Artikel top billede

Dokumentar: Til månen og hjem igen med originalmateriale og tilbageholdt åndedræt

Apollo 11, der havde premiere sidste år, er en af alle tiders bedste dokumentarfilm om månelandingen og kan streames på Netflix og C More.

Hele verden fulgte med, da motorerne blev tændt på den godt 110 meter høje Saturn V-raket, som sendte Aldrin, Armstrong og Collins mod månen i 1969.

Men bag de tre hovedpersoner stod et af de mest kostbare udviklingsprogrammer i menneskehedens historie.

Tusindvis af teknikere havde gennem ti år arbejdet målrettet for, at kulminationen af rumkapløbet faldt ud til amerikanernes fordel og i kontrolcentret på jorden var spændingen så tyk, at man kunne skære i den.

I dokumentarfilmen Apollo 11, der havde premiere sidste år og som kan streames på C More og Netflix, er man med hele vejen. Man følger ikke kun de tre astronauter, men også teknikerne, der gjorde det hele muligt.

Filmen gør i vidt omfang brug af optagelser, der ikke tidligere har været tilgængelige for offentligheden. Det er med til at gøre filmen til en af de indtil videre bedste, mest spændende og originale dokumentariske skildringer af forløbet før, under og efter månelandingen.

Apollo 11 har desuden vundet adskillige priser og høster ros på alt fra IMDB til toneangivende kritikersites såsom Rotten Tomatoes og Metacritic.

Så har man adgang til en af de tjenester, der har Apollo 11 liggende – og blot marginal interesse for rumfart – er den nærmest obligatorisk materiale på en lang vinteraften.

I øvrigt skal Apollo 11 ikke forveksles med National Geograhics-dokumentaren Apollo: Missions to the Moon, som også havde premiere i jubilæumsåret 2019 og kan streames på Disney+. Det er dog også en udmærket film, der anlægger et bredere perspektiv på hele Apollo-programmet.

Titel: Apollo 11. Kan streames på Netflix og C More (samt lejes flere steder)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.