Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Toldstyrelsen lancerer testmiljø: Test dine it-systemer inden Brexit / Næsten 40 procent af verdens landområder mangler internet / Dansk robot-virksomhed får pris får sin coronaindsats

Toldstyrelsen lancerer Testmiljø: test dine it-systemer inden Brexit. Næsten 40 procent af verdens landområder mangler internet. Dansk robot-virksomhed får pris får sin coronaindsats. Chr. Augustinus Fabrikker bliver medejer af Siteimprove. Datatilsynet udgiver ny vejledning om ansættelser.

Godmorgen til denne onsdag morgens udgave af morgen-briefingen. Bag tasterne sidder endnu engang Jakob Schjoldager.

Toldstyrelsen lancerer testmiljø: Test dine it-systemer inden Brexit

Med december er vi gået ind i den sidste måned inden briterne for alvor forlader de sidste dele af EU og dermed og det indre marked.

Derfor lancerer Toldstyrelsen nu mod et nyt testmiljø, der giver virksomheder mulighed for at teste deres it-systemer forud for briternes farvel til det indre marked.

”Brexit er ukendt land for både myndigheder og virksomheder, men fra Toldstyrelsens side vil vi gerne opfordre virksomheder til at forberede sig på de ting, man kan. Det gælder ikke mindst på it-området. I vores testmiljø har vi taget forskud på Brexit og ændret Storbritanniens status til et ikke EU-land og tilføjet en landekode for Nordirland,” lyder det fra kontorchef i Toldstyrelsen Henrik Pagh Kold.

Det er endnu usikkert om Storbritannien når at få en aftale på plads med EU eller briterne forlader unionen med et såkaldt hårdt Brexit.

”Virksomheder, der i dag handler med Storbritannien, skal fra 1. januar 2021 angive deres varer. Det skal de ikke i dag, og ændringen kan have betydning for, hvordan man planlægger sine arbejdsprocesser,” siger Henrik Pagh Kold.

Næsten 40 procent af verdens landområder mangler internet

Knap 40 procent af boligerne udenfor de store byer har ikke adgang til internettet på globalt plan.

Det viser en undersøgelse fra FN’s Internationale Telekommunikations Union, skriver ZDNet.

Samtidig er det 72 procent af verdens indbygger i de større byer der har adgang til internettet på den ene eller den anden måde.

Forskellen er ikke overraskende mindst i Europa, hvor 97,2 af befolkningen har adgang til 4G-netværket, mens det kun er 44,3 procent i Afrika, hvor dækningen er mindst.

Chr. Augustinus Fabrikker bliver medejer af Siteimprove

Chr. Augustinus Fabrikker er blevet minoritetsejer i danske Siteimprove.

Det blev offentliggjort i forbindelse med nyheden om, at Tryg-topchefen Morten Hübbe er blevet indsat som bestyrelsesformand i Siteimprove.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at Chr. Augustinus Fabrikker bliver "strategisk minoritetspartner i Siteimprove for at styrke den internationale ekspansion yderligere"

Computerworld har forhørt sig hos Nordic Capital, der købte aktiemajoriteten af Siteimprove i september 2020, hvor stor en andel Chr. Augustinus Fabrikker har købt af selskabet.

"Parterne er enige om ikke at offentliggøre detaljer om aftalen, så vi kan ikke give nogen oplysninger om ejerandelen," lyder svaret fra Nordic Capitals kommunikationschef.

Dansk robot-virksomhed får pris får sin coronaindsats

Den danske virksomhed Blue Ocean Robotics har modtaget en amerikansk pris for sin rolle i bekæmpelsen af Covid-19.

Prisen er mere præcis Emerging Technology Award som uddeles af American Society for Mechanical Engineers (ASME). den fynske robotvirksomhed får hæderen for sin robot der kan desinficere en hel operationsstue på under 20 minutter.

“Vi er begejstrede over, at ASME har valgt at tildele os deres Emerging Technology Award”, udtaler Claus Risager, som er CEO for Blue Ocean Robotics i en meddelelse.

Coronakrisen har været særdeles lukrativ for robotvirksomheden, der har oplevet en stor efterspørgsel på selskabets teknologi.

“Vi så allerede en kraftig vækst på næsten 400 procent om året i 2018 og 2019. Da verden blev ramt af coronavirus, blev denne vækst imidlertid tredoblet på blot få måneder.”

Datatilsynet udgiver ny vejledning om ansættelser

Datatilsynet har udgivet en revideret vejledning til ansættelser af nye medarbejdere.

Den nye vejledning ser særligt nærmere på håndteringen af persondata i forbindelse med ansøgninger og ansættelser.

”Revisionen af vejledningen er blandt andet sket på baggrund af drøftelser med repræsentanter for arbejdsmarkedets parter om tillidsrepræsentanters brug af arbejdsgivers it-udstyr,” skriver datatilsynet om den nye vejledning som du finder på tilsynets hjemmeside.