Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

Aktivister angriber og sætter ild til britiske 5G-master: Mener 5G er skyld i corona-virus

Mindst fire 5G-maste-anlæg i Storbritannien er blevet angrebet anti-5G-aktivister, der mener, at 5G kan være skyld i corona-virussen.

Flere 5G-master i Storbritannien er i de seneste dage blevet udsat for angreb og ildspåsættelse af anti-5G-aktivister, der mener, at der er en direkte forbindelse mellem 5G og corona-virussen.

Ifølge BBC blev mindst tre masteanlæg angrebet og forsøgt nedbrændt i sidste uge.

Og til The Verge oplyser teleselskabet Vodafone UK, at mindst fire maste-anlæg er blevet angrebet i weekenden af brandstiftere, mens teleselskabet EE melder om et nedbrændt masteanlæg, der i mange år har leveret 2G, 3G og 4G til Birmingham-området.

Ifølge de britiske medier er angrebene blevet foranlediget af fejlagtige rygter, der har floreret på de sociale medier om, at der er en direkte forbindelse mellem 5G og corona-virussen.

I Storbritannien findes der blandt andet Facebook-grupper med navnet ‘5G Tower Fire Comp’ og ‘Burn the 5G Towers,’ hvor rygterne er blevet spredt.

På den lokale radiostation Uckfield FM kan man eksempelvis også høre en sygeplejerske fortælle om, at 5G ‘suger ilt ud af patienternes lunger.’

Herhjemme spekuleres der ligeledes i gruppen ’Stop 5G-udrulning i Danmark i, at der er en sammenhæng mellem corona-udbrud i Helsingør og opsætning af en 5G-mast i byen, hvilket Statens Serum Institut og en række andre kilder dog helt har afvist i denne artikel i Mandag Morgen.

Flere grupper har i flere år argumenteret for, at 5G er sundhedsskadelig og ødelægger natur og miljø, og de har på de sociale medier fundet sammen i forskellige grupper.

Her spredes der nu eksempelvis historier om, at corona-virussen opstod i den kinesiske Wuhan-princip fordi den kinesiske regering havde åbnet for eksperimenter med 5G, og at corona-virussen spredes til byer, der også anvender 5G.

The Verge skriver, at flere anlægsarbejdere i Storbritannien er blevet chikaneret af anti-5G-aktivitisterne i forbindelse med nedgravning af fiber-kabler.

Vodafones direktør, Nick Jeffery, siger, at angrebene finder sted midt i en national krise, hvor der er brug for kommunikationsmidler, og at det nu er et spørgsmål om national sikkerhed.

Samme melding kommer fra direktøren for det britiske sundhedssystem, NHS, Stephen Powis. Han peger på, at ikke mindst sundhedssystemet er dybt afhængigt af de mobile netværk for tiden.

Stephen Powis peger på, at forbindelsen mellem corona-virus og 5G er det rene sludder.

“5G-historien er totalt sludder og vrøvl. Det er den værste slags fake news. Virkeligheden er, at de mobile netværk har afgørende betydning for os,” siger han til Reuters.

Læs også:

Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt

Telenor og Telia går i gang med fuld udrulning af 5G i Danmark om et år: Nu skal 3G udfases

5G–sikkerhed: Hvor bekymrede skal vi være?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere