Morgen-briefing: Tesla er nu mere værd end verdens ni største bilfirmaer / MobilePay klar med ny gavekort-funktion / IBM er med i ny konkurrent til populær dansk vin-app

Tesla er nu mere værd end verdens ni største bilfirmaer. MobilePay klar med ny gavekort-funktion. IBM er med i ny konkurrent til populær dansk vin-app. Danske SDC mister vigtig storkunde. Offentlig direktør skifter til konsulentpost hos 7N. Delebilstjenesten Greenmobility er på vej mod hovedbørsen.

Godmorgen og velkommen til onsdagens morgen-briefing.

Bag tasterne sidder Rasmus Ferdinand Ginman, der er klar til at føre dig gennem vendingsdagens nyhedsoverflyvning.

Rigtig god læselyst.

Tesla er nu mere værd end verdens ni største bilfirmaer
Teslas markedsværdi opnår fortsat nye højder.

Nu er Elon Musk-selskabet mere værd end verdens ni største bilfirmaer tilsammen.

Listen tæller; Volkswagen, Toyota, Nissaen, Hyundai, GM, Ford, Honda, Fiat, Chrysler og Peugeot.

Det skriver CNBC.

Markedsværdien, der kommer af en aktiekurs på himmelflugt, sker på trods af, at elbilbsselskabet sælger langt færre biler end konkurrenterne.

Tesla kalkulerer med at sælge omkring 500.000 biler i år på verdensplan.
Det er mindre end en procent af det samlede globale bilsalg.

Teslas markedsværdi ligger i øjeblikket på 600 milliarder dollar.


MobilePay klar med ny gavekort-funktion
Den danske betalingstjeneste, MobilePay, har slået sig sammen med gavevirksomheden GoGift i et nye samarbejde.

Samarbejdet bringer en ny tjenest til live, hvor det er muligt at give et personligt gavekort fra GoGift-universet, der leveres over MobilePay-appen.

Det skriver MobilePay i en pressemeddelelse.

”Vi lancerede med succes MobilePay Pengegaverfor under et år siden. Nu går vi skridtet videre og tilbyder gavekort med tilknyttede varer, både større og mindre gaver som f.eks. en trøje fra Zalando, en tur i zoologisk have eller en kop kaffe hos Espresso House. Målet er at gøre det lettere og sjovere for danskerne at give gaver,” siger Claus Bunkenborg, direktør for MobilePay.

Da gavekortet findes i appen, bliver det derfor ikke væk. Derudover vil appen automatisk fortælle brugeren, når gavekortet er ved at udløbe, lyder det.

IBM er med i ny konkurrent til populær dansk vin-app
Den populære danske vin-app Vivino får nu konkurrence fra it-giganten IBM.

Selskabet skal levere en blockchain-platform til den nye udfordrer. VinAssure er navnet på en ny blockchain-drevet platform, der skal tage kampen op mod danske Vivino.

Det skriver IBM i en pressemeddelelse.

Det er den amerikanske it-gigant IBM, der står bag platformen som den kommende app, baserer sig på.

"Blockchain er den ideelle løsning til at skabe gennemsigtighed i en så kompliceret forsyningskæde som vinindustrien, der involverer adskillige deltagere, og hvor behovene varierer afhængigt af destinationen for forsendelsen," siger Raj Rao, General Manager IBM Blockchain Platforms ifølge en meddelelse.


Danske SDC mister vigtig storkunde
It-leverdøren til banker, SDC, er ved at miste en særdeles vigtig kunde.

Det er det norske bankkonsortium, Eika Gruppen, der har meldt, at de har i sinde at forlade it-leverandøren.

Det skriver Børsen.

Hvis Eika Gruppen forlader SDC, vil det ikke gå ubemærket hen. De norske banker, hvoraf Eika-bankerne udgør en stor klump, står nemlig for 32 procent af SDC' omsætning.

"I skrivende stund ved vi således ikke, hvor mange af sparebankerne, der forbliver i Eika og forfølger denne strategi, og hvor mange som vælger at forfølge en anden strategi og dermed forlade Eika Alliansen,” meddeler SDC's administrerende direktør, Jesper Scharff i et skriftligt svar til Børsen.

Direktøren for Eika Gruppen, Hans Kristian Glesne, forklarer samtidigt, at i forbindelse med fravalget af SDC, er der indgået en ny aftale med Tietovry, hvor bankerne vil spare 40 procent af omkostningerne, skriver mediet.

Offentlig direktør skifter til konsulentpost hos 7N
Thomas Viggo Lindrum Pedersen har sagt op i sin stilling vicedirektør hos Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Jobbet er nu udskiftet med en stilling som konsulent i it-konsulenthuset 7N, hvor han skal arbejde med større, offentlige kunder.

Det skriver 7N i en pressemeddelelse.

"Det er selvsagt vemodigt at sige farvel til det offentlige som arbejdsplads efter så mange gode år, men jeg ser samtidigt frem til at fortsætte det spændende og ikke mindst krævende arbejde ved sammen med 7N og de dygtige folk på holdet at bistå deres offentlige kunder ifm. forretningskritiske digitaliseringsopgaver," skriver Thomas Viggo Lindrum Pedersen.

Som vicedirektør har han haft det overordnede ansvar for flere store projekter. herunder et nyt SU-system samt nye studieadministrative systemer til videregående uddannelsesinstitutioner.

Thomas Viggo Lindrum Pedersen ser nu frem til at fortsætte arbejdet fra den anden side af bordet, lyder det.

Delebilstjenesten Greenmobility er på vej mod hovedbørsen
Den danske delebilstjeneste, Greenmobility, er på vej mod en ny tilværelse på hovedbørsen.

Derved siger selskabet farvel til minibørsen First North, hvor Greenmobility blev noteret i mere end tre år.

Det skriver Ritzau.

Torsdag 17. december kan Greenmobility rykke ind på hovedbørsen, Nasdaq Copenhagen.

Selskabet har tirsdag fået sin officielle godkendelse til overflytningen.
Torsdag 17. december kan delebiltjenesten Greenmobility glæde sig over at passere en ny milepæl, når selskabet siger farvel til minibørsen First North og rykker ind på hovedbørsen.

Prospektet i forbindelse med den nye notering vil blive offentliggjort senest 16. december.
Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.