Artikel top billede

Manden bag Trumps Twitter-hack er fundet: Gættede kodeordet "MAGA2020!"

Manden bag hacket af Donald Trumps Twitter-konto er fundet. Anklagerne vil dog ikke retsforfølge ham, da han handlede "etisk," lyder det.

Manden bag Twitter-hacket på Donald Trumps Twitter er blevet identificeret.

Det er den hollandske sikkerhedspert, Victor Gevers, som gættede den tidligere præsidents kodeord - "MAGA2020!" - i den afsluttende fase af det amerikanske valg.

Det bekræfter det hollandske politi, der har accepteret hans tilståelse. De vil imidlertid ikke retsforfølge ham, da manden handlede "etisk" forlyder det.

Det skriver BBC.

22. oktober delte Victor Gevers screenshots indefra Donald Trumps Twitter-side. Under en måned inden præsidentvalget.

Læs også: Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

På daværende tidspunkt benægtede Det Hvide Hus, at præsidenten skulle være hacket. Samtidig fortalte Twitter, at de ikke havde noget bevis på hacket.

I forbindelse med den seneste opdagelse fortæller Twitter:

"Vi har ikke set noget bevis for at bekræfte denne påstand, herunder fra artiklen, der blev offentliggjort i Holland i dag (16. december red.). Vi implementerede proaktivt kontosikkerhedsforanstaltninger for en udpeget gruppe af højt profilerede, valgrelaterede Twitter-konti i USA, herunder føderale afdelinger af regeringen."

Victor Gevers, der arbejder med it-sikkerhed, fortæller til BBC, at han er tilfreds med resultatet af hans indtrængen på Trumps profil.

"Det her handler ikke kun om mit arbejde, men alle de frivillige der søger efter sårbarheder på internettet," fortæller han.

Han tilføjer, at han på en regelmæssigt basis eftertjekkede Twitter-konti hos højt profilerede folk med tilknytning til præsidentvalget.

Det hollandske politi har fortalt, at hackeren selv oplyste kodeordet.

"Senere har han oplyst politiet, at han undersøgte kodeorets styrke, fordi der er stærke interesser i at overtage denne Twitter-konto så kort tid før valget," lyder det.

Informationerne, det hollandske politi er kommet i besiddelse af, er nu overdraget til amerikansk politi.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere