Aktivister angriber og sætter ild til britiske 5G-master: Mener 5G er skyld i corona-virus

Mindst fire 5G-maste-anlæg i Storbritannien er blevet angrebet anti-5G-aktivister, der mener, at 5G kan være skyld i corona-virussen.

Flere 5G-master i Storbritannien er i de seneste dage blevet udsat for angreb og ildspåsættelse af anti-5G-aktivister, der mener, at der er en direkte forbindelse mellem 5G og corona-virussen.

Ifølge BBC blev mindst tre masteanlæg angrebet og forsøgt nedbrændt i sidste uge.

Og til The Verge oplyser teleselskabet Vodafone UK, at mindst fire maste-anlæg er blevet angrebet i weekenden af brandstiftere, mens teleselskabet EE melder om et nedbrændt masteanlæg, der i mange år har leveret 2G, 3G og 4G til Birmingham-området.

Ifølge de britiske medier er angrebene blevet foranlediget af fejlagtige rygter, der har floreret på de sociale medier om, at der er en direkte forbindelse mellem 5G og corona-virussen.

I Storbritannien findes der blandt andet Facebook-grupper med navnet ‘5G Tower Fire Comp’ og ‘Burn the 5G Towers,’ hvor rygterne er blevet spredt.

På den lokale radiostation Uckfield FM kan man eksempelvis også høre en sygeplejerske fortælle om, at 5G ‘suger ilt ud af patienternes lunger.’

Herhjemme spekuleres der ligeledes i gruppen ’Stop 5G-udrulning i Danmark i, at der er en sammenhæng mellem corona-udbrud i Helsingør og opsætning af en 5G-mast i byen, hvilket Statens Serum Institut og en række andre kilder dog helt har afvist i denne artikel i Mandag Morgen.

Flere grupper har i flere år argumenteret for, at 5G er sundhedsskadelig og ødelægger natur og miljø, og de har på de sociale medier fundet sammen i forskellige grupper.

Her spredes der nu eksempelvis historier om, at corona-virussen opstod i den kinesiske Wuhan-princip fordi den kinesiske regering havde åbnet for eksperimenter med 5G, og at corona-virussen spredes til byer, der også anvender 5G.

The Verge skriver, at flere anlægsarbejdere i Storbritannien er blevet chikaneret af anti-5G-aktivitisterne i forbindelse med nedgravning af fiber-kabler.

Vodafones direktør, Nick Jeffery, siger, at angrebene finder sted midt i en national krise, hvor der er brug for kommunikationsmidler, og at det nu er et spørgsmål om national sikkerhed.

Samme melding kommer fra direktøren for det britiske sundhedssystem, NHS, Stephen Powis. Han peger på, at ikke mindst sundhedssystemet er dybt afhængigt af de mobile netværk for tiden.

Stephen Powis peger på, at forbindelsen mellem corona-virus og 5G er det rene sludder.

“5G-historien er totalt sludder og vrøvl. Det er den værste slags fake news. Virkeligheden er, at de mobile netværk har afgørende betydning for os,” siger han til Reuters.

Læs også:

Ingen strålingsfare i 5G: Nye retningslinjer sikrer 5G-netværket mod at udgøre en sundhedsrisiko

Gevinsterne er til at tage og føle på ved Nordens første og største 5G-udrulning: Her er erfaringerne fra Finlands store 5G-projekt

Telenor og Telia går i gang med fuld udrulning af 5G i Danmark om et år: Nu skal 3G udfases

5G–sikkerhed: Hvor bekymrede skal vi være?Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
Fremtiden har aldrig set mere usikker ud for Intel: Her er det, der kan redde – og dødsdømme chip-kæmpen
Computerviews: Intels nyslåede topchef Pat Gelsinger står overfor en stribe rigtig svære beslutninger. Hvis han ikke træder varsomt, vil chip-giganten sandsynligvis sygne hen.
Computerworld
Denne malware er den største trussel mod din virksomhed lige nu
Den mest aktive malware i verden sniger sig ind, og at svært at gøre nøget ved. Se her hvordan du tager dine forholdsregler.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.