Artikel top billede

(Foto: TDC NET)

Aktivister angriber og sætter ild til britiske 5G-master: Mener 5G er skyld i corona-virus

Mindst fire 5G-maste-anlæg i Storbritannien er blevet angrebet anti-5G-aktivister, der mener, at 5G kan være skyld i corona-virussen.

Flere 5G-master i Storbritannien er i de seneste dage blevet udsat for angreb og ildspåsættelse af anti-5G-aktivister, der mener, at der er en direkte forbindelse mellem 5G og corona-virussen.

Ifølge BBC blev mindst tre masteanlæg angrebet og forsøgt nedbrændt i sidste uge.

Og til The Verge oplyser teleselskabet Vodafone UK, at mindst fire maste-anlæg er blevet angrebet i weekenden af brandstiftere, mens teleselskabet EE melder om et nedbrændt masteanlæg, der i mange år har leveret 2G, 3G og 4G til Birmingham-området.

Ifølge de britiske medier er angrebene blevet foranlediget af fejlagtige rygter, der har floreret på de sociale medier om, at der er en direkte forbindelse mellem 5G og corona-virussen.

I Storbritannien findes der blandt andet Facebook-grupper med navnet ‘5G Tower Fire Comp’ og ‘Burn the 5G Towers,’ hvor rygterne er blevet spredt.

På den lokale radiostation Uckfield FM kan man eksempelvis også høre en sygeplejerske fortælle om, at 5G ‘suger ilt ud af patienternes lunger.’

Herhjemme spekuleres der ligeledes i gruppen ’Stop 5G-udrulning i Danmark i, at der er en sammenhæng mellem corona-udbrud i Helsingør og opsætning af en 5G-mast i byen, hvilket Statens Serum Institut og en række andre kilder dog helt har afvist i denne artikel i Mandag Morgen.

Flere grupper har i flere år argumenteret for, at 5G er sundhedsskadelig og ødelægger natur og miljø, og de har på de sociale medier fundet sammen i forskellige grupper.

Her spredes der nu eksempelvis historier om, at corona-virussen opstod i den kinesiske Wuhan-princip fordi den kinesiske regering havde åbnet for eksperimenter med 5G, og at corona-virussen spredes til byer, der også anvender 5G.

The Verge skriver, at flere anlægsarbejdere i Storbritannien er blevet chikaneret af anti-5G-aktivitisterne i forbindelse med nedgravning af fiber-kabler.

Vodafones direktør, Nick Jeffery, siger, at angrebene finder sted midt i en national krise, hvor der er brug for kommunikationsmidler, og at det nu er et spørgsmål om national sikkerhed.

Samme melding kommer fra direktøren for det britiske sundhedssystem, NHS, Stephen Powis. Han peger på, at ikke mindst sundhedssystemet er dybt afhængigt af de mobile netværk for tiden.

Stephen Powis peger på, at forbindelsen mellem corona-virus og 5G er det rene sludder.

“5G-historien er totalt sludder og vrøvl. Det er den værste slags fake news. Virkeligheden er, at de mobile netværk har afgørende betydning for os,” siger han til Reuters.

Læs også:

Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt

Telenor og Telia går i gang med fuld udrulning af 5G i Danmark om et år: Nu skal 3G udfases

5G–sikkerhed: Hvor bekymrede skal vi være?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere