Artikel top billede

Apple lancerer ny privacy-etiket i App Store som alle apps skal overholde

Med en ny privacy-label vil Apple have alle app-udviklere til at informere om, hvilke data der indsamles og deles, når brugerne henter en app ned på deres telefon.

Apple lancerer en ny privacy-label for alle apps i App Store, der skal give brugerne et overblik over, hvordan en pågældende app indsamler og bruger data.

Dermed kræver Apple i samme ombæring, at alle app-udviklere leverer nye informationer om privacy, når en app opdateres eller udbydes i en ny version.

Det skriver Axios.

'Nutrition label' vil fremgå under hver apps produktbeskrivelser. Det skal give et hurtigt overblik over, hvordan data bruges, inden man henter en ny app ned på sin telefon.

Funktionen har ifølge Axios fået nogle udviklere til at blive bekymret over, at oversigten er for bred og muligvis vil lede brugerne til at tro, at der bliver indsamlet mere data, end det rent faktisk er tilfældet.

Fra WhatsApp lyder det blandt andet, at "mens WhatsApp ikke kan se folks meddelelser eller præcis placering, er vi tvunget til at bruge de samme brede etiketter som apps, der gør."

Læs også: Vinterens bedste smartphones: Her er Computerworlds favoritter

Apple har tidligere meldt ud, at det fra januar vil være obligatorisk for app-udviklere at levere information om præcist, hvilke typer af data de indsamlet om brugerne.

Fremover vil man ifølge Apple for enhver app på App Store være inkluderet tre privacy-kategorier i produktbeskrivelserne.

Henholdsvis 'data brugt til at spore dig', 'data knyttet til dig' og 'data, der ikke er knyttet til dig'.

Sporingsdata henviser ifølge Apple til bruger- eller enhedsdata indsamlet fra en app med data fra andre virksomheder, apps eller hjemmesider med henblik på målrettet reklame eller reklamestatistik.

Det kan også henvise til deling af data med såkaldte data brokers.

Læs også: Vestager vil bremse Apple og de andre digitale giganter med helt nye regler og specifikke krav: Får mærkaten ‘online gatekeepers’
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere