Artikel top billede

Med nyt styresystem fra Apple vil Smittestop-appen også virke på gamle iPhones

Apple har frigivet et nyt styresystem, der vil gøre det muligt at bruge Smittestop-appen på ældre iPhone-modeller. Nu er det op til Sundhedsministeriet og Netcompany at få det implementeret i appen.

Der er håb på vej for brugere af ældre iPhones, der gerne vil have Smittestop-appen med sig i lommen.

Apple frigiver nemlig et styresystem, der gør det muligt at installere appen på tidligere iPhone-modeller.

Indtil nu har den danske Smittestop-app kun kunne installeres på IOS 13,5 eller nye versioner. Derved har danskere med en iPhone 6 eller iPhone 5S ved hånden ikke kunne få adgang til appen.

Det skriver DR.

Med Apples nyligt frigivne styresystem, IOS 12,5, der understøtter tidligere modeller, kan corona-appen derved bruges.

Selvom styresystemet er frigivet, er det op til Sundheds- og Ældreministeriet og it-leverandøren Netcompany at implementere teknologien i Smittestop.

Læs også: Smittestop-app bliver sendt i udbud til jul: Netcompany-kontrakt forlænges

Ministeriet har oplyst i en pressemeddelelse, at det kræver tilpasninger før, at appen virker på de ældre modeller.

"Det vil snart være muligt for endnu flere danskere at bruge Smittestop, da appen kommer til at virke på flere ældre modeller af iPhones. Det forventes, at appen kommer til at virke på disse telefoner i starten af det nye år," lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet.

Smittestop-appen har indtil videre kostet den danske stat 32 millioner kroner.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere