Artikel top billede

Ib Kunøe brokker sig over stort Columbus-kursfald: Vi tjener stadigvæk 200 millioner kroner. Så hvad sker der?

Rigmanden Ib Kunøe, der er god for flere milliarder kroner, brokker sig nu højlydt over kursudviklingen for især Columbus-aktien, som er faldet fra kurs 18 til 7 på et år trods positive resultater.

En af den danske it-branches mest markante personligheder, den 77-årige milliardær Ib Kunøe, går nu kraftigt i rette med investorernes vurdering af Atesa og især selskabet Columbus , som han ejer halvdelen af.

Han er med egne ord voldsomt irriteret over, at aktiekursen ikke afspejler i de to selskaber, som han betegner som veldrevne.

Kursen på selskabets aktier er i følge Finans faldet fra kurs 18 til kurs syv på et år trods en vækst i resultatet af primær drift fra 171 til 238 millioner kroner.

“Der er ikke sket noget drastisk i selskabet. Vi tjener stadigvæk 200 millioner kroner. Så hvad sker der? Den slags taler folk ikke højt om, for markedet har jo altid ret – men hvis markedet har ret, må jeg jo ikke have styr på tingene. Derfor er jeg nødt til at gøre tingene på en anden måde, siger Ib Kunøe til Finans.

Frasalget af selskabet To Increase er en del af det at gøre tingene på en anden måde. Ifølge Ib Kunøe har To Increase, som hidtil har været en intern softwareleverandør i Columbus, intellektuelle rettigheder, som muligvis betyder, at To Increase er lige så meget værd i sig selv som hele Columbus.

Du kan læse mere om Columbus’ nye strategi og om frasalget af To Increase her.

Columbus puster ud efter hæsblæsende uge: Ny strategi, topchef-jagt, selskabssalg og regnskabstalPremium
Microsofts løfte om at holde data i EU sætter AWS og Google under pres - også selv om Microsoft nok ikke kan holde det
Kommentar: Med løftet om at passe bedre på europæiske data sætter Microsoft konkurrenterne under pres. Det spændende er nu, hvor meget bund, der er i løftet - og hvad Googles og AWS' svar bliver.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.