Artikel top billede

(Foto: Photo by Ali Abdul Rahman on Unsplash)

iPhone-fabrik hærget af hundredvis af indiske arbejdere: Klager over ubetalt løn

Det indiske politi har arresteret mere end 100 ansatte, der har hærget og raseret en iPhone-fabrik tæt på Bangalore i Indien. Medarbejderne klager over ubetalt løn og tvunget overarbejde

En iPhone-fabrik i den indiske by Bangalore er blevet hærget af de ansatte.

Det indiske politi har anholdt over 100 medarbejdere, der har udført hærværk på fabrikken efter anklager om ikke-udbetalt løn.

Det skriver BBC.

Ifølge optagelser, der florerer på sociale medier, vises der smadrede overvågningskameraer og glasfacader samt en bil der blev kastet ind i fabrikkens produktonsanlæg.

Fabrikken tilhører Wistron Infocomm, der er et taiwanesisk selskab, der blandt andet producerer iPhones i den indiske by.

De hærgende ansatte hævder, at de ikke har fået udbetalt fuld løn i fire måneder samt er tvunget til at udføre overarbejde.

Efter hændelsen har Wistron være ude og sige, at de "lovede at følge love om lokal arbejdskraft."

I en udtalelse til nyhedsbureauet AFP henviser virksomheden ikke direkte til arbejdernes klager, men sagde, at "hændelsen var forårsaget af folk med ukendte identiteter udefra, der trængte ind i og beskadigede dets anlæg med uklare hensigter," lyder det.

De voldelige begivenheder brød ud efter, at omkring 2.000 medarbejdere, der havde været på aftenvagt, var ved at forlade fabrikken.

Derefter begyndte hundredvis af ansatte at hærge fabrikken, hvor møblementet på chefkontorer blev smadret samt glaspaneler, døre og andet fabriksinventar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere