Artikel top billede

Amazon er til klar at sælge ansigtskendelses-teknologi til den amerikanske stat: “Vi vil tjene enhver afdeling af regeringen, der følger loven”

På trods af kritik fra flere kanter, så har Amazon ingen kvaler ved at sende ansigtsgenkendelsesteknologi til den amerikanske stat.

Microsoft har tidligere afslået at give amerikanske myndigheder adgang til selskabets teknologi til ansigtsgenkendelse.

Men hos konkurrenten Amazon slår Andy Jassy, der er chef for Amazons cloudtjeneste AWS, ifølge nyhedsbureauet Reuters fast, at Amazon agter at samarbejde med enhver del af den amerikanske regering såfremt den overholder loven.

“Vi vil tjene den amerikanske regering, men regeringen skal også bruge teknologien ansvarligt,” siger Anddy Jassy ifølge Reuters til tech-konferencen Code Conference.

Her sagde han desuden:

“Vi vil tjene enhver afdeling af regeringen, der følger loven.”

Kritik fra aktionærerne

Amazon har tidligere på året været under hård kritik fra borgerettighedsaktivister, politikere og selskabets egne aktionærer, der har plæderet for, at Amazon skulle stoppe med at sælge teknologien, der har navnet Amazon Rekognitiom, til statslige myndigheder.

Læs også: San Francisco forbyder myndigheder at bruge ansigtsgenkendelse

Tidligere på foråret valgte bystyret i San Francisco desuden at forbyde byens politi at benytte sig af ansigtsgenkendelsesteknologi.

I den forbindelse sagde Matt Cagle, der er en amerikansk advokat advokat med speciale i borgerrettigheder, til New York Times, at ansigtsgenkendelse giver regeringer og myndigheder en hidtil uset grad mulighed for at tracke borgerne i store dele af deres liv.

“Og det er uforeneligt med et sundt demokrati, “ sagde han til avisen

Microsoft sagde nej

Som nævnt i indledningen har Amazons konkurrent Microsoft desuden tidligere afvist at sælge selskabets teknologi til en amerikanske myndighed.

Det drejede sig om en politimyndighed i den amerikanske stat Californien, der ønskede at anvende teknologien i politibiler og i betjentenes kropsbårne kameraer.

Microsoft forklarede beslutningen med, at teknologien ikke er lige god til at genkende alle typer ansigter, fordi teknologien primært er blevet trænet via billeder af hvide mænd.

Derfor begår teknologien flere fejl, når den skal identificere kvinder eller personer der tilhører etniske minoriteter, og derfor vil brug af teknologien kunne føre til diskrimination, hvor politiet i større omfang stopper kvinder og minoriteter.

Læs også: Microsoft med opsigtsvækkende opråb til politikerne: Ønsker regulering af ansigtsgenkendelse
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere