Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Airbnb skal børsnoteres for 200 milliarder kroner / Filmproducent går uden om biografer og satser på streaming / Hackere går efter forsyningskæde for vacciner

Airbnb skal børsnoteres for 200 milliarder kroner. Filmproducent går uden om biografer og satser på streaming. Hackere går efter forsyningskæde for vacciner. Accenture: Cloud-omstilling har stort grønt potentiale. Accenture: Cloud-omstilling har stort grønt potentiale. Konsulentvirksomheden Flextribe ansætter ny direktør.

Godmorgen og velkommen indenfor til ugens sidste morgen-briefing hvor vi som vanligt tager dagens kig på de korte it-nyheder. I dag sammensat af Jakob Schjoldager.

Airbnb skal børsnoteres for 200 milliarder kroner

Udlejningstjenesten Airbnb igen på vej på børsen, og her anslår selskabet altså at det skal være til en værdi på 36 milliarder dollar, som svarer til godt 214 milliarder danske kroner.

Selskabet forventer at aktien bliver handlet for mellem 44 og 50 dollar per aktie.

Det skriver CNBC.

Airbnb planlagde tidligere at blive børsnoteret men droppede planerne på grund af de manglende indtægter efter corona lukkede rejseaktiviteten ned i det meste af verden.

Selskabets seneste offentlige værdiansættelse lød på 18 milliarder kroner.

Filmproducent går uden om biografer og satser på streaming

En af verdens største filmproducenter Warner Bros. vil sende samtlige nye film direkte på streamingtjenesten HBO Max.

Alle 17 film som selskabet planlægger at udgive i 2021 får premiere i biograferne samtidig med, at de bliver tilgængelige på streamingtjenesten.

Det skriver mediet Hollywood Reporter.

Det er ifølge mediet første gnag at en mediegigant på den måde går uden om biograferne og direkte hjem i folk stuer.

Hackere går efter forsyningskæde for vacciner

Siden corona-pandemien brød ud har hackerne i stigende grad brugt konsekvenserne til at franarre oplysninger og tjene penge.

Og nu tyder det på, at hackere også går efter vaccineproduktionen. Mere konkret skal to af de førende vacciner opbevares ved utroligt lave temperaturer, og der forsøger hackere ifølge IBM at forhindre transporten.

Det skriver tech-mediet Wired.

IBM har allerede observeret, at hackerne har sigtet rettet mod de virksomheder der har mulighed for at transportere vaccinen ved de meget lave temperaturer.

”Det her er foregået i september, hvilket betyder at nogle ser meget langt frem i tiden, og ser på hvor de skal være på det kritiske tidspunkt,” siger senior cyberanalyst fra IBM, Claire Zaboeva til mediet.

Accenture: Cloud-omstilling har stort grønt potentiale

En vej til den digitale omstilling kan ske ved at skifte til cloud-services. Sådan lyder det fra konsulenthuset Accenture i et indlæg i dagens udgave af Børsen.

En analyse som selskabet står bag viser nemlig, at en mitigration til cloud kan lede til en reduktion af den globale kulstofudledning knyttet til it på 5,9 procent.

”Reduktionen af kulstofudledningen knytter sig blandt andet til effektivisering af hardware, bæredygtig software og bedre udnyttelse af systemer. Cloud er blot én af de digitale løsninger, som kan være med til at udløse det grønne potentiale i digitaliseringen af den offentlige sektor,” skriver Caroline Grevenkop-Castenskiold, management consultant og Lars Ingemann, managing director, Health & Public Service hos Accenture i erhvervsavisen.

Konsulentvirksomheden Flextribe ansætter ny direktør

Mandag tiltræder Line Skafte Wilkens som ny direktør for konsulentvirksomhed Flextribe.

”Det fleksible arbejdsmarked er en realitet. Balancen mellem fastansatte, eksterne konsulenter, freelancere har ændret sig voldsom på få år. Og den stigende kompleksitet gør det svært for virksomhederne at holde styr på de løst tilknyttede kolleger. Det stiller nye krav til organiseringen, og her er vores løsning en kæmpe hjælp til virksomhederne,” siger Line Skafte Wilkens i en meddelelse om sin nye stilling.

Flextribe matcher virksomheder og medarbejdere inden for it og det skal den nye direktør nu stå i spidsen for. Selskabet har 50 ansatte på hovedkontoret i København.