TDC melder klar med 5G i hele Danmark: Skruer gevaldigt op for hastighed på 4G-nettet

TDC er færdig med opgraderingen af 5G på hele selskabets mastenet i Danmark. Samtidig skruer TDC nu gevaldigt op for hastigheden på 4G-nettet.

TDC Net har efter måneders arbejde lagt sidste hånd på den store opgradering til 5G på selskabets 3.800 mobilmaster i Danmark.

Det skete natten til tirsdag, hvor TDC’s teknikere opgradede den allersidste mast i rækken til 5G.

Arbejdet med at opgradere til 5G på de 3.800 mobilmaster blev påbegyndt i september.

Med færdiggørelsen kan TDC nu åbne for 5G i hele Danmark.

“Med dét punktum bliver Danmark det første land i Norden med national 5G-dækning. Samtidig bliver Danmark ét af de lande i EU med den bedste nationale 5G-dækning,” meddeler TDC.

Teknikerne har samtidig opgraderet TDC’s 4G-netværk, hvor hastigheden nu er blevet øget med 50 procent, meddeler TDC.

“På den måde vil alle brugere opleve markant højere hastigheder ved både download og upload af data. Der er derfor tale om en markant opgradering,” meddeler TDC Net.

Selskabet meddeler i øvrigt, at omkring en procent af TDC-nettets samlede trafik lige nu foregår på 5G.

Tallet stiger ‘dag for dag,’ hedder det.

Læs også:

Staten udskyder efterårets store tele-auktioner over vigtige 5G-frekvenser: Forsinkes til 2021

Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning

Udskydelse af 5G-frekvenser får store konsekvenser: "Danmark bliver skubbet rigtig langt ned på listen af 5G-aktive lande"

Premium
Pengene vælter ud af danske Fastspeed: Taber millioner af kroner i jagten på vækst
Fastspeed lander igen et større millionunderskud. Men det ryster ikke ledelsen. Det unge bredbåndsselskab investerer nemlig i vækst, lyder det. Få indblik i regnskabet her.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.