Denne mobilprocessor kommer sandsynligvis til at regere i Android-toppen

Chip-specialisten Qualcomm løfter sløret for næste års top-komponent: Processoren Snapdragon 888

Der bliver altid holdt særligt øje med chip-specialisten Qualcomm sidst på året, for det er typisk der, hvor den amerikanske producent typisk løfter sløret for de processorer, der kommer til at dominere i næste års mobiltelefoner.

I år er ingen undtagelse, hvor selskabet disker op med en ny generation af sin Snapdragon 800-serie, døbt Snapdragon 888.

Her bydes for det første på et brud med tidligere generationer 845, 855, 865 og 875 navne, for i stedet at hedde tre gange otte, et lykketal ifølge kinesisk overtro, skriver netmediet Ars Technica.

Det kan også være, at der refereres til de otte regnekerner ombord, som yder på tre forskellige perfomance-niveauer i en såkaldt ”1+3+4” konfiguration.

Her finder man en ekstra højtydende ’Cortex X1’ kerne assisteret af tre lidt mere strømvenlige ’Cortex A78’ kerner. Disse suppleres til sidst af fire strømbesparende regnekerner, hvis opgave er at minimere strømforbruget, når performance-behovet er lavt. De grafiske evner er sikret af en ny GPU døbt ’Adreno 660’

Til sammen skulle det ifølge producenten sikre op til 30 procent højere ydelse end i den nuværende top-chip fra selskabet, Snapdragon 875. Når det gælder spil, skulle ydelsen endda være op til 35 procent højere end tidligere.

Indbyggede godter
Ud over at lægge et højere ydelsesniveau for dagen, er Snapdragon 888 den første mobilprocessor fra selskabet, der er printet med den strømvenlige fem nanometer litografi.

Dertil kommer nye tilslutningsevner, såsom et indbygget 5G-modem, understøttelse af den nye wi-fi 6E standard samt Bluetooth 5.2.

Med den nye 5nm teknologi samt det indbyggede 5G-modem giver det 888-processor gode chancer for at være langt mere strømvenlig i brug, noget der potentielt kan forlænge driftstiden på batteri.

En anden type opgaver, der vil blive løst hurtigere på den nye chip er AI-assisterede opgaver. Her får den processor en spritny Hexagon 780 neural co-processor, der skulle levere tre gange højere ydelse per watt ifølge selskabet.

Næste kvartal
Qualcomm røber ikke noget om, hvilke telefoner der får den nye processor ombord, men som netmediet Ars Technica skriver, er Samsung kommende Galaxy S21 ultra mobil en sandsynlig kandidat til at blive først med chippen som ellers kan forventes at blive udbredt blandt toptelefoner med Android styresystemet ombord.

Samsung Galaxy S21 Ultra forventes at debutere i første kvartal 2021.

Læs også: Huawei tvinges til at stoppe med at producere top-chip til smartphones: USA blokererPremium
Om få år vil næsten alle danskere have adgang til hurtigt bredbånd: Region Hovedstaden kommer til at halte mest bagefter
Overgangen til højhastigheds bredbånd i Danmark sker langt hurtigere end ventet. Om få år vil blot 24.000 danske husstande ikke have hurtigt bredbånd. Region Hovedstaden vil halte mest bagefter.
Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Giv grønt lys for de gode ideer med Power Platformen
Hvad er Microsoft Power Platform? – og hvordan gør den det nemmere at udvikle apps og skabe en god business case ud af selv mindre projekter? Her giver AlfaPeople et hurtigt og konkret overblik over, hvor du kan drage fordel af platformen.