Artikel top billede

Hosting-selskabet Team.blue Denmark - det tidligere Zitcom - dømt for medvirken til ulovligt salg af eksamensopgaver

Hosting-selskabet Team.blue - det tidligere UnoEuro og Zitcom - dømt i Vestre Landsret for ulovligt at have lagt serverplads til salg af eksamensopgaver.

Hosting-selskabet Team.blue Denmark - det tidligere Zitcom - skal betale 50.000 kroner i bøde for ulovligt at have lagt serverplads til en virksomhed, der ulovligt har solgt eksamensopgaver på nettet.

Sådan lyder den helt ny afgørelse i Vestre Landsret.

Landsretten peger på, at Team.blue Denmark fortsatte med at stille serverplads til websitet fixminopgave.dk, selv om Forbrugerombudsmanden havde forbudt al aktivitet på sitet.

Det var i 2018, hvor Team.blue Denmark hed UnoEuro.

Her krævede Forbrugerombudsmanden to gange, at UnoEuro fjernede adgangen til fixminopgave.dk, hvorfra der blev solgt eksamensopgaver.

Bag fixminopgave.dk stod selskaberne ‘En Bedre Fremtid IVS’ og ‘Fixmyassignement Ltd.’

Det skete efter, at Forbrugerombudsmanden havde nedlagt forbud mod fixminopgave. Dette blev senere godkendt i Sø- og Handelsretten.

Team.blue Denmark afviste imidlertid at lukke for adgangen til sitet.

Dengang sagde forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, at det er ‘afgørende, at en virksomhed, som overtræder loven, ikke kan fortsætte ufortrødent, når der er nedlagt et foreløbigt forbud.’

UnoEuro fusionerede senere over i først Zitcom og dernæst Team.blue Denmark.

Forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen er godt tilfreds med bøden.

”Dommen fra Vestre Landsret gør det muligt at standse ulovlige hjemmesider hurtigere. Allerede med udstedelsen af det oprindelige forbud skulle team.blue Denmark have ophørt med at stille serverplads til rådighed for den ulovlige hjemmeside,” lyder det fra hende.

Læs også:

Se listen: Her er hosting-branchens 39 førende vækstlokomotiver

Danske team.blue fortsætter eksplosiv vækst: Hæver omsætningen med over 20 procent