(Foto: Dan Jensen

Huawei tvinges til at stoppe med at producere top-chip til smartphones: USA blokerer

Kinesiske Huawei stopper i næste måned med at producere sine egne Kirin-chip. Det sker som en direkte konsekvens af USA’s stigende pres på selskabet.

Kinesiske Huawei trækker inden for en måned tid stikket på de produktionsmaskiner, der producerer selskabets egne Kirin-chip, der alene anvendes i Huaweis egne smartphones.

Det sker som en direkte konsekvens af USA’s efterhånden flere år lange kamp mod selskabet, som USA mener fungerer som forlænget arm for den kinesiske regering i en tid, hvor Kina for alvor er begyndt at udfordre USA’s dominans på det teknologiske område.

Ifølge den kinesiske avis Caixin er Huawei nødt til at slukke for produktionen af Kirin-chip, fordi de amerikanske handels-restriktioner har ramt hele supply chainen.

Det betyder kort og godt, at de amerikanske handelsrestriktioner betyder, at Huaweis chip-division HiSilicon ikke længere kan få leveret de nødvendige materialer til at producere chippene.

HiSilicon er dybt afhængig af blandt andet software fra amerikanske selskaber som Cadence Design Systems og Synopsis, skriver Reuters.

Selve produktionen er typisk outsourcet til de store produktionsfabrikker i Taiwan, der ligeledes i stor stil anvender amerikansk software.

Desuden forsøger USA målrettet at lægge pres på andre lande til at smide Huawei på porten.

“Fra 15. september og frem kan vores flagship Kirin-processorer ikke længere produceres. Vores AI-drevne processorer kan heller ikke produceres. Det er et stort tab for os,” siger direktøren for Huaweis forbruger-division, Richard Yu ifølge Caixin.

Wall Street Journal skrev i weekenden, at amerikanske Qualcomm nu er i fuld gang med at lobbye i Washington for at få lov til at sælge chip til Huawei.

Det er i dag umuligt på grund af forbuddet mod at handle med Huawei.

Læs også:

På trods af amerikanske sanktioner: Huawei vil i dag lancere verdens hurtigste 5G-telefon

Huawei P40 Pro+ vil være mobilernes konge – men den har én stor svaghed

Er denne billige smartphone reelt set den eneste, man behøver?
Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Bevis værdien ved Vulnerability Management med 4 simple trin
Vulnerability Management kan føles som en endeløs klatretur. Derfor kan du med dette whitepaper få indsigt i hvordan du fokuserer på dine indsatser, beviser værdien af dit program og opnår tillid, budget og anerkendelse med fire simple steps.