Intel skyder med skarpt: ’AMD-laptops bliver til sløve kontormaskiner, når der køres på batteri’

Bærbare computere med AMD processorer ombord bliver væsentligt sløvere, når der køres Office 365 programmer, viser tal fra ærkerivalen.

Den amerikanske chip-gigant skyder i denne uge igen med skarpt mod sin ærkerival AMD, i hvad der er endnu en salve i den årti lange rivalisering.

I denne ombæring er det ydelsen hos AMD’s nyeste laptop-CPU’er, eller mangel på samme, som ifølge Intels egne benchmark-resultater skulle være særlig sløj, så snart de bærbare maskiner trækkes fra stikkontakten.

Ifølge Intel dratter ydelsen i Ryzen 4000 serien af processorer med op til 38 procent, når der køres på batteri, noterer Computerworlds søstermedie, PCWorld.

I selvsamme discipliner påstår Intel at performance-tabet er langt mindre i selskabets nyeste 11. generations ’Tiger Lake’-processorer. Disse finder i disse dage frem til de førende pc-producenters efterårskollektioner.

Se også: AMD køber konkurrenten Xilinx for 225 milliarder kroner: Kan blive seriøs udfordrer til Intel Værst i vigtig nøgledisciplin
Intels egne tal viser, hvordan AMD’s 4000-kollektion taber pusten i særligt de højst ydende processorer – de otte-kernede Ryzen 4800U CPU’er. Her tilbyder de konkurrerende 11. generations Intel Core i7 og Core i5 processorer med blot fire regnekerner generel højere performance.

Det gælder dog kun i den vigtige Office 365 benchmark indenfor PCMark 10 testprogrammet, hvor Ryzen-CPU’erne kerne-fordel ikke slår igennem.

I andre test-programmer såsom renderingsbenchmarken Cinebench, udviser Ryzen-kollektionen en anden adfærd, hvor performance-tabet ved batteridrift er minimalt.

Kritikken fra Intel skal dog tages med forbehold for, at virksomheden bag tallene har en interesse i at få sin egen CPU-kollektion til at tage sig i det bedst mulige lys i en tid, hvor chip-giganten er presset fra flere sider af.

Læs også: Nu sætter AMD sig på CPU-tronen: Her er den hidsige Ryzen 5000 processor-familie


Premium
Tidligere Mastercard topchef skyder millioner af kroner i dansk fintech-startup: Lander i alt 60 millioner kroner
Den danske fintech virksomhed Cardlay henter 60 millioner kroner fra blandt andet den tidligere Mastercard-chef i Europa Javier Perez. Samtidig træder Perez ind i Cardlays bestyrelse.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Infrastruktur: Byg et velfungerende Data Estate i otte trin
Mange virksomheder trækker på så mange og righoldige datakilder, at det bliver stadig sværere at holde rede på alle de informationer, man har. Samtidig lever et traditionelt data warehouse sjældent op til hverken de aktuelle eller – i særdeleshed – fremtidige krav fra forretningen. Løsningen er at udvide til en egentlig Data Estate; et stykke kritisk infrastruktur som gør det muligt at opbevare, organisere, konsolidere og analysere organisationens samlede datamængde. Denne hvidbog giver et samlet billede af, hvordan man gennem otte trin bevæger sig mod at implementere og drage nytte af en Data Estate. Samt hvordan du prioriterer indsatsen, så den giver størst værdi for forretningen.