Artikel top billede

Danskere i ny undersøgelse: Vi ved slet ikke nok om 5G

Danskernes viden om 5G-teknologien er lavet, og et mindretal på 13 procent frygter sågar de sundhedsmæssige konsekvenser af teknologien, og det bekymrer Jakob Willer, direktør for Teleindustrien.

Ikke alene oplyser 60 procent af de adspurgte danskere i en ny undersøgelse foretaget af revisions- og rådgivningsfirmaet Deloitte, at de ikke ved nok om 5G.

Et lille men dog ikke helt ubetydeligt mindretal på 13 procent oplyser dog også, at de frygter, at der er negative sundhedsmæssige konsekvenser ved den nye teknologi.

Især det sidstnævnte kommer bag på Jakob Willer, direktør i telebranchens interesseorganisation Teleindustrien, fortæller han til Berlingske

”Det overrasker og bekymrer mig lidt, at 13 procent har opfattelsen, at 5G kan være sundhedsskadelig, og at en stor del selvfølgelig er usikre på det. Det er en opgave, som vi godt ved er der, og som vi tager meget alvorligt. Hver gang der er skiftet generation af mobiltelefoni opstår diskussionen om de sundhedsmæssige aspekter. Derfor skaber vi fuld transparens om, hvordan vi sikrer at overholde de fastsatte grænseværdier, når vi bygger ud med 5G og nye mobilantenner, og vi foretager kontrolmålinger for at sikre det,” siger han til Berlingske.

Jakob Willer oplyser dog ifølge Berlingske, at han til gengæld ikke er overrasket over, at danskerne ikke følte, at de vidste nok om 5G, da de deltog i undersøgelsen i sommer.

Ifølge ham er det helt naturligt, at folk først opdager potentialet ved en ny teknologi, når de selv får mulighed for at tage den i anvendelse.

Offer for konspirationsteorier

5G-udrulningen har flere steder i udlandet været et hyppigt offer for konspirationsteorier.

I Storbrtiannien har konspirationsteoretiker, der tror, at der er en sammenhæng mellem 5G-udrulningen af covid19-pandemien eksempelvis afbrændt tele-master.

Det fik direktøren for det britiske sundhedssystem, NHS, Stephen Powis til at understrege, at det britiske sundhedssystem netop under en krise-situation er dybt afhængig af et velfungerende mobilnetværk.

”5G-historien er totalt sludder og vrøvl. Det er den værste slags fake news. Virkeligheden er, at de mobile netværk har afgørende betydning for os,” siger han til Reuters.

Læs også:Aktivister angriber og sætter ild til britiske 5G-master: Mener 5G er skyld i corona-virus
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere