Artikel top billede

Amazon er til klar at sælge ansigtskendelses-teknologi til den amerikanske stat: “Vi vil tjene enhver afdeling af regeringen, der følger loven”

På trods af kritik fra flere kanter, så har Amazon ingen kvaler ved at sende ansigtsgenkendelsesteknologi til den amerikanske stat.

Microsoft har tidligere afslået at give amerikanske myndigheder adgang til selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse.

Men hos konkurrenten Amazon slår Andy Jassy, der er chef for Amazons cloudtjeneste AWS, ifølge nyhedsbureauet Reuters fast, at Amazon agter at samarbejde med enhver del af den amerikanske regering såfremt den overholder loven.

“Vi vil tjene den amerikanske regering, men regeringen skal også bruge teknologien ansvarligt,” siger Anddy Jassy ifølge Reuters til tech-konferencen Code Conference.

Her sagde han desuden:

“Vi vil tjene enhver afdeling af regeringen, der følger loven.”

Kritik fra aktionærerne

Amazon har tidligere på året været under hård kritik fra borgerettighedsaktivister, politikere og selskabets egne aktionærer, der har plæderet for, at Amazon skulle stoppe med at sælge teknologien, der har navnet Amazon Rekognitiom, til statslige myndigheder.

Læs også: San Francisco forbyder myndigheder at bruge ansigtsgenkendelse

Tidligere på foråret valgte bystyret i San Francisco desuden at forbyde byens politi at benytte sig af ansigtsgenkendelsesteknologi.

I den forbindelse sagde Matt Cagle, der er en amerikansk advokat advokat med speciale i borgerrettigheder, til New York Times, at ansigtsgenkendelse giver regeringer og myndigheder en hidtil uset grad mulighed for at tracke borgerne i store dele af deres liv.

“Og det er uforeneligt med et sundt demokrati, “ sagde han til avisen

Microsoft sagde nej

Som nævnt i indledningen har Amazons konkurrent Microsoft desuden tidligere afvist at sælge selskabets teknologi til en amerikanske myndighed.

Det drejede sig om en politimyndighed i den amerikanske stat Californien, der ønskede at anvende teknologien i politibiler og i betjentenes kropsbårne kameraer.

Microsoft forklarede beslutningen med, at teknologien ikke er lige god til at genkende alle typer ansigter, fordi teknologien primært er blevet trænet via billeder af hvide mænd.

Derfor begår teknologien flere fejl, når den skal identificere kvinder eller personer der tilhører etniske minoriteter, og derfor vil brug af teknologien kunne føre til diskrimination, hvor politiet i større omfang stopper kvinder og minoriteter.

Læs også: Microsoft med opsigtsvækkende opråb til politikerne: Ønsker regulering af ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere