Manden bag Trumps Twitter-hack er fundet: Gættede kodeordet "MAGA2020!"

Manden bag hacket af Donald Trumps Twitter-konto er fundet. Anklagerne vil dog ikke retsforfølge ham, da han handlede "etisk," lyder det.

Manden bag Twitter-hacket på Donald Trumps Twitter er blevet identificeret.

Det er den hollandske sikkerhedspert, Victor Gevers, som gættede den tidligere præsidents kodeord - "MAGA2020!" - i den afsluttende fase af det amerikanske valg.

Det bekræfter det hollandske politi, der har accepteret hans tilståelse. De vil imidlertid ikke retsforfølge ham, da manden handlede "etisk" forlyder det.

Det skriver BBC.

22. oktober delte Victor Gevers screenshots indefra Donald Trumps Twitter-side. Under en måned inden præsidentvalget.

Læs også: Trumps Twitter-konto hacket ved et hurtigt gæt på adgangskoden

På daværende tidspunkt benægtede Det Hvide Hus, at præsidenten skulle være hacket. Samtidig fortalte Twitter, at de ikke havde noget bevis på hacket.

I forbindelse med den seneste opdagelse fortæller Twitter:

"Vi har ikke set noget bevis for at bekræfte denne påstand, herunder fra artiklen, der blev offentliggjort i Holland i dag (16. december red.). Vi implementerede proaktivt kontosikkerhedsforanstaltninger for en udpeget gruppe af højt profilerede, valgrelaterede Twitter-konti i USA, herunder føderale afdelinger af regeringen."

Victor Gevers, der arbejder med it-sikkerhed, fortæller til BBC, at han er tilfreds med resultatet af hans indtrængen på Trumps profil.
"Det her handler ikke kun om mit arbejde, men alle de frivillige der søger efter sårbarheder på internettet," fortæller han.

Han tilføjer, at han på en regelmæssigt basis eftertjekkede Twitter-konti hos højt profilerede folk med tilknytning til præsidentvalget.

Det hollandske politi har fortalt, at hackeren selv oplyste kodeordet.

"Senere har han oplyst politiet, at han undersøgte kodeorets styrke, fordi der er stærke interesser i at overtage denne Twitter-konto så kort tid før valget," lyder det.

Informationerne, det hollandske politi er kommet i besiddelse af, er nu overdraget til amerikansk politi.


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.