Amazon er til klar at sælge ansigtskendelses-teknologi til den amerikanske stat: “Vi vil tjene enhver afdeling af regeringen, der følger loven”

På trods af kritik fra flere kanter, så har Amazon ingen kvaler ved at sende ansigtsgenkendelsesteknologi til den amerikanske stat.

Microsoft har tidligere afslået at give amerikanske myndigheder adgang til selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse.

Men hos konkurrenten Amazon slår Andy Jassy, der er chef for Amazons cloudtjeneste AWS, ifølge nyhedsbureauet Reuters fast, at Amazon agter at samarbejde med enhver del af den amerikanske regering såfremt den overholder loven.

“Vi vil tjene den amerikanske regering, men regeringen skal også bruge teknologien ansvarligt,” siger Anddy Jassy ifølge Reuters til tech-konferencen Code Conference.

Her sagde han desuden:

“Vi vil tjene enhver afdeling af regeringen, der følger loven.”

Kritik fra aktionærerne
Amazon har tidligere på året været under hård kritik fra borgerettighedsaktivister, politikere og selskabets egne aktionærer, der har plæderet for, at Amazon skulle stoppe med at sælge teknologien, der har navnet Amazon Rekognitiom, til statslige myndigheder.

Læs også: San Francisco forbyder myndigheder at bruge ansigtsgenkendelse

Tidligere på foråret valgte bystyret i San Francisco desuden at forbyde byens politi at benytte sig af ansigtsgenkendelsesteknologi.

I den forbindelse sagde Matt Cagle, der er en amerikansk advokat advokat med speciale i borgerrettigheder, til New York Times, at ansigtsgenkendelse giver regeringer og myndigheder en hidtil uset grad mulighed for at tracke borgerne i store dele af deres liv.

“Og det er uforeneligt med et sundt demokrati, “ sagde han til avisen

Microsoft sagde nej
Som nævnt i indledningen har Amazons konkurrent Microsoft desuden tidligere afvist at sælge selskabets teknologi til en amerikanske myndighed.

Det drejede sig om en politimyndighed i den amerikanske stat Californien, der ønskede at anvende teknologien i politibiler og i betjentenes kropsbårne kameraer.

Microsoft forklarede beslutningen med, at teknologien ikke er lige god til at genkende alle typer ansigter, fordi teknologien primært er blevet trænet via billeder af hvide mænd.

Derfor begår teknologien flere fejl, når den skal identificere kvinder eller personer der tilhører etniske minoriteter, og derfor vil brug af teknologien kunne føre til diskrimination, hvor politiet i større omfang stopper kvinder og minoriteter.

Læs også: Microsoft med opsigtsvækkende opråb til politikerne: Ønsker regulering af ansigtsgenkendelse
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


It-sikkerhedskontroller og -processer (How to)

Flere organisationer end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb af hackere, der hele tiden finder nye veje og metoder, som de kan udnytte til at trænge ind i virksomhedernes systemer. På dette event kigger vi nærmere på, hvordan man opsætter de nødvendige it-sikkerhedskontroller og gør god brug af eksempelvis incident response, log management, penetrationstesting, awareness-træning, sikkerhedsopsætning og meget andet.

03. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
IDC Nordic Cloud Survey 2020
IDC Nordic Cloud survey blev gennemført i efteråret 2020 med over 200 deltagende virksomheder. Det viser at multicloud er fremtidens løsning for digital infrastruktur blandt nordiske virksomheder. Det skyldes blandt andet en stigende interesse for private cloud løsninger til edge computing og innovation. Samtidig er det tydeligt at hvor de fleste virksomheder før enten brugte public cloud eller private cloud er fremtidens løsning multicloud.