Artikel top billede

iPhone-fabrik hærget af hundredvis af indiske arbejdere: Klager over ubetalt løn

Det indiske politi har arresteret mere end 100 ansatte, der har hærget og raseret en iPhone-fabrik tæt på Bangalore i Indien. Medarbejderne klager over ubetalt løn og tvunget overarbejde

En iPhone-fabrik i den indiske by Bangalore er blevet hærget af de ansatte.

Det indiske politi har anholdt over 100 medarbejdere, der har udført hærværk på fabrikken efter anklager om ikke-udbetalt løn.

Det skriver BBC.

Ifølge optagelser, der florerer på sociale medier, vises der smadrede overvågningskameraer og glasfacader samt en bil der blev kastet ind i fabrikkens produktonsanlæg.

Fabrikken tilhører Wistron Infocomm, der er et taiwanesisk selskab, der blandt andet producerer iPhones i den indiske by.

De hærgende ansatte hævder, at de ikke har fået udbetalt fuld løn i fire måneder samt er tvunget til at udføre overarbejde.

Efter hændelsen har Wistron være ude og sige, at de "lovede at følge love om lokal arbejdskraft."

I en udtalelse til nyhedsbureauet AFP henviser virksomheden ikke direkte til arbejdernes klager, men sagde, at "hændelsen var forårsaget af folk med ukendte identiteter udefra, der trængte ind i og beskadigede dets anlæg med uklare hensigter," lyder det.

De voldelige begivenheder brød ud efter, at omkring 2.000 medarbejdere, der havde været på aftenvagt, var ved at forlade fabrikken.

Derefter begyndte hundredvis af ansatte at hærge fabrikken, hvor møblementet på chefkontorer blev smadret samt glaspaneler, døre og andet fabriksinventar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere