Intel skyder med skarpt: ’AMD-laptops bliver til sløve kontormaskiner, når der køres på batteri’

Bærbare computere med AMD processorer ombord bliver væsentligt sløvere, når der køres Office 365 programmer, viser tal fra ærkerivalen.

Den amerikanske chip-gigant skyder i denne uge igen med skarpt mod sin ærkerival AMD, i hvad der er endnu en salve i den årti lange rivalisering.

I denne ombæring er det ydelsen hos AMD’s nyeste laptop-CPU’er, eller mangel på samme, som ifølge Intels egne benchmark-resultater skulle være særlig sløj, så snart de bærbare maskiner trækkes fra stikkontakten.

Ifølge Intel dratter ydelsen i Ryzen 4000 serien af processorer med op til 38 procent, når der køres på batteri, noterer Computerworlds søstermedie, PCWorld.

I selvsamme discipliner påstår Intel at performance-tabet er langt mindre i selskabets nyeste 11. generations ’Tiger Lake’-processorer. Disse finder i disse dage frem til de førende pc-producenters efterårskollektioner.

Se også: AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel Værst i vigtig nøgledisciplin
Intels egne tal viser, hvordan AMD’s 4000-kollektion taber pusten i særligt de højst ydende processorer – de otte-kernede Ryzen 4800U CPU’er. Her tilbyder de konkurrerende 11. generations Intel Core i7 og Core i5 processorer med blot fire regnekerner generel højere performance.

Det gælder dog kun i den vigtige Office 365 benchmark indenfor PCMark 10 testprogrammet, hvor Ryzen-CPU’erne kerne-fordel ikke slår igennem.

I andre test-programmer såsom renderingsbenchmarken Cinebench, udviser Ryzen-kollektionen en anden adfærd, hvor performance-tabet ved batteridrift er minimalt.

Kritikken fra Intel skal dog tages med forbehold for, at virksomheden bag tallene har en interesse i at få sin egen CPU-kollektion til at tage sig i det bedst mulige lys i en tid, hvor chip-giganten er presset fra flere sider af.

Læs også: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Her skal du passe på: Rapport fra cyberkrigens frontlinje
I 2020 blev cyberangreb hyppigere og stadig mere alvorlige, og i CrowdStrike Services Cyber Front Lines Report 2020 har du læse, hvor udfordringerne er størst. Rapporten dokumenterer blandt andet, at 63 pct. af alle angreb var økonomisk motiverede – og at hovedparten af angriberne benytter ransomware. Samtidigt bliver de afkrævede beløb større og større, og de kriminelle truer nu ikke kun med at slette data. Stadig oftere sker det, at de cyberkriminelle aktivt analyserer data og undersøger, om der kan sættes trumf på truslen ved true med at lække eller sælge følsomme informationer.