Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Frankrig udskriver kæmpebøder til Google og Amazon / Amazon investerer voldsomt i vedvarende energi og indgår stor aftale med Ørsted / Fransk fodboldprofil dropper sponsoraftale med Huawei efter mistanker om undertrykkelse af mindretal

Morgen-briefing: Frankrig udskriver kæmpebøder til Google og Amazon / Amazon investerer voldsomt i vedvarende energi og indgår stor aftale med Ørsted / Fransk fodboldprofil dropper sponsoraftale med Huawei efter mistanker om undertrykkelse af mindretal / Airbnb fik en flyvende start på børsen / YouTube fjerner nu indhold med påstande om udbredt valgsvindel

Mornings. Så nåede vi fredag, og her så den sidste omgang hurtige it-nyheder fra den fremskudte lyttepost på Amager i denne omgang. Niels Veileborg og resten af redaktionen på Computerworld ønsker alle en god dag og en god weekend.

Frankrig udskriver kæmpebøder til Google og Amazon

Det franske datatilsyn har haft fat i den helst store bødeblok og har sendt en bon på 750 millioner kroner til Google og en på 263 millioner kroner til Amazon, fremgår det af en pressemeddelelse.

Bøderne skyldes selskabernes brug af reklamecookies uden at have hentet de fornødne tilladelser hos brugerne.

Google og Amazon har nu tre måneder til at rette op på sagerne, og hvis de ikke når den deadline, vanker der dagbøder på cirka 750.000 kroner.

Amazon investerer voldsomt i vedvarende energi og indgår stor aftale med Ørsted

Amazon fortsætter med at foretage store investeringer i vedvarende energi. Selskabet har netop annonceret 26 nye sol- og vindmølleparker i Europa, Nordamerika, Australien og Afrika med en samlet produktionskapacitet på 3,4 gigawatt, som skal levere strøm til Amazon og Amazon Web Services, fremgår det af en pressemeddelelse.

I Norden inkluderer det en vindmøllepark under opførelse i Hästkullen i Nordsverige, som forventes at være i drift i 2022 og fordobler kapaciteten i Amazons svenske investering til i alt 488 MW. De svenske vindkraftprojekter vil forsyne Amazons kontorer, logistikcentre og AWS-datacentre

Amazons mål er, at hele virksomheden skal bruge 100% vedvarende energi inden 2030, et mål der er ved at blive nået allerede inden 2025.

Amazon har også netop indgået en tiårig aftale med forsyningsselskabet Ørsted om køb af el fra Ørsteds kommende havvindmøllepark kaldet Borkum Riffgrund 3 i Tyskland

Det oplyser Ørsted i en børsmeddelelse ifølge Finans, hvor aftalen bliver betegnet som den største elkøbsaftale i Europa.

Fransk fodboldprofil dropper sponsoraftale med Huawei efter mistanker om undertrykkelse af mindretal

Den franskfødte angriber i FC Barcelona, Antoine Griezmann, dropper sin personlige sponsoraftale med Huawei, fordi han ser stærke tegn på, at Huawei har bidraget til undertrykkelsen af det muslimske mindretal kaldet Uighurerne i Kina. Det skriver The Guardian.

Antoine Griezmann henviser i et opslag på Instagram til medierapporter om, at Huawei har testet software til ansigtsgenkendelse, som har til formål at overvåge Uighurerne. Griezmann var såkaldt global brand-ambassadør for Huawei og har optrådt i reklamer for Huaweis smartphones.

Airbnb fik en flyvende start på børsen

Den deleøkonomiske tjeneste Airbnb fik en flyvende start på den amerikanske Nasdaq-børs, hvor aktien blev handlet til 146 dollars, skriver Wall Street Journal.

Introduktionsprisen var eller sat til cirka 68 dollars pr. aktie. Med en pris på 146 dollars pr aktie er selskabets værdiansættelse 101,6 milliarder dollars svarende til cirka 623 milliarder kroner.

YouTube fjerner nu indhold med påstande om udbredt valgsvindel

YouTube går nu i gang med et kæmpe rengøringsarbejde og fjerner alle videoer, der hævder, at der foregik udbredt valgsvindel ved det seneste præsidentvalg i USA. Det gælder også videoer fra Donald Trump, skriver BBC

Hidtil har YouTube på linje med andre sociale medier markeret den slags indhold med et skilt om, at indholdet er vildledende og med links til mere præcis information. Men nu siger YouTube, at der er tilstrækkelig mange stater, som har bekræftet og certificeret valgresultaterne, som altså viser, at Trump tabte til Biden.