Artikel top billede

Ib Kunøe brokker sig over stort Columbus-kursfald: Vi tjener stadigvæk 200 millioner kroner. Så hvad sker der?

Rigmanden Ib Kunøe, der er god for flere milliarder kroner, brokker sig nu højlydt over kursudviklingen for især Columbus-aktien, som er faldet fra kurs 18 til 7 på et år trods positive resultater.

En af den danske it-branches mest markante personligheder, den 77-årige milliardær Ib Kunøe, går nu kraftigt i rette med investorernes vurdering af Atesa og især selskabet Columbus , som han ejer halvdelen af.

Han er med egne ord voldsomt irriteret over, at aktiekursen ikke afspejler i de to selskaber, som han betegner som veldrevne.

Kursen på selskabets aktier er i følge Finans faldet fra kurs 18 til kurs syv på et år trods en vækst i resultatet af primær drift fra 171 til 238 millioner kroner.

“Der er ikke sket noget drastisk i selskabet. Vi tjener stadigvæk 200 millioner kroner. Så hvad sker der? Den slags taler folk ikke højt om, for markedet har jo altid ret – men hvis markedet har ret, må jeg jo ikke have styr på tingene. Derfor er jeg nødt til at gøre tingene på en anden måde, siger Ib Kunøe til Finans.

Frasalget af selskabet To Increase er en del af det at gøre tingene på en anden måde. Ifølge Ib Kunøe har To Increase, som hidtil har været en intern softwareleverandør i Columbus, intellektuelle rettigheder, som muligvis betyder, at To Increase er lige så meget værd i sig selv som hele Columbus.

Du kan læse mere om Columbus’ nye strategi og om frasalget af To Increase her.

Columbus puster ud efter hæsblæsende uge: Ny strategi, topchef-jagt, selskabssalg og regnskabstal