TDC melder klar med 5G i hele Danmark: Skruer gevaldigt op for hastighed på 4G-nettet

TDC er færdig med opgraderingen af 5G på hele selskabets mastenet i Danmark. Samtidig skruer TDC nu gevaldigt op for hastigheden på 4G-nettet.

TDC Net har efter måneders arbejde lagt sidste hånd på den store opgradering til 5G på selskabets 3.800 mobilmaster i Danmark.

Det skete natten til tirsdag, hvor TDC’s teknikere opgradede den allersidste mast i rækken til 5G.

Arbejdet med at opgradere til 5G på de 3.800 mobilmaster blev påbegyndt i september.

Med færdiggørelsen kan TDC nu åbne for 5G i hele Danmark.

“Med dét punktum bliver Danmark det første land i Norden med national 5G-dækning. Samtidig bliver Danmark ét af de lande i EU med den bedste nationale 5G-dækning,” meddeler TDC.

Teknikerne har samtidig opgraderet TDC’s 4G-netværk, hvor hastigheden nu er blevet øget med 50 procent, meddeler TDC.

“På den måde vil alle brugere opleve markant højere hastigheder ved både download og upload af data. Der er derfor tale om en markant opgradering,” meddeler TDC Net.

Selskabet meddeler i øvrigt, at omkring en procent af TDC-nettets samlede trafik lige nu foregår på 5G.

Tallet stiger ‘dag for dag,’ hedder det.

Læs også:

Staten udskyder efterårets store tele-auktioner over vigtige 5G-frekvenser: Forsinkes til 2021

Se kortet: Disse steder i Danmark er der ingen mobildækning

Udskydelse af 5G-frekvenser får store konsekvenser: "Danmark bliver skubbet rigtig langt ned på listen af 5G-aktive lande"

Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
IBM vinder millionaftale om nyt toldsystem
Skatteforvaltningen har tegnet en tiårig kontrakt IBM om levering af det sidste it-system til i en omfattende systemudskiftning i toldsystemerne og som først forventes afsluttet i 2025. Se alle detaljerne her.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Overser du muligheder for at optimere din Dynamics-investering?
Der er omfattende og ofte oversete muligheder for at understøtte centrale forretningsprocesser med Dynamics 365 Finance & Operations. For eksempel i form af fuld EDI-integration, som optimerer logistik og forsyning. Eller ved at automatisere håndteringen af konsignation eller centrale processer vedrørende elektronisk dokumentflow og dropshipping. Læs mere i dette whitepaper, der også går i dybden med fire konkrete cases.