Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Laptop-salget er glohedt her sidst på året: 26 procent flere bærbare bliver langet over disken

Der er fuldt tryk på elektronik-handlen mod slutningen af det svære corona-år.

Mens corona-krisen i løbet af forårets kastede lange skygger over pc-markedet, har udviklingen taget en helt anden drejning indenfor udvalgte dele af markedet.

Når det gælder laptop-markedet, ser udsigterne usædvanligt lyse ude, med en forventet vækst på intet mindre end 26,4 procent i årets sidste kvartal ifølge analyseinstituttet IDC.

Også tablet-markedet kan forvente tocifrede vækstrater. Her forventes omkring 10 procent vækst, langt hen af vejen båret af et boomende salg af Apples populære iPad.

”Den vækst vi har set i notebook-markedet, har været intet mindre end imponerende,” noterer IDC’s Worldwide Mobile Tracker VP-analytiker Ryan Reith, som samtidig bemærker at væksten er at iagtage på tværs af kategorier, fra budget-maskiner til dyre gaming-enheder.

Lignende tendenser spores også i andre produkt-kategorier som smartphones, monitors, fjernsyn og spillekonsoller.

Bag væksten er den fortsatte efterspørgsel efter udstyr til hjemmearbejde, som corona-pandemien forårsager.

Dertil kommer et efterslæb fra undervisningssektoren, som fortsat sender elever hjem til fjernundervisning, vurderer IDC.

Mere moderat vækst i vente

”Tidligere på året forudså vi, at der vil kommer en udhulning af markedet i seks måneder, men når vi ser på travlheden i forsyningskæderne, tror vi på at dette opsving har mere i sig for det kommende år,” forklarer Ryan Reith.

Set over hele året, tror IDC på en afmatning senere på året, som vil bringe den samlede vækst ned til mere afdæmpede 3,2 procent for laptops mens desktop-markedet står til at stagnere.

Læs også: Intel skyder med skarpt: ’AMD-laptops bliver til sløve kontormaskiner, når der køres på batteri’




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere