microsoft Azure.

Fiberforbindelsen er af Google blevet døbt Blue Raman efter den indiske fysisker Chandrasekhara Venkata Raman.

Kilder oplyser dog til Wall Street Journal, at projektet stadigvæk kan løbe ind i problemer, fordi det skal krydse flere grænser. Eksempelvis har forbindelsen endnu ikke fået tilladelse til at krydse gennem Saudi Arabien,

Læs også: Så sårbart er det: Google og Facebooks nye Havfrue-søkabel til Danmark er tyndere end en dåsesodavand
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere