Artikel top billede

(Foto: Steve Woods)

Laptop-salget er glohedt her sidst på året: 26 procent flere bærbare bliver langet over disken

Der er fuldt tryk på elektronik-handlen mod slutningen af det svære corona-år.

Mens corona-krisen i løbet af forårets kastede lange skygger over pc-markedet, har udviklingen taget en helt anden drejning indenfor udvalgte dele af markedet.

Når det gælder laptop-markedet, ser udsigterne usædvanligt lyse ude, med en forventet vækst på intet mindre end 26,4 procent i årets sidste kvartal ifølge analyseinstituttet IDC.

Også tablet-markedet kan forvente tocifrede vækstrater. Her forventes omkring 10 procent vækst, langt hen af vejen båret af et boomende salg af Apples populære iPad.

”Den vækst vi har set i notebook-markedet, har været intet mindre end imponerende,” noterer IDC’s Worldwide Mobile Tracker VP-analytiker Ryan Reith, som samtidig bemærker at væksten er at iagtage på tværs af kategorier, fra budget-maskiner til dyre gaming-enheder.

Lignende tendenser spores også i andre produkt-kategorier som smartphones, monitors, fjernsyn og spillekonsoller.

Bag væksten er den fortsatte efterspørgsel efter udstyr til hjemmearbejde, som corona-pandemien forårsager.

Dertil kommer et efterslæb fra undervisningssektoren, som fortsat sender elever hjem til fjernundervisning, vurderer IDC.

Mere moderat vækst i vente

”Tidligere på året forudså vi, at der vil kommer en udhulning af markedet i seks måneder, men når vi ser på travlheden i forsyningskæderne, tror vi på at dette opsving har mere i sig for det kommende år,” forklarer Ryan Reith.

Set over hele året, tror IDC på en afmatning senere på året, som vil bringe den samlede vækst ned til mere afdæmpede 3,2 procent for laptops mens desktop-markedet står til at stagnere.

Læs også: Intel skyder med skarpt: ’AMD-laptops bliver til sløve kontormaskiner, når der køres på batteri’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Byg digitale løsninger omkring dit kerneprodukt og styrk konkurrenceevnen

Stadig flere virksomheder tænker digitale løsninger ind i deres samlede produktportefølje. De sælger ikke ”kun” komponenter og fysiske produkter, men styrker det samlede produktkatalog med services, der f.eks. giver indsigt i ydeevne og udnyttelse af enhederne – og som gør vedligehold langt mere kosteffektivt og rettidigt. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du bygger eller optimerer cloudbaserede løsninger, der komplementerer dit kerneprodukt.

21. marts 2023 | Læs mere


Computerworld Cyber Briefing

Én gang om måneden leverer Computerworld Event et 30 minutters Cyber Briefing, hvor du får overblik over de mest aktuelle angreb, største trusler og tendenser samt giver dig gode råd, der kan implementeres direkte i din it-sikkerhedsafdeling. Tema: Hvor står Danmark i forhold truslen fra DDoS?

22. marts 2023 | Læs mere


Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere