Donald Trump klar med retningslinjer for brug af kunstig intelligens

Den amerikanske præsident Donald Trump har underskrevet et såkaldt dekret, der skal sikre at offentlige institutioner kan bruge kunstig intelligens under visse omstændigheder.

Donald Trump har underskrevet et dekret, der skal sætte nye retningslinjer for principperne bag den amerikanske stats brug af AI.

Ordren fra den amerikanske præsident skal sikre en ensartet brug af kunstig intelligens i den amerikanske stat.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

CTO i det Hvide Hus, Michael Kratsios siger til nyhedsbureauet, at retningslinjerne vil skabe større tillid til den kontroversielle teknologi.

"Det vil skabe større offentlige tillid til teknologien, drive myndighedernes modernisering og bevise amerikansk lederskab inden for kunstig intelligens," siger han ifølge Reuters.

Skal bruges ordenligt
Retningslinjerne fra den amerikanske regering understreger at AI fremover skal bruges "retmæssigt, målbevist, præcist, troværdigt, sikkert, forstandsdygtigt, forståeligt" og en række andre parametre.

Flere delstater og storbyer har allerede kritiseret eller ligefrem begrænset politiets brug af kunstig intelligens.

Særligt når det gælder ansigtsgenkendelses-software.

I 2019 valgte bystyret i San Francisco desuden at forbyde byens politi at benytte sig af ansigtsgenkendelsesteknologi.

I den forbindelse sagde Matt Cagle, der er en amerikansk advokat advokat med speciale i borgerrettigheder, til New York Times, at ansigtsgenkendelse giver regeringer og myndigheder en hidtil uset grad mulighed for at tracke borgerne i store dele af deres liv.

“Og det er uforeneligt med et sundt demokrati, “ sagde han til avisen.

Læs mere her: Amazon er til klar at sælge ansigtskendelses-teknologi til den amerikanske stat: “Vi vil tjene enhver afdeling af regeringen, der følger loven”
Premium
Frank Rasmussen stopper som direktør for trafik-appen Hopper: "Jeg har valgt at træde af som direktør"
Telmore-stifteren Frank Rasmussen stopper som direktør for iværksætter-eventyret Hopper, som han grundlagde sammen med Atea-rigmanden Ib Kunøe.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.