Artikel top billede

Bagmandspolitiet lukker to kæmpe danske fildelingsnetværk

En 33-årig dansker er blevet anholdt i Marokko som led i lukningen af de to fildelingsnetværk Danishbits og Nordicbits.

SØIK, også kaldet bagmandspolitiet, har sammen med Rettighedsalliancen lukket de to store danske fildelingsnetværk Danishbits og Nordicbits.

Rettighedsalliancen betegner de to netværk som et arnested for ulovlig deling af danske film, artikler, e-bøger og musik.

En 33-årig dansk mand, der bliver betegnet som bagmanden bag DanishBits, er desuden blevet anholdt ved en politiaktion i Marokkko.

En af de mest besøgte sider

DanishBits har ifølge SØIK haft 40.000 faste månedlige brugere og op mod to millioner månedlige besøgende, hvilket ifølge Rettighedsalliancen gør det til en af de mest besøgte danske internetsider.

”Denne type sager kan kun lykkes, fordi vi har fået oprettet den særlige Taskforce. For bare et par år siden havde ingen påtaget så stor og kompleks en sag og fulgt den hele vejen, da det kræver specialiserede kompetencer at kunne løfte den," siger Rettighedsalliancens direktør, Maria Fredenslund.

"Med lukningen af disse to tjenester, er der taget fat om roden af ulovlig fildeling i Danmark. Det vil skabe genklang hos brugerne af de ulovlige tjenester, og det vil også mærkes af rettighedshaverne, der lever af at producere og distribuere film og indhold på lovlige tjenester.”

På de to sider har bruger blandt andet haft adgang til danske biograffilm før deres officielle premiere.

Ifølge Rettighedsaliancen er film som Ternet Ninja og Klovn The Final blevet downloadet mere end 30.000 gange på siden.

Danishbits har fungeret som et lukket fildelingsnetværk gennem de seneste 10 år, hvor brugerne for at få adgang til at downloade indhold, enten selv har skulle stille materiale til rådighed eller betale med kryptovaluta.

Læs også: Europæisk politi slår til mod tv-pirater i stor aktion: Teknisk infrastruktur var placeret i Danmark
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere


White paper
En opskrift på succes: Automatisér, byg videre på den eksisterende infrastruktur – og sæt kurs mod skyen